Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре

Ще поиска нови преговори с ГЕРБ и ВМРО
18 авг 2019 10:47,
241
Симеонов вижда тежка криза, държавата не вървяла на добре
Снимка: BulFoto

В близките дни ще имаме среща с Каракачанов на Коалиционен съвет и предполагам, че ще имаме доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ още през септември, тъй като държавата не върви на добре. Намираме се в една тежка икономическо-политическа криза. Това заяви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова.

Още по темата

Той беше категоричен, че са нужни нови преговори с ГЕРБ по отношение на приоритетите на управляващата коалиция. Нови разговори обаче ще има и между партньорите в малката коалиция на "Обединени патриоти" - ВМРО и НФСБ.

Според Симеонов бъдещето на управлението зависи най-вече от ГЕРБ.

"Това е голямата партия, която дирижира политиката в България. Икономическите интереси не трябва да бъдат жертвани, за да се напълнят гушите на определени лобита и забележете кога започна това нещо – тази година. Има един Ренесанс на погрешната политика на ГЕРБ от предходен мандат", обясни той.

На въпрос дали политиката на ГЕРБ не се е променила след като самият Симеонов напусна Министерски съвет, лидерът на НФСБ каза, че не знае дали това е така, но смята, че присъствието му в изпълнителната власт е имало дисциплиниращ ефект към останалите.

"България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Няма да ви говоря за тежкия удар върху българското животновъдство, което нанесе африканската чума. Трети удар върху икономиката на България е съсипаният туризъм. В момента плажовете ни са един оглозган от мутрите кочан варена царевица", обощи ситуацията в страната накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
24
 
! Отговори
Смях от Албания преди 4 години
Между другото да попитам най-учтиво:В българия колко Висши политици имате подведени за някаква отговорност?Не,не,не казвам,че някой е виновен,ам пак стигам до: ,, Що българските политици са най-мразените от всички останали политици"
180
2
 
27
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Синзационна новина! Българинът вальо е открил топлата вода! Ха хах ха хах ха ха ха!
179
0
 
19
 
! Отговори
Привет от Албания преди 4 години
После....:Що българите са европейската нация ненавиждаща най-много -собствените си политици,А?
178
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се задействаме. Иначе скоро няма да има какво да спасяваме. Айде бе хора! Можем да си оправим държавата. Но за да се обединим повече хора трябва да разпространяват посланието, че САМО ние, а не някой друг ще ни оправи държавата и че всички имаме силата да променим нещо. НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ? НЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА ЖИВЕЕТЕ В ХУБАВА НАПРЕДНАЛА ДЪРЖАВА, ТАКАВА, КОЯТО УВАЖАВАТ И ИЗСЛУШВАТ И КОЯТО Е ПРОСЛАВЕНА ПО СВЕТА? СЪС АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ ИСКАТЕ. ОЩЕ ИМА НАДЕЖДА НО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВАМЕ
177
0
 
21
 
! Отговори
kiril преди 4 години
На този май му трябват още милиони от народната пара за това ще преговаря с баце който ходи винаги с чувал пари.
176
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов много късно прогледна та сега да виждаж тежката криза. Добре подпирахте ГЕРБ.
175
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мечтая си за деня,когато ще дойдат руските поробители,за да ни освободят от българските поробители.Много лошави,бре,не се траят.Но за съжаление такива случки не се повтарят.
174
3
 
16
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тоя да не е спрял да пие и да му е просветнало нещо в главата?
173
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симеонов, ти си кризата!
172
2
 
31
 
! Отговори
V преди 4 години
Ами на това положение в ,,тоталитарна,, Русия му викат застой ,а в ,,демократична ,, България стабилноаст .Къде има свобода на словото и демокрация питам аз ??? В Русия където при вдигане на възраста за пенсиониране реитинга на ,,диктатора,, Путин се срина ,а народа излезе на улицата или в България ,където дори не беше отразено добре в медиите ??? Ами направиха държавата недемократична с членство незнам си де без референдуми .КВИ ДА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА НАРОДА ,КАТО ТОЙ НЯМА ДУМАТА ???
171
1
 
23
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Държавата не вървяла на добре ,ама далаверите на Валерко си вървят.Сигурно не знае ,че от три години е във властта.Само от "Козия рог" гушна над 2 милиона от министерството на Шкембето ,бившия агент Иван.А то бивши агенти няма.Мушморок е този алчен "патриот".А мишките напускат първи потъващия кораб "Шайка".
170
1
 
28
 
! Отговори
българин преди 4 години
ПАЗАРЛЪЦИТЕ ЗА ВЛАСТ СВЪРШИХА АРАТЛИК!Вече нищо не можете да искате! Аут сте на изборите всички!-:) Малко ви остана за наша радост! -:)
169
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България от 75 години няма министри. Ако погледнете назад и сега е едно и също. НЕкомпетентни секретари които от време на време показват някакви неща на вожда и той без да знае какво е това казва да или не. Повечето хора не знаят името и на 1 министър защото няма смисъл, решенията се взимат от вожда бъдеще няма.
168
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seДа отиват в лагер в Белене. Затвора ще е хотел за тях.
167
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идват избори и Валерката яхна метлата.
166
1
 
41
 
! Отговори
se преди 4 години
Има решение г-н Симеонов.Всички 240 депутати си обличате пижамите на раета и вкупом под звуците на Шуми Марица се отправяте на дълга почивка към Централния....
165
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от лицата на тиквенска българия-- харесвате ли го?
164
1
 
28
 
! Отговори
xa xa преди 4 години
Валерко е прозрачен, размахва пръст на герб кога е ядосан че кметските места са разпределени и не са му дали достатъчно от баницата, само мрънка за да издърпа някое парче, пазарлък ама за неговата гуша и няма нищо общо с народа, дрънканици за простолюдието.
163
1
 
20
 
! Отговори
mdaa преди 4 години
много са ми интересни хора във властта - тоя вицепремиер, другия министър на войната и прочие служби по етажите на кадрите ви и ни обяснява как виждал проблеми. Алооо, ама управляваш и трябва да се отчиташ пред нас какво си свършил, защо не са решени тези проблем, там си с инструментите на властта да ги решаваш, а той тръгнал да ни обяснява работи дет цял народ знае и сме го е назначил там и му плащаме заплата и бонуси да работи по тези проблеми. Ама кой само *** и ни харчи безобразно парите и ни лъже и крие и работи за собственото си благо на наш гръб го пращаме в затвора
162
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен най-важното събитие в Българияпрез 20-ти век е Народния съд и ликвидирането на националните предатели от него.