Плевнелиев убеден: Шпионският скандал е истински, закъсняхме

Той настоява разследването да достигне в дълбочина
Обновена: 13 сеп 2019 09:27 | 13 сеп 2019 09:26, Александър Попов
536
Плевнелиев убеден: Шпионският скандал е истински, закъсняхме
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар. шпионски скандал и дори ги определи като леко закъснели.

"Шпионската афера е автентична. Много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България. За това са изписани не един или два доклада на ДАНС. Няма да забравя как през 2015 година бе организирана най-голямата хибридна атака със съдействието на Русия", заяви Плевнелиев пред Нова тв.

Въпросът за него е доколко ще се навлезе дълбоко в тези мрежи, защото са много сериозни. Той даде за пример Черна гора, където Русия изградила икономически и политически мрежи.

Още по темата
"Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха. Както винаги, плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока. България трябва да покаже характер", коментира още Плевнелиев.

"Не веднъж и два пъти съм свиквал консултативния съвет по темата за Русия и нейната геополитика. Факт е, че има много руски разузнавачи и мрежи на влияние, но пак държавата не реагира в най-правилния момент", смята президентът.

Той намеси в скандала и църквата ни и как сме се срамували при посещението на папата.

"Българската православна църква отдавна се превърна във филиал на руската и ни кара да се срамуваме. Тези неща, рано или късно, ще станат обект на българските институции с цел защита на националния интерес", заяви Плевнелиев.

Президентът посочи, че трябва да се върви здраво срещу всеки опит за промяна на геополитическите процеси.

Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.

"Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?", запита Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
309
4
 
32
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Срамота е придружителя на Деси Банова въобще да си отваря устата.Вече две години се опитва да се мери с Радев , а генерала дори не го забелязва.С тази безлична физиономия , писклив гласец и празен поглед ,Роско ще напълни гащите още на първия шамар.И ще се скрие под полата на ....Ако там има място за него ,разбира се.
308
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Объркан народ сме и това си е. Най-изтъкнатите и велики българи са били русофоби-Раковски, Захари Стоянов, Стамболов, Левски, Ботев, Яворов, накрая Вазов и още цяла плеяда патриоти, на чиито завети учим децата си. Най-великите русофили са такива като Васил Коларов, Георги Димитров, Тодор Живков и цялата комунистическа сг..гмеж, бивша и настояща. А отношението на Русия към България винаги е било еднакво-имперско и презрително, независимо дали е била монархия, социализъм или "демокрация". Странно.
307
3
 
19
 
! Отговори
Търпелив преди 4 години
плевнелиев и цветанов са американски шпиони че ЛИГИ ИМ ТЕКАТКОЙ ЩЕ ГИ АРЕСТУВА БЕ?ЯНКИ ГО ХОУМ
306
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Това е лицето на държавата, измил срамът и от челото, а не сегашния поплювко...
305
4
 
15
 
! Отговори
винаги истината преди 4 години
Деси , ти си добър и честен човек - вразуми го ! Приятно ли ти е , че народът го мрази и излива яда си понякога по непристоен начин ? За 30 сребърника той предаде идеалите на родителите си , стана враг на Русия и лакей на Щатите - това ли е за теб идеалът за съпруг ?
304
1
 
31
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Най-вероятно този мушморок не знае ,че турците са от НАТО ,но купуват руски ракети и договарят чисто нови руски самолети.И същите турци ще правят немските коли в Измир , а преди месец тихомълком откриха чисто нова магистрала с по 3 ленти в посока ,дълга 404 км.Турците вече построиха и газопровода с Русия.НО:ТАМ УПРАВЛЯВАТ УМНИ ХОРА С ДОСТОЙНСТВО И ИНТЕЛЕКТ , И НАЙ-ВЕЧЕ РОДОЛЮБЦИ!За нашите продажни суджуци няма какво да се каже.А този *** от снимката, просто чупи ***...
303
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малинов си е шпионин на спокойствие. Той казва "полицайте са русофили". И какво излиза. Полицайте са си шушумиги , видятли русофил се прегръщат според шпионина Малинов. Но палинов бърка в торбата и вади левове и долари , а на полицайте само в левове.
302
2
 
11
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
Бат Весо е забравил да зареди Плевньо с дозата му за този месец ! Стига вече с тая параноя .Дайте му хапче на човека .
301
5
 
30
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
Най-жалкия и безличен човечец ,стоял начело на държавата ни цели 5 години.Мнението на ирландската пастирка не струва и 5ст. Боко Тиквата с право го шибаше по тънкия помашки врат всеки път ,когато се опитваше да си отвори глупавата уста.Откакто Деси го назначи за съпруг и баща ,крадеца от Гоце Делчев се опитва да привлече вниманието върху скромната си персона.Уви ,буди само съжаление и присмех.
300
6
 
7
 
! Отговори
Въпрос ? преди 4 години
Къде пият препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси....
299
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази м, рша продажна още ли му слушат глупостите!? За всичките си години история, тази страна не е имала по жалка *** за президент. Бивш гъзолизец на БКП и магически превърнат в евроатлантик. Такива като него са ги използвали в историята за предатели. Защото са от тези плазмодии които стоят със събути ***, пречупен кръст, и мазна слугинска физиономия, и се кланят и целуват ръце за потупване по гърба и някое бакшишче. Долна класа
298
2
 
16
 
! Отговори
Търпелив преди 4 години
РадиоточкахибриднаПлевнелиев--------------------------КОГАТО САЩ ПЛАЩА Е ДЕМОКРАЦИЯ А КОГАТО РУСИЯ ПЛАЩА Е ШПИОНАЖАРЕ СЪС ЗДРАВЕ!
297
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевела трудно се изкоренява. Като говори така червено синия Плевнелиев си въобразява че ще се хареса на новия голям брат и ще го върнат на върха. Не се напъвай другарю Плевнелиев , втора такава грешка никой няма да допусне.
296
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев ми прилича на Меси като футболист-няма умора този човек,егаси!....Чудя се на една допинг проба какво ще излезе?
295
5
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Решетников 157.....ЗАРАДИ тези документирани консултаций на резидент на АНТИНАТОВСКА д-ва с Нинова / КОЕТО си е АБСОЛЮТНА НАМЕСА на страна извън НАТО ...и ВРАГ на НАТО и БГ / .....НИНОВА ЩЕ БЪДЕ ПОДВЕДЕНА под отговолност за АНТИБГ ДЕИНОСТ......а ще се проверява и за основание за ИМПИЙЧМЪНТ !
294
0
 
5
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До 315- тиИзвинявай драги. Става въпрос за средностатическия коментатор.Ти си жертва на статистиката. Тя не се занимава с отделни случаи, а общата тенденция.Тук няма нищо лично.Извинявай.
293
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чeхлю,бившия комсомолки секретар не изпуска да джафне когато се появи тема свързана с Русия. За награда чембер от Бойко.
292
5
 
16
 
! Отговори
абв преди 4 години
***, бившия комсомолки секретар не изпуска да джафне когато се появи тема свързана с Русия. За награда чембер от Бойко.
291
6
 
15
 
! Отговори
Опс преди 4 години
Този дано пак не обяви война на Русия :) :) :)
290
33
 
15
 
! Отговори
Путин преди 4 години
Няма по-голямо Зло от Русия за целият свят !