Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко чете Винету,ама и умее да ви взима скалповете на всички избори!
214
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък един от света не дойде на гости Радев,все при нашия Бойко идват,че и го канят!
213
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно Бойко се похвалил, че му остават няколко страници да дочете Винету. При, което Урсула е възкликнала просперирате.
212
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатаза какво да има протести,бе душо?Та това,което прави и направи Хунтата ,работи срещу нея по-силно от всякакви протести!..И не се пъчи много!.."Пилците се броят на есен"!..Чорбаджията ти заяви,че изборите ще са ПОДЛИ,защото е замислил много подъл план..Но дали ще мине?...Ще поживеем,ще видим.във всеки случай не викай "хоп" преди да си скочил!
211
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бре просперирате вече не сте на кашон, а в изоставена сграда.
210
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДобре ве мен, изберете Нинова, или изберете демократична България, какво ще се промени според вас.Може би ще ги изправим пред съд работодателите които дават малки заплати....надали,всеки си има глава на раменете и да помисли.Бойко колкото и смешен да изглежда отстрани, поне се опитва да вдъхне респект на олигарсите.Знам *** ви се вижда, ама поне се опитва, а не като интелегентните пичове тука.
209
5
 
22
 
! Отговори
Ганьо гладния преди 4 години
Просперираме просперираме,чак се чудиме утре какво да ядем!
208
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като плачете постоянно че сте бедни и вашите родители са бедни,що не направите една демонстрация на Позитано? Там са ви парите и пенсиите!
207
14
 
6
 
! Отговори
фен на шефката. преди 4 години
Правилно е разбрала, че българите се развиват. Отрекоха се от колхозите и се развиват в био земеделие, ферми, самостоятелни фирми.
206
10
 
7
 
! Отговори
Чорк преди 4 години
Друго си е да дойде да ти се кара лично московския поп на генерал губернатора радев !
205
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си че си селски тарикат батинка! Това е официално посещение свързано с избора на български комисар! Борисов го уважават в ЕС за разлика от твоя или твоята партийна тенекия! За това протокола изисква хубави похвални думи! Къде ти е проблема ***?
204
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е дипломацията-на черното да кажеш бяло.Никога не съм харесвал такива хора.България се справя "перфектно" със демографския си проблем и сигурността.Като гледам колко млади хора има в Западна Европа и добре е,че съм един от тях.Престъпниците са бъдещето на България.Те са се доказали!!!
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имайте търпение държавата ще се оправи в най-кратки срокове, ама няма да е точно сега, а малко по-късно/друг път.
202
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само пробвах преди малко да видя какво ще стане ако кажа Да живее генерала хахахаха
201
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами няма просперитет, когато един човек се съпротивлява.Да българските работодатели не струват, еи какво очаквате....Бойко с бухалката и да ви вдигне заплатите.Човека гледа внимателно да пипа, щото знае че бизнеса в България си е робовладелски.Не че не е правил опити, обаче те са си куча марка.
200
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се премести във Войводиново като е толкова убаво.
199
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ела кажи на баба ми че просперира с двеста лева пенсия а има още два милиона като нея проспериращи!!!И щото е много просперираща и завидяха и и заклаха прасето,не ги е срам на 80 години жена я накараха да плаче,африканска чума да ви вземе дано и Бойко и бойковица!
198
3
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче видът на банкянеца е направо стряскащ в последно време..Ето и тук..Вижте снимките,особено 2!...За мен фотографа е "щракнал" някакъв си в момент,в който се е изпуснал в пам пер са си и сега умира от страх че ще се размирише....вижте и ръцете му на тая снимка!.............Сто пъти ви казах да не забравяте,че докато мъдрите /вие/ се намъдруват,лудите /от Боко Харем/ се налудуват..НЕ съм пророк,но тежко ще съжаляваме за това,че не реагирахме на време и не отстранихме тоя...
197
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще обсъждат присъединяването ни към Шенген и чакалнята на ЕЗ, което трябва да се случи до края на годината или в най-кратки срокове.
196
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев-Тонката-Странджата и предимно анонимника на Боко. Ей ,мишок прочети че лелката е на обиколка във всички страни на ЕС.А не е дошла на гости на банкянския *** с диплома от пожарникарския факултет на МВР.Ей това тикварите ,само близачи сте се събрали.Един грамотен няма в цялата шайка от крадци.