Сидеров, Шопов и Чуколов аут от ПГ на Обединени патриоти

Лидерът на "Атака" иска Борисов да вземе отношение
Обновена: 25 юли 2019 18:40 | 25 юли 2019 18:40, Веселина Йорданова
57
Сидеров, Шопов и Чуколов аут от ПГ на Обединени патриоти
Снимка: БТА

Депутатите Волен Сидеров, Павел Шопов и Десислав Чуколов от партия "Атака" са изключени от Парламентарната група на "Обединени патриоти".

Още по темата
Това съобщи на брифинг съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов. В брифинга участваха лидерите на оставащите в коалицията ВМРО и НФСБ, предаде БТА.

Искрен Веселинов се аргументира, че депутатите от ПП "Атака" системно бойкотират заседанията на Коалиционния съвет. По думите му депутатите от ПП "Атака" бламират работата на т.нар. малка коалиция. Той посочи, че Волен Сидеров е участвал в 252 от общо 8174 гласувания - или 3,07 процента. Десислав Чуколов е участвал в 529 или в 6 процента от гласуванията.

Заради системно неучастие в работата на групата Сидеров и Чуколов се изключват от ПГ на "Обединени патриоти". Третият народен представител - Павел Шопов, е изключен заради "грубо нарушение на етичните правила", добави Веселинов.

Решението за отстраняването на депутатите от "Атака" е взето с 20 гласа "за" и нито един "против" и "въздържал се", допълни съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО.

"Повече от една година коалицията не работи", каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обвини колегите си, които вече са изключени, в системен саботаж и саботаж на взети решения на групата. Според него депутатите от "Атака" са отправяли персонални атаки срещу Валери Симеонов и срещу него.

Красимир Каракачанов отбеляза, че това решение не нарушава мнозинството в пленарната зала и не застрашава управленския мандат.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред "24 часа", че е сбъднал мечтата на Красимир Каракачанов да е министър на отбраната.

ВМРО никога не беше сънувало да има 11 депутати. Винаги са имали по 2-ма, закачени към някой по-голям - я СДС, я Софиянски и Мозер, я за Ковачки и Бареков. Вместо да каже Каракачанов: "Благодаря ти, че моята мечта да бъда вицепремиер и военен министър се изпълни, и да държа и ресурсното министерство на околната среда", те обясняват как аз съм лошият и трябва да си ходя", заяви Сидеров.

"Те знаят кой е създателят на коалицията, те знаят постиженията на “Атака”, за които може би ВМРО през годините са завиждали, и сега си го отреагират това. Викат: “А, падна ли ни? А сега ще те изключим от комсомола. Освен това ние сме по-силната партия вече, имаме две министерства, огромен ресурс. Сега се готвим на местните избори да вземем хубави резултати...” И вече те да бъдат основните в патриотичната ниша. Това е в мисълта на ВМРО", добави Сидеров.

Той призова министър-председателят Бойко Борисов да вземе отношение. Според него "опитът на Валери и Красимир да нарушат баланса, трябва да бъде париран".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: АтакаВМРОНФСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А каякът от Банкя и Червеното котило ГЕРБ,дето ни натресоха 27 милиарда и още 3 нови милиарда за древният самолет ,кога ще ги изгоним ?
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мда мдааа А сегашната коалиция ГЕРБ-ОП-ДПС ?
44
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия кияци кога и да ги изгонят все ще е късно.
43
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Трима безделника по-малко! !!!!!!
42
2
 
6
 
! Отговори
Смях... преди 4 години
Смях...
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чуколов, липсващата връзка между човека и ***, се изгуби нещо.
40
7
 
7
 
! Отговори
Номер 27, преди 4 години
Ако под тиква имаш впредвид *** Сатанинова,мога да те разбера,но ако ще бяга тя в Щатите ,ще го направи при синът си,щото тя има син,а не дъщеря!!! А синът и е от 15 години там ,служител в Голдман Сакс,тоест супер капиталист,нищо че майка му е супер национал социалистка!?За други тикви с дъщери или синове в щатите,за сега не се досещам?!
39
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво! много хубава новина! изобщо всичките ПатрЕоте са за уволнение и никога повече да не стъпят в НС!
38
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Хубаво,ама на кой му пука за цялата работа?
37
8
 
13
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
На снимката Сидеров изглежда така сякаш Путин му е спрял рублите !
36
5
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Изтъкаха си платното,ритнаха кросното"....."Сделката за ф-16 е чупка в кръста към сащ"..Тъй рече Сидеров...И това му изяде главата...Макар че ако погледнем традицията,след ден-два въпросния ще направи чупка в кръста и към Тиквата и така,с нов хомот,който ще му наденат,"блудния син" ще се върне в стадото...
35
11
 
10
 
! Отговори
Ганди преди 4 години
Досега не гласувах за атака щото бяха в коалиция с колики и неодооформени изхождания по голяма нужда с голяма коалиция.Сега ще гласувам за Брат Волен с нирвана в душата.
34
5
 
17
 
! Отговори
Шопа преди 4 години
Къв а тоа таласъм?
33
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами той, Сидеров си е червен,да си ходи при Нинова и Радев!
32
8
 
15
 
! Отговори
СМЯХ преди 4 години
Тези тримата са за Карлуково .
31
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свършиха субсидиитеПак ще има предсрочни...
30
1
 
26
 
! Отговори
Къш преди 4 години
Волене Бойко е взел позиция преди да те изритат.
29
2
 
20
 
! Отговори
родолюбец преди 4 години
Тия патрЕоте нанесоха повече вреда на патриотичната идея от самите либерасти, дето открито се борят с нея.
28
2
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
Изгонете тия , после на изборите аут и от Парламента !
27
7
 
10
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 22най лошото е че няма качествен матрял с който да го сменим след като ни дойде акъла един деннация овце с водач също такъв оприличение на стадото