Спите ли? Слави Трифонов ли ще е поредната брънка от спасители?

Какви ще са ползите от появата на "Няма такава държава"?
Обновена: 2 авг 2019 14:00 | 2 авг 2019 13:25, Александър Попов
808
Спите ли? Слави Трифонов ли ще е поредната брънка от спасители?
Снимка: Dnes.bg

Добър вечер уважаеми зрители.
Спите ли или чакате да дойдат поредните спасители?
Колко пъти се повтаря старата история?
Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

Това е част от песента на Слави Трифонов "Нема такава държава". В последния ден на юли той обяви едноименния си проект, с който ще атакува политическата сцена. Изненаданите едва ли са били много, тъй като той и екипът му от години правят стъпки в тази насока.

"Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. Тя се направи, че този референдум не е съществувал", каза Трифонов в последното си шоу.

На базата на една заявка за навлизане на политическия фронт е рисковано да се правят прогнози. Още повече, че зад формацията засега стои само харизмата и популярността на Трифонов. Няма яснота има ли изградени структури, кои ще бъдат останалите лица. Да, той направи кастинг за политици, но все пак в рамките на шоуто. Остава загадка в кого от интервюираните е видял потенциал.

Още по темата
Самото наименование "Няма такава държава" носи негативизъм, който се засилва още повече, ако се направи асоциацията с едноименната песен. Което извън популизма едва ли е добра стратегия. Но името едва ли е най-важното.

Слави ще влезе официално в политиката с кредит на доверие, какъвто повечето системни играчи в момента нямат. На едни парламентарни избори сигурно от раз ще вкара десетина депутати. Но както отбеляза социологът Първан Симеонов, в момента Слави не е обременен от вихрещите се скандали. Според законите на политиката, ако скочиш в дълбокото, то процентите доверие ще се топят.

Какви ще са ползите от появата на "Няма такава държава"?

На първо място се очаква да бъде повишена избирателната активност. Появата на несистемна партия ще привлече до урните хора, които до този момент не са виждали алтернатива.

Със сигурност Трифонов ще разбърка политическото тесте карти, защото може спокойно да дръпне гласове от двата мастодонта - ГЕРБ и БСП.

Новият политически проект със сигурност ще притесни други формации, които през последните години играят ролята на коалиционни партньори и често действията им се разминават с предизборните обещания.

ВМРО и НФСБ също едва ли ще са спокойни, тъй като и Слави се заиграва с патриотизма.

Поредният месия или поредната "патерица"

На този въпрос може да се отговори едва, когато "Няма такава държава" бъде представена в парламента. Засега информацията за проекта е оскъдна. Слави може спокойно да размахва пръст по текущите скандали с апартаменти, изтекли данни, къщи, тераси и да зацапа още повече системните партии.

Но и той не е безгрешен и с "чиста" биография

Срещу него ще работи част от неговото минало. Заради близките му контакти с братята Васил и Георги Илиеви, заради контакти му с други бизнесмени със съмнителна репутация. Заради заиграването с определени политици през годините. Заради неуспешните му опити за политическа подкрепа към Меглена Кунева. Просто политиката има различни правила от шоуто и успехът на едното поприще не гарантира успех и на другото.

Само участие в избори ще покаже доколко трупаната популярност в ефир може да се трансформира в политическо влияние. Имаме примерите на Яне Янев, Жорж Ганчев, Николай Бареков - краткотрайни метеорити на политическата сцена. И дискредитирани днес.

Големият въпрос е каква ще бъде ролята на Слави и "Няма такава държава" на предстоящите местни избори. Може би още тогава ще се види какво седи под опаковката.

Слави е оцелявал през годините в доста критични ситуации, станал е пример за екипен играч. Но в телевизията. В политиката обаче смешките от Facebook на Иво Сиромахов нямат същия ефект. Нито късането на нечия политическа снимка ще се приеме с особен възторг, както примерно във вечерно токшоу. 

За нас остава да си припомним рефрена от "Нема такава държава" по-горе. И да се надяваме, че Слави няма да играе ролята на поредния Спасител, който ще бъде прегръщан и впоследствие изритан...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


808
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
589
13
 
33
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
До Мен, 618.И какво направи Трифонов? Плагиатства сръбска и гръцка чалга, дружа с мутри и ги забавлява, пласира на овчеглавия електората Първанов, Кобург Готски, Кунева и Борисов. Затъпява и без това простите селяни, които му гледат пошлия чалгарник с вулгарни простотии. Всичко това единствено за пари и повече пари и богатство, с което да компенсира селската си комплексарщина! Сега този "алтруист" баламосва простите селяни, че ще ги спасява чрез мажоритарно "оправяне" само за по 1 лев.
588
16
 
23
 
! Отговори
Гербаджия преди 4 години
Не знам защо му броите парите на човека! Пожелавам ви, и вие да забогатеето като него. Иначе по темата... Не знам дали ще успее, но има голям шанс. Да не забравяме, че да издържаш повече от 200 семейства в продължение на повече от 20 години, не е лесно. Тези, които плащат заплати, знаят за какво иде реч, другите които получават заплати и ходят с нежелание на работа, така или иначе нищо няма да направят за да подобрят живота на другите около тях.
587
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам хубва заплаткани не ми требват спасители, ама плак ше гласувам за Славиту.
586
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СлаБиКаква жена, да си намери човек зает по 15 часа на ден с предаването си, на който му падат купчини с пари? Това, което можеш да си намериш, ще са разни парцаливо кифли, ламтяши за пари, а с тях деца не можеш да имаш ... изчадия да, ама не и деца. Вож всичките чалгарки, какви недоразомения имат, за потомство ....
585
20
 
