Радев от Габрово: Завещаната свобода иска и дела!

Вековният морален компас на българите е жив, обяви президентът
25 авг 2019 13:12, Красимир Ангелов
77
Радев от Габрово: Завещаната свобода иска и дела!
Снимка: Президентство

Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела. Историческият връх ни призовава да върнем достойнството на народа и държавата ни, заяви президентът Румен Радев в Габрово по време на тържественото отбелязване на 142 години от Шипченската епопея.

Още по темата
В изказването си държавният глава призова да се борим за духовност и единение срещу моралното падение, злоупотребата с държавността, срещу подмяната на истината и обезличаването на обществото ни.
 
"Казват, че това, което човек прави за себе си, умира заедно с него, но това, което прави за другите, живее вечно", заяви Румен Радев и подчерта, че в сърцата ни винаги ще бъде жива паметта за българските опълченци и руските воини, които преди 142 години на Шипка отстояха нашата свобода.
 
Държавният глава припомни думите на един от летописците на Освободителната Руско-турска война от 1877-1878г., че "на Шипка не се искаха сложни военни действия, а само едно - да загине всеки на поста си, да умре като герой. В тази смърт бе истинското величие на Шипка".

По думите му потомците трябва да знаят, че саможертвата е най-чутовният връх във висините на българския дух и да помнят, че свобода не се дава, а за нея се воюва, дори и с голи ръце. "Да знаят, че доблестта е по-силна от щика на поробителя, който се пречупва в гърдите на храбрите", каза още президентът.
 
Румен Радев определи присъствието на хилядите граждани на тържествената церемония като доказателство, че духът на опълченците все още е с нас и посочи, че вековният морален компас на българите е жив. "Към вас е моята дълбока признателност. Носейки в сърцата си най-светлите страници от българското минало, вие градите и достойния ни утрешен ден", обърна се държавният глава към гражданите и гостите на Габрово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива *** като теб,ПРОФЕСОРЕ,избират *** да ни управляват,не уважавайки историята си и бавно и сигурно унищожават Велика България,
20
12
 
15
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
Поредната доза празни приказки и кухи фрази на пенсионирания военен Радев !
19
12
 
14
 
! Отговори
Само питаме: преди 4 години
ТОЯ ПАРЯСНИК, КВО ПАК СЕ ПЛЮНЧИ ПУБЛИЧНО??!!!НАЛИ ОБЕЩА КАТО ГО ИЗБИРАХА, ЧЕ ШЕ ВДИГА ПЕНСИИТЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ.... ХАХАХААААА...... ДА ВДИГА.... АМА НЕЩО НЕ ГО ДИГА.... ЩОТО ТОЛКО СИ МОЖЕ. САМО МЪДРИ ТЪПИЗМИ РЪСИ!!!!
18
12
 
16
 
! Отговори
Костов преди 4 години
Срамни са политическите речи на резидента на връх Шипка. Говорят за предателство и чуждопоклоничество. Звучи като Корнелия Нинова, но по-лошия вариант на Нинова.
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Завещаната свобода иска и дела!'' - за каква свобода можем да говорим след като всички решения се вземат в Брюксел или в посолството бункер ,а тукашните ,,управляващи ''са само послушни слуги които ако не слушат тутакси ще бъдат сменени , за съжаление нищо не може да се направи .
16
12
 
9
 
! Отговори
А Вие? преди 4 години
Какво направихте в качеството си на Президент.Да не би да наложихте 20 Вето на ф16. Забрана на Концесията на летище София. Непосилните сметки за ток, вода, парно. А предложение за референдум за излизане от НАТО. Решение за Здравна реформа - която да стига да най-бедните, които са се осигурявали.И преди, и при Вас България се продава безогледно.Вместо всеки ден ако трябва да излизате с обръщения към нацията, с инициативи, действия. Вие????Подобни действия искахме.
15
6
 
13
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До АнонименБахур Бахар или Бойко Методиев Борисов, същият този, който празнува рожденият си ден в Израел в компанията на лабътците! Да доуточня за гербокухите ***, туканка - комунизмът също идва от Израел;))), както и Бойко;)))Всъщност, той и досега си съществува там;)))
14
7
 
14
 
! Отговори
Пускач преди 4 години
Не знам кой не пуска комунисти и къде са тия комунисти,но в герп е пълно с тях.ББ,Цвъ,ЦЪ Цъ..Уилето...а Роската е станал такъв само на 22.То няма мядто от комунисти,как да пуснеш други.
13
1
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Браво, Румене! А сега, да доуточним! Борбата е срещу лабътският и кряшки модел на светоусещане наложен с налагането на авраамическите вери върху съзнанието на Българина. Този модел, обезличи Българите и погуби Българщината. След като не можаха да ни победят с оръжие, лабътците и кряшците, дълго търсиха слабото ни място и го намериха - съмнението във вечността на Българското и оттам превзеха Великото Медно Гумно! Сега, обаче, ние сме в настъпление, в контраофанзива срещу тях, Връщайки Себе Си!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е Бахар?
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Бойко Борисов не пуска комунистите на власт .
10
8
 
10
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
Дано се оправи България . Има шанс - идват Избори .
9
21
 
16
 
! Отговори
Костов преди 4 години
Резидента е марионетка, влезе неопетнен в политиката, сега има няколко пласта л..на върху себе си. Радев е най-мразеният българин в момента.
8
18
 
12
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Импийчмънт за шофьора на самолет. Цветанов Президент!
7
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее Бойко Борисов и да ни държи далеч от руското блато. А такива *** като тоя нека да реват
6
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от тоя, само тъпизми ръси и червените пляскат като едно време със знаменцата. Жалка картинка
5
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че купихме ф 16 че тоя *** да види какво е самолет .
4
6
 
14
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
До ИзнервенДано не се научи на "дела" като вашия.Лява ръка,десен джоб и червен конец на китката.По цял ден бълва простотии.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред всички българи загинали за свободата на България!!!
2
18
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
***.от. Ами точно този пък хич го няма по делата. Дай му само лозунги, тъ.пи клишета и нищоправене.