Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс

България с капацитет да произвеждат цели коли
238
Битката за завода на Volkswagen приключила? Не, още имаме шанс
Снимка: Reuters, архив

Според министъра на икономиката Емил Караниколов състезанието за новия завод на "Фолксваген" в региона не е приключило и не сме отпаднали от него.

"България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас", коментира той пред bTV.

Още по темата

"През последните години автомобилният клъстер поиска среща с държавата и на нея ни убеди, че България е готова да произвежда цели автомобили. Последните няколко месеца се говори за сериозен интерес от един от най-големите стратегически инвеститори. България има капацитета да произвежда автомобили”, категоричен бе икономическият министър.

Амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти.

По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което искаме.

"Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета", каза министър Караниколов.
Той уточни, че приоритет на правителството е модернизирането на всички сили.

Това, което са поискали военните експерти, това ще получим. Авиацията иска да е модерна, развита и да отговаря на нуждите. Сигурен съм, че това е предвидено от тях”, каза Караниколов.

"Министерството на икономиката не разбира от самолети, но имаме пълното доверие на нашите военни експерти, които са заявили параметрите”, допълни той.

"Работихме по това България да придобие квалификация и способности да извършва ремонти на определени елементи от тези самолети. При последващи ремонти ще имаме капацитета те да се извършват от българската индустрия, тоест държавни и частни фирми, които тепърва ще се избират. Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав”, обясни министърът на икономиката.

Това именно е индустриалното сътрудничество – български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България.

"Ако през годините успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури”, каза още министър Караниколов.

Той заяви, че няма конфликт с Красимир Каракачанов по отношение на ремонта на самолетите Су-25.

Министърът на икономиката призна, че България остава страната с най-ниски заплати в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
2
 
! Отговори
До 209 преди 4 години
И на мене ми е гот
188
0
 
3
 
! Отговори
До 207 преди 4 години
Какво безсилие те гони бре ? Завода ще бъде в Измир, Турция. Какво дискутираш ? Те немците знаят къде да инвестират в сигурност а не да им откраднат фирмата с подправен подпис и печат
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 196Абе домат не ядеш с колците, ама правилно се пише Сделка, а не Зделка, което пък показва селския ти неграмотен произход....
186
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Хайде да приказваме,след избора!А?Защото ако изберат България ми е много интересно какво скимтене ще падне...и смях!
185
1
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Всяко вестниче може са си напише прогнозата,но самия Филксваген не е казал още нищо за избора!А той е предопределен-страна от Европейския Съюз!
184
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводът ще е в България!Помнете ми думата!Никой няма да иска да инвестира в мразена от всички ориенталска затъваща държавица,с безброй проблеми и неясно бъдеще,като Турция!
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И турия не е ЕС. Ако се затрият 5-10 парчета на поточната линия, все тая ...
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко е моето, защо останалите 1000 трябва, да страдат и те? Или ако е твоето?
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До чукчаДа, само да не е твоето дете!
180
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирка с завода е по-голям от хака на НАП. Те им казаха Турция ще е, по вечерната емисия пуснаха някъв маймуnчо, който каза че още не се знаело. Той щял да се бори. Нещо като оная с голямата муцун4, обясняваща какво е бетонирала и колко успешни били хотелите на шефовете и, а на фона отзад празен плаж, даже гларус не прехвърча. Тази неадекватност според мен вече идва от кръвосмешенията м/у комунистите да запазят парите, следващото им поколение аристокрация какво ли ще е...?
179
4
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
След като Борисов вдигна с 200 % промишления ток , вече нямаме никакъв шанс!Може би това е умишлена услуга в полза на Турция?
178
0
 
12
 
! Отговори
фАТМЕ преди 4 години
Ах, господинчо защо лъжешшшшшшшшшшшш!Битка, не е имало! Прочети какво дадоха турците на германците,и подписаха зделката!Домата на село не го ядем с колците ,то беше по комунизма!
177
0
 
3
 
! Отговори
ККК преди 4 години
Защо да привличаме инвеститори на "всяка цена".Това си е популизъм.Дреме ми на ........,ако трябва да работя минимална заплата,понеже някой е обещал че в България са готови на всичко само и само да дойде vw.На българските РАБОТНИЦИ(не разни измислени мениджъри и писарушки),им трябва достойно заплащане на труда.Ако е за такива които ще ни държат на ръба на мизерията,благодаря,имаме си достатъчно.
176
0
 
11
 
! Отговори
Беге преди 4 години
Кожения волан ще се произвежда в Кърджали, а задната чистачка в Разград!
175
2
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
боко тиквата приказва по телевизията че пожарните на шкода били лоши .Е как шкода ще направят завод у нас докато тиквата е на власт ??? Тиквата купува пластмасови пожарни ивеко ,които се запалваха като отиваха на пожар .А в бг се произвеждаха пожарни от неръждавейка .На практика вечен материал ;) Не може тиквата да приказва по телевизорите само лъжи и да не се даде думата и на другата страна ;)
174
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 4 години
То ако не бяхме ограничени можехме и с наши пари да го построим като след около 10г ще сме избили всичко даже ще сме на печалба ,но ЕС налага еднакви преференции от всички в ЕС
173
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завода със сисгурност ще е в БГ.Просто от VW ръчкат Боко за още преференции, като го плашат с Измир.
172
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Само да ти кажа че един работник турчин не е равностоен на един българин без значение турчина от тука ли е или от Турция
171
1
 
12
 
! Отговори
111 преди 4 години
Животът навсякъде е труден но поне в останалите държави има ред,закони и здравеопазване.Ние в България сме в глуха линия от 1991 година.Вие за един завод ревете.Този завод ако беше построен тук след две години Ханс и компанията щяха да духнат в Германия.В България качество няма.
170
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заглавие от преди 10 мин - вечерешено завода е в Измир. Казах ли ви че нашите мизерни драскачи само разтягат локуми и се чудят каква глупост са напишат