Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите

Симеонов: Скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП
124
Патриотите искат минимален доход от 346 лв. за пенсионерите
Архив: Булфото

Държавата да гарантира минимален доход от 346 лева, колкото е границата на бедността в момента, на всеки възрастен с пенсия за трудов стаж. Това предвижда закон на Обединени патриоти за защита на интересите на възрастните хора.

По разчети на патриотите това ще струва на държавата половин милиард лева годишно.

Сега има пенсия от 209 лева и заради това пенсионерите трябва да получат помощ от държавата, коментира Александър Сиди.

Според Искрен Веселинов достигането на сумата от 346 лева може да стане на три стъпки - през следващата година да се достигне 30%, на втората година – 60, а на трета вече да е 100%.

Той допълни, че то този начин няма да се налага пенсионерите да кандидатстват за различни социални помощи и така ще отпаднат и доста административни разходи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов припомни, че скокът на пенсиите е част от предизборната програма на ОП и законът е в тази посока.

Освен държавата да гарантира минимална издръжка на пенсионерите, в подготвения от патриотите закон е заложено да има и съвет на старейшините по места, който да защитава интересите на възрастните хора пред властите.

Според патриотите този закон е първият, който ще защитава правото на възрастните да водят нормален, достоен живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом искаш пример, сметни си сам.Работодателят ти е решил, че за теб може максимално да даде 3330,60 лв., което отговаря на официална заплата от 3000 лева, от която ще вземеш 2230,74 лева. Уговаря с теб официална заплата от 600 лева и 1784,59 лева на ръка. Смятай кой колко печели, без да броим косвените загуби!
83
1
 
6
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (89)Като се добави и факта, че парите които даваме за пенсия са с нулева доходност (нямат лихва) излиза, че ако тези пари ги вложиш както трябва в нещо шанса накрая да взимаш повече пари е по голям. И това е при доста малка разлика. Ако си на 3000 или повече, там става на въпрос вече за много по голяма сума. Като се добави и факта, че държавата редовно разграбра сребърния фонд и тн. излиза, че е в пъти по добре сам да управляваш парите си!
82
1
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (89)Това е сделка, всеки си има условия и ако и двете страни сте еднакво недоволни нещата са идеални! Тия пари които ми ги дава на ръка нали трябва да се изпишат някъде. Отиват в черната каса и после трябва да се чистят! Обясних ти какво става и как, ако можеш разбери, ако не не си губи времето да коментираш неща които не са ти в способностите!
81
1
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88Човек, така или иначе аз пенсия няма да взимам! Англия сметна, че в България последния набор с пенсия ще са набор 77 (ако се запази сегашната тенденция, а тя ще става по зле) или 10 години преди аз да се пенсионирам (ако някога стане това)! Ако парите от пенсия се наследяват от децата ми да има смисъл,а то сега каквото внесено потъва някъде и край! Как ще ме мотивираш?С обещание за пенсия от 470 лева ли?Дето я ги доживея,я не?И ако ги доживея какво?То сега с толкова не се живее!
80
2
 
3
 
! Отговори
До iceblast88 (89) преди 4 години
Ще делиш с работодателя? не ме разсмивай. Просто работодалея ще си вземе цялата сума, която ти си мислиш, че ще делиш с него. Логиката на работодателя е обратна на твоята. Той смята, какви разходи може да има максимално за теб, обикновено те уговаря на значително по-ниска сума, а всичко, което укривате като осигуровки и ДОД, си остават за работодателя, но ти си мислиш. че печелиш, защото за дадената ти на ръка сума не плащаш осигуровки и ДОД.
79
1
 
4
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (75)Какво печели работодателя от това? 133 лева на черна каза (тия дето ми ги дава без данъци) които се трупат. По 10 човека са 1330 лева на месец. По 12 месеца са 15960 на каса (реално ги няма). На края на годината плаща 10% данък печалба или 1596 лева (тях ги няма обаче и ги взима от ония 133 лева които идват от неговата част от сделката с мен) освен това плаща и 5% данък дивидент или 718 лева (пак от неговата част) и му остават чисти 13646 лева.А ние 10-мата сме взели 15960
78
3
 
3
 
! Отговори
До iceblast88 преди 4 години
Доста млади хора мислят кат теб и това е една от причините в България да сме зле. Засега не осъзнавате последствията, но и това ще стане, но за съжаление ще е късно. Доста такива съм виждал, които до около 30-35 годишна възраст разсъждаваха като теб, но после постепенно разбраха защо и къде бъркат, но нещата със осигуровките са непоправими, особено, ако не си плащал за пенсия.
77
0
 
7
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (75)Да разгледаме пример:При осигурителна сума 560 лева плащаме двамата общо 232 лева. При 1200 трябва да платим 498 лева. Това означава, че 498-232=266 лева които дори и да си разделим поравно=133 лева отгоре. Това означава, че съм взел 55860 лева докато се пенсионирам и ще взимам 216 лева пенсия. Ако давам тия 498 лева - то ще взимам 470 лева. Да ще взимам с 254 лева по голяма пенсия, ама няма да я взимам 35 години нали? А и пенсия не се онаследява. Каквото си внесал потъва
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За над 40% от доходите в България не се плащат осигуровки и Данък общ доход. Резултатът е ясен: мизерни пенсии на сегашните пенсионери, мизерни обезщетения при болест, мизерни обезщетения, когато останеш без работа, лошо здравеопазване и за капак мизерна пенсия след време за укриващия доходи. Освен това процентите за осигуровките са по-високи, както и процентът за ДОД. Работещите трябва да подпомагат финансово родителите си пенсионери, а бизнесмените си купуват поредните коли, яхти, самолети,...
75
2
 