23
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Абе драскачи на тази псевдо статия, Вие като "българи" опитахте ли се поне една малка частица да направите от това което направи Слави, или само пускате *** да го плюват !!!Когато Вие организира те и направите поне частица от гласовете на Неговия референдум във Ваш референдум тогава поне ще имате право да пишете, поне малко.....до тогава Вие сте платени мишки......даже и мишки не сте по-скоро ***.....
584
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 6167500 лева на минута за реклама реклама. Толова взимаше BTV... Колко оставаха за предаването, не знам, ама атова е един от малкото, в тая страна, кокто може спокойно да синпритежава апартаменти, имения, ферарита и да не ме съчнява, отлъде са му доходите.
583
16
 
24
 
! Отговори
Малко инфо: преди 4 години
Курортен комплекс Слънчев ден, собственост на Георги Гергов от БСП, на 8 км. от Варна - ето там се излежаваше Слави докато мамеше всички, че уж си лекувал очите, помните ли го с тъмните очила ...?Правеше плажни партита всеки ден.Слави притежава и милионерски апартамент в Порт Палас, апартхотел в Слънчев ден.Този ли казва - Няма такава държава ...?!Този ли е новият политик ...?
582
8
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
ДОКАТО ОВЛАСТЯВАТЕ С ГЛАСА ИЛИ ПАСИВНОСТТА СИ ПРОСТИ, НАГЛИ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ТЕ ВСЕ ЩЕ ВИ ДОЯТ, СТРИЖАТ И "ОПРАВЯТ", ЗАЩОТО СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТИ СТАВАТ САМО ДА ВОДЯТ СТАДО ПРОСТИ ОВЦЕ, НО НЕ НАРОД И ДЪРЖАВА!!!
581
9
 
9
 
! Отговори
до НЕ преди 4 години
До колкото си спомням не сме президентска република и не управлява един човек, въпроса е какви хора ще бъдат подбрани и какви постове ще оглавяват, имаше проведени доста мероприятия преди време от страна на Слави и екипа му за събиране на кадри (повече яснота след месец) , но от къде да знаете вие които явно сте слушали/чували само неговата музика или това е единственото което знаете че прави, а Винету четохте ли?
580
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво чалгар, който се изживява като мутра е по-добър от мутра, която се изживява като пожарникар и обратното?Ами с нищо естествено! И двамата са прости, нагли селски тарикати, затова простите селяни ги харесват, защото въплащават в едно Бай ***, Хитър Петър, Андрешко и Настрани Ходжа - идеалът за съвършенство на простия български селянин дори, когато обитава град, бил той и столица!
579
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до НЕЕ, Слави поне е компетентен по чалгария и простотия!И кои сме тези за Слави? Аз не познавам нито един такъв
578
17
 
13
 
! Отговори
до НЕ преди 4 години
Именно хората са ЗА Слави, защото другите се редят от няколко десетилетия, наследявайки постовете си макар да са необразовани и изключително некомпетентни в длъжностите които заемат и народа си е все валат.
577
12
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Класация след изборите есента. ГЕРБ , Слави , ДПС , БСП и останалите.Запомнете те.
576
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трифонов може би е един от ходовете на бай Любен !
575
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слави има уникален метод. Първо дълги години си произвеждаше чалгари и псевдопатриоти. Сега си ще си направи партия за да могат те да гласуват за него. Вместо да привлича електорат той сам си го произведе. Велико, никой в света не го е правил до сега.
574
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С какво един пожарникар е по добър от Трифонов?Да не би в държавата да няма ЧУМА а в средните векове Чумата е била знак на мизерия.
573
14
 
22
 
! Отговори
СлаБи преди 4 години
Вижте го хубаво на снимката - този ли искаме да ни води напред!?! Той собствения си живот не може да оправи, една жена не си намери, едно дете не отгледа......и ние виждаме в него Спасител??!?
572
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един хипотетичен въпрос. Ако непосредствено, преди изборите догодина, Слави и Куку бенд направят концерти във всичките 28 областни града, на градския стадион или на градския площад, по техния си уникален и неповторим начин, завършващ с песента Няма такава държава и химна на Република България, изпят от всички присъствуващи... Та въпросът ми е коя от трите партии - ГЕРБ, БСП и ДПС ще прескочи 4 процентовата бариера? За другите няма да питам!
571
4
 
12
 
! Отговори
НЕ преди 4 години
До интересно: Валат ще остане българският народ, не някой друг! Не може все да сме против, трябва да сме за нещо - ЗА, за да вървим напред. С отрицание няма положителни резултати.
570
8
 
11
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Притеснихте ли се вече, че ще ви разбъркат тестето? Още не е обявен официално политическия проект на НТД, а вече изписахте десетки статиии всички медии, направихте анализи, проучвания, сравнения, каните политолози разисквате, Галъп прави проучване, а изминаха само три дни от споменатото от Трифонов... Определено ще ви стягат обувките все повече и има защо, вероятността не просто да ви разбъркат тестето, но и да ви раздадат картите е голяма, че и валат може да останенете.