Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко

През 2020г. бедните ще станат по-малко, заяви Иван Нейков
Обновена: 13 авг 2019 11:35 | 13 авг 2019 11:35,
677
Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко
Снимка: БулФото

Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят. Друга такава група хора е на тези с много ниска квалификация. Това каза пред Нова финансистът Владимир Каролев в дебат в бившия социален министър Иван Нейков.

Още по темата

По думите му, изчисленията на синдиката КНСБ, че всеки четвърти работещ е беден са абсолютно неверни.

"Те го изчисляват неправилно. „Според статистиката на Европейската статистическа служба през 2018 година работещите бедни във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% средно за ЕС. Ние сме малко повече, но не сме така, както казва КНСБ”, коментира Каролев.

Иван Нейков пък допълни, че икономиката на страната се развива така, че очаква през 2020 година да има по-малко бедни, отколкото има в момента, поне от чисто статистическа гледна точка.

"След като има ръст на заплатите, е нормално това", обясни Нейков.

Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%.

"При положение, че задържим този праг на бедността това означава, че хората под него ще бъдат по-малко отколкото са били по-рано", коментира Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално хората в бг са много малко.А колкото до това дали са бедни -да бедни сме.Сития на гладния не вярва
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко били ..."Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят."ШШШШ еййй - писна ми от това държавното - "да се орпавят семействата им".В закона е заложено, че до 26 годишна възраст, родителите трябва, да ти покриват сметкие! МОЛЯ! После защо младите били навлеци!
33
4
 
23
 
! Отговори
антикомунист преди 4 години
Един типичен безсрамник..описан в литературата... Пази боже сляпо да прогледне и в приказката за. Стълби ата....Бог ще го накаже и ще разбере,,другата страна ...срещу дръжката на секирата...
32
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каролев, наглостта ти няма граници. Има много бедни хора.
31
16
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
Бедността е наследство от 45 години социализъм когато ограбиха и фалираха 3 пъти България. Преди 1944 при монархо-фашизма произвеждахме самолети и бяхме Швейцария на Балканите, но дойдоха руските окупационни сили и България фалира 3 пъти!
30
25
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
От коментарите на тази статия за пореден път се убедих, че българите мнооого искат да са бедни. Всеки път, когато някой посочи факта, че в България се живее много по-добре от повечето други места по света, веднага скачат срещу него и почват да му обясняват, че в България "реално" се живее много по-зле от колкото в Сомалия.
29
2
 
35
 
! Отговори
V преди 4 години
Каролев свари да ги преброи .Ако вземаш чисто под 348 по гербав стандарт и 351 по евростат си беден .По статистика хора с доход 349 лв не са бедни .Дали статистиката е вярна ? И що тогава депутатите вземат по пет бона ??? Това означава че богатеят безмислено . Ако да речем са пет пъти по богати от един беден трябва да вземат към 1600 лв .И това е в пъти повече ;)
28
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безочието тук няма граници. Този май пак се чуди чий политически г-ъз да оближе за няколко долара повече. Гнуса-р и изключително противен човек. Защо им давате трибуна на такива....Всъщност те всичките са такива.
27
19
 
5
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
От 9-ти септември 1944г. кражби по комунистически.България фалира.
26
12
 
4
 
! Отговори
Невинна жертва преди 4 години
Г-н Королев, бъдете човек, съжалете ни. Ние не сме виновни, ние сме жертва на обстоятелствата, ние сме невинна жертва на неблагоприятните обстоятелства, ние не знаехме, че така ще стане и ще ни дойдат такива неблагоприятни обстоятелства, ние не сме отговорни за действията си, съжалете ни г-н Королев, бъдете чове, проявете човещина г-н Королев!
25
3
 
25
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Духовната и културната бедност е по-страшна от всичко друго на света за един народ и държава!!!И какво като е стигнала средната работна заплата 1 500 лева, след като всеки мрази всеки и ще се избием по пътищата, да не говорим за някаква елементарна солидарност!!!Агент Алказар Дийн!ЦРУ!!!
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами някой на някого плаща за да приказва така интелегентни хора за каквито имат претенции да не виждат реалността не вярвам примери не давам и аз твърдя обратното ето лесно е без факти всеки говори каквото иска
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шшшшт !
22
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОЙ ЗАЯВИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА Е С НАЙ-НИСКИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ В ЕС НО 90% СЕ ЧУВСТВАЛИ БОГАТИ :D И ОБЯВИ, ЧЕ ПО-ДОБРИ ОТ ГЕРБ НЯМАЛО!
21
8
 
12
 
! Отговори
аз преди 4 години
аз само програмисти познавам дето да взимат над 2хил лева.
20
1
 
37
 
! Отговори
КОМЕДИАНТ ТАКЪВ!!!!! преди 4 години
До Смях до дупкаМного си приличат с оня с конските зъби икономист и преподавател с усмивка на уста!Венцеслав Димитров ли се казваше?
19
4
 
53
 
! Отговори
Malian преди 4 години
Г-н Каролев всеки четвърти работещ е АБСОЛЮТНО беден! Синдикати в частните фирми НЯМА. Г-н Нейков говори така както му нарежда този, който му плаща заплатата."Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%." Стига с тази статистика , не напразно всички я наричат "стакмистика" и там работят за тези ,които плащат заплати. Хората мизеруват и гладуват, а вие пишете пълни дивотии.
18
1
 
24
 
! Отговори
работещ-болен преди 4 години
Аз съм беден, но честен човек.
17
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каролев много ти е мазна устата като говориш такива глупости поне си я избърши с пешкира докога ще давате трибуна на този доказан празноглавец
16
4
 
26
 
! Отговори
либърти преди 4 години
Ай ся, нали сме пазарна икономика, свобода и демокрация, какво плачета за човешкото, нали има западни стоки по магазините, има от пиле мляко, за човещина седнали да плачат, загрижили се за човешкото в Королев, него от Сириус са го донеси рептилите, не се грижете за човешкото в него, яжте банани, гласувайте свободно и бегайте на запад да берете ягоди при свободата, защото свободата Санчо, е най-висшето благо дадено на човека.