3
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (75)При укриване на доходи прецакан е работодателя защото един път ми дава парите които аз трябва да платя като осигуровки и после да си изчисти черната каса която се трупа (чрез дивидент) което става като плати данък печалба и данък дивидент! Тия ги разказвай на някои друг! Прецакани са държавните служители защото няма пари в хазната за техните заплати и мързелите защото няма пари за социални помощи! Аз парите които мога да спестя от тази врътка и давам на баба ми са повече от
74
2
 
3
 
! Отговори
До iceblast88 (75) преди 4 години
Казано накратко, това, че няма да платиш осигуровки за някаква сума, не означава, че тази сума работодателя ще ти я даде на теб, както си мислиш, а означава, че ще си остане за работодателя ти.
73
0
 
5
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
До До iceblast88 (75)Парите които работодателя дава не ги дава от своя джоб! Той предварително ги е заложил, че аз ще ги изработя! Така, че парите които аз дължа като данъци и осигуровки + парите които той дължи от мое име се разглеждат заедно! Никои не дава пари от твое име заради очите ти! А парите за детски, майчински, здравни и тн. да не би да падат от небесата в бюджета? Нали пак от данъците ни идват! И вместо да ги вложим в нещо смислено, ние ги раздаваме за да хрантутим мързеливци!
72
2
 
4
 
! Отговори
До iceblast88 (75) преди 4 години
При укриването на доходи, което ти предлагаш, схемата е проста, а прецаканите сме хората на заплата и пенсионерите, а печелят дебеловратите бизнесмени. Заплатата ти е примерно чисто 2000 лева, но дебеловратия те убеждава да декларираш 577 лева и останалото на ръка. За чисто 2000 лева, заплатата ти трябва да е 2577 лева и за тях трябва да се плащат осигуровки и ДОД. Ти си ги взимаш тези 2000 лева, но не разбираш, че от това дебеловратия печели 513 лева допълнително, а ти си прецакан и не само ти.
71
1
 
2
 
! Отговори
До iceblast88 (75) преди 4 години
Явно си млад и се лъжеш лесно. Онези 600 лева, за които пишеш и си въобразяваш, че са твои, ти реално няма как да ги вземеш. Максимално осигуровките плащани от теб могат да са 521,40 лева за 4 вида осигуровки. Отделно и работодателя може да дължи максимално 717,60 лева осигуровки заради теб. Това при 3000 лева осигурителна сума. От тях за пенсия са максимално 263,40 и 330,60 лева. Кои са "твоите 600 лева" не е ясно. От осигуровките за пенсия, нищо не отива за детски, майчински, здравни и т.н.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наближиха избори и патреоте пак взеха да искат.Във властта сте,защо не го извоювахте до сега,слагачи????
69
0
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 4 години
За 30 гдоина светла демокрация, покупателната способност на масовия българин падна 10-20 пъти, независимо какво си мислиш за размера на заплатите. Преди 1989 гдоина по ППС бяхме преди Португалия, а сега сме далеч зад тях. 7 долара запалта беше при служебното правителство на Мафиянски, но цените бяха в лева, а не в долари, както и заплатите. Важното беше какво може да си купиш с заплатата, а не колко долара е. Аз с мизерната заплата от началото на 1997 година си купих обзавеждането на жилището си
68
0
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Хах то единия искаше 1к мин заплата ама кат захапа кокала млъкна с иска исканията за тия не мога ги нарека патриоти ще гласуват хора със деменция или коефициент на интвлигентност 25
67
4
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 4 години
Значи с 10-те лева, които мога да отделям месечно предлагаш да си купя акции, злато, земеделска земя и т.н. Хайде 100 лева да са, това променя ли нещо. Всичките твоии идеи са за хора с много хиляди лева месечен доход. Доброволни пенсионни фондове, които ще имат съдбата на Олимпик, това ли ми предлагаш? Много добра си е пенсионната система в България работеща така от десетки години. Проблемът е в укриващите доходи и в тези, които си мислят, че осигуровките им за пенсия не отиват за пенсии.
66
0
 
4
 
! Отговори
будала преди 4 години
ако го бяха направили от преди 2 год. сега щеше да е друга работата.щяхме да говорим вече за други неща ! приказки !
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 68"Къде предлагаш да се заделят парите? В Бурканбанк, под дюшека, в банка като KTБ или някоя друга от фалиралите през 1994-2000 година банки"Акции, обликации, дцк, злато, бижута, земеделска земя, апартаменти - както ти е удобно :) Има и доброволни пенсионни фондове, ако не ти се занимава или нямаш капацитет. Те ще ти управляват парите и ще ти изплащат пенсия след това ;)