Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Я кажи ми облаче ле бяло, фон дер Лайен де си я видяло ?Българска визита тя да стори,за просперитет, да ни дърдори ...
194
2
 
11
 
! Отговори
реалист преди 4 години
До до реалистПрочети какво пише за Боко Тиквата в доклада на американските служби.Огледай се и ще видиш ,че от всяка държавна службица наднича по една куха герберска главица.За медиите да не говорим.Края на диктатора идва.
193
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятам, че ЕС взе търпимостта и любезността ни за слабост чак вече и цинични изказвания правят колко сме били добре.
192
2
 
19
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Настръхват ми косите, като я гледам тази.Един кон - има повече "военни знания", от госпожата - *** тя беше "военен министър" на Германия... Меркел едва успя да покрие скандалите в Бундесфера с раздадените милиони "хонорари на частни консултанти", и със зор се докопа до следващото високэдотирано кресло, което да опърдявa. И такива решават съдбата на Евросъюза - цялото прилича на пошъл виц!
191
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До реалистАко Борисов е диктатор аз съм джихадист.Може какъвто и да е обаче диктатор, то всеки си прави каквото иска в тази държава.Когато се стигне до съд, ама то рев, ама то колко несправедливи били...пак казвам, колкото и простоват да е е направил повече от колкото правителства до сега.Да познавал се е с хора от СИК, но кой от поколението на 90-те не се е познавал.
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да има просперитет трябват благородни души,самоувереност,решителност ,хора които отстояват правата си и бият гадовете.Сега модерните открития са по силни от юмруците ,бухалките и пищовите.Така ,че по мъничко и по предпазливо.
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маските паднаха Боко е марионетка на ЕС с цел заличаването на българския народ от тази благодатна земя извоювана от нашите предци.
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До единствения платен гербераст ,пишеш в несвяст в този форум!-Хайде почини си.Няма смисъл да се потиш.Шайката отиде в рЯката.До Нова година Тиквата ще е съкилийник на Куйович.
187
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаех, че Бойко е фактор в световната политика, но той се оказа дори по-голям колос.
186
1
 
18
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Да я питам тая кака знае ли,че в тая ,,простерираща,, държава 1 300 000 стари хора живеят с110 ? на месец ?! Че семейства с деца получават месечна заплата от 270 ? ?!
185
2
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Василев -Странджа и т.н. -Спри бе ,мушморок с мушморок.Вече си втръснал на всички с глупостта си.Пак усмърдя форума.
184
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Виждам държава, която просперира."От това по-голям сарказъм - здраве му кажи!
183
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, защо в новаината за трамвая и Manuel Georgiev коментарите са изтрити и е забранено да се коментира? ОМГ, свобода на словото? ВТФ, демокрация? ЛОЛ, обективност? Или е някой от младежкия ГЕРБ и е неприкосновен?
182
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов влиза под кожата на Урсула както бай Тошо под тази на Брежнев добри дни чакат България, ние ще даваме плодове и зеленчуци на ЕС, а те ще ни дават петрол,газ и оръжия за отбрана.
181
2
 
10
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Боко е пътник , въпреки че малкото му пожарникарско мозъче не иска да го проумее.Краят на последния диктатор в Европа идва.Въпрос на време е да последва съдбата на всички диктатори.
180
1
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 4 години
сития не вярва на гладния
179
1
 
14
 
! Отговори
с.Ешексики преди 4 години
Последна дyпкa на кaвaлa по всичко,тя ще ми говори за просперитет!
178
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ли е шефът на ЕК да ти се подмазва?
177
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото и да говорите Борисов е направил много за България и Европа и ще продължава да прави бъдещия шеф на ЕК на крака му идва.
176
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госин Борисов, тия холандски рози тук ли ги произвеждате? А доматите и краставиците за Шопската салата?