ОП официално се разцепи: Всички от "Атака" аут от групата

Симеонов недоволен: Ставаме четвърта сила в парламента след ДПС
Обновена: 4 сеп 2019 12:21 | 4 сеп 2019 12:15, Камелия Цветанова
18
ОП официално се разцепи: Всички от "Атака" аут от групата
Снимка: Булфото

Парламентарната група на Обединени патриоти, която започна да се пропуква още преди месеци, вече официално се разцепи.

Депутатите от "Атака" Николай Александров, Явор Нотев, Станислав Станилов и Маргарита Николова напускат групата.

Те мотивираха решението си с поведението на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

В края на юли лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатите му Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени от парламентарната група, така че днес просто и останалите от партията ги последваха, което беше очакван ход.

Явор Нотев обясни, че са настъпили негативни промени в групата след завръщането на Симеонов в парламента след като е бил "изгонен от от изпълнителната власт“.

"Позорно завръщане след месечни протести, прогонен от изпълнителната власт, той намери място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда, е приют за провалени политици", каза още Явор Нотев.

"Депутатите от "Атака" сме заедно тук и сега и стоим зад нашия лидер и ще работим за осъществяване на партийната си програма“, зарече се Явор Нотев.

Напусналите депутати от ОП остават в НС като независими.

А Валери Симеонов призна, че е очаквал такова развитие на нещата.

Въпреки това призна, че не е приятно, че патриотите стават четвърта сила в парламента след ДПС.

"За съжаление това беше неизбежно. Не мога да коментирам или да обсъждам решението на нашите колеги. Мисля, че ние постъпихме колегиално като изключихме от групата хората, които не идваха на работа. С останалите четирима колеги работихме добре, след като такова е тяхното решение ние го приемаме. Нямаме право на позиция по този въпрос", заяви още Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9НАЙ-ФАТАЛНИТО Е, ЧЕ боковата шайка (не са мои думи, цитирам книгата на един сегашен гробаджия!) ВСЕ ОЩЕ се държи на тези кръчмарски сметки!!!! НО...ВСЯКО НЕЩО Е ДО ВРЕМЕ!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иван 11Мили Боже...........а аз си мислех, че шизофрениците у нас вече се изнесоха зад граница!!! Тези които не са се излекували де!
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Началото на големият, но за това пък трагичен край на боковата шайка е на лице.Ще има тежки и нездравословни падания, а може би и съд за някои. И дано да има!Наглостта е до време, а омразата на хората е вечна!
10
15
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Време беше ОП да се прочисти от атакистите. България вече си има здравомислещи патриоти. Волен само ги дърпаше надолу. Ако някой може да промени нещата, това са ВМРО и НФСБ, заедно с ГЕРБ!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия патреоте са за бунището на историята всички до един
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оп - 27 човека- Атака - 7 човека, т.е. без тях остват 20 души. и Герб 95 - 115 -и 12 гласа има Марешки - все ще вържат бюджета и по-важните закони. нищо фатално не е станало.
7
4
 
16
 
! Отговори
атакист преди 4 години
Може,защо не!?Само дето на следващите избори Атака пак ще е в парламента,а тия мушмуроци-не!
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Златният пръст", който крепеше правителството на КОЙ (БСП + ДПС), поначало нямаше място в управлението и въобще в парламента. Достатъчно пъти изложи страната ни по света. Вече е политически труп, защото чрез никоя коалиция повече няма да се добере до властта. А жокера Марешки винаги може да замести всеки. Един руски глас по-малко, не е проблем.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС ви смила всички партии като зеленчуци и после прави своя лютеница.До 30 г България ще е като Косово и то по мирен път
4
1
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Да се разбира ли, че правителството няма мнозинство за подкрепа в парламента или патерици дал бог все някак си ще го скърпят ???
3
18
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
Ясно е ,че Сидеров не понася както другите патриоти така и ГЕРБ , но парите за Ямболската болница са единственото за което подкрепя ГЕРБ. Нито е за политиката на ГЕРБ спрямо Русия, нито е за Истанбулската конвенция, нито е за милиардите дадени за изтребители. След като Каракачанов и Симеонов се наакаха като министри то няма как Сидеров да им каже браво. Мястото на Сидеров е с Бареков и Байрактаров .Давай Волене ти си прав за всичко и ние сме с теб.
2
10
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
На Борисов за Н-ти път ще му поискам сабята! Предлагам му, ако не иска да ми я предаде и това му е позорно, да си направи харакири! Все пак, за трети път, предсрочно ще загуби управлението. При все, че Управление на държавата няма. ГЕРБ е разгромена и е сведена до Борисов и джипът му, ОП са отстреляни яребици, доста отдавна, сега само им окапва перушината си. Борисов, предай ми, сабята си! Ако ти е позорно, с нея има един ритуал на честта!
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде бе! Стига с тия игрички. Всичко се прави за конти. Нали не мислите, че Сидеров ще се скара с кумеца си