Маринов в НС за шпионския скандал: Задържани са 8 души

Финансирали са се мероприятия, които засягат националната сигурност
11 сеп 2019 14:15,
43
Маринов в НС за шпионския скандал: Задържани са 8 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осем лица са задържани за 24 часа по шпионския скандал. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на изслушването си за шпионския скандал, предаде "Фокус".

"В МВР на 9 септември 2019 г. е постъпило постановление от Специализираната прокуратура за оказване в рамките на компетентността на МВР съдействие при провеждане на действие по разследване от служители на СДВР по досъдебно производство", обясни Маринов.

Министърът посочи още, че в изпълнение на същото служетилите на СДВР са оказали такова съдействие на Специализираната прокуратура, като са проведени различни по вид действия по разследването, огледи, претърсвания, изземвания, лични обиски и други действия по разследването на територията на Перник, София и Брезник.

Още по темата

В резултат на тези действия със заповед за задържане съгласно Закона за МВР до 24 часа са задаръжани 8 лица, които са предадени на следствените органи в рамките на изпълнение на постановлението. В рамките на срока на задържането въпросните лица са конвоирани до сградата на следствения отдел на Специализираната прокуратура, където са предоставени на следовател за продължаване на процесуалните действия с тях. По отношение на конкретика по разследването, за съжаление не мога да дам повече информация", допълни още министърът.

При разследването на ДАНС е разкрито, че Николай Малинов е изготвил докладна записка на руски език относно необходимостта от геополитическата преориентация на България и известният за всички проект "България".

"В същата се предлага да бъдат провеждани редица мероприятия, свързани с определени действия в сферата на вътрешнополитически живот, които да доведат до такава промяна в ориентацията на страната", обясни пред депутатите председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Димитър Георгиев.

Той обясни, че разследването на ДАНС е било възложено от прокуратурата. Разкрита е схема, която е свързана с пране на пари.

"При проведените мероприятия е придобита информация, че тази схема се използва за трансфер на финансови средства от руски гражданин, който е ръководител на чужда организация "Двуглав Орел", с интереси в различни области, с интереси в обществения и политически живот на страната. Според данните, с които разполагаме чрез изградената схема, се финансират мероприятия, които пряко засягат националната сигурност на страната", допълни още Димитър Георгиев.

Той посочи, че двете организации публично са декларирали, че водят хибридна война срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прави са хората - никой не ни е питал дали искаме да влизаме в нато или ес! Геополитическата ориентация на Б-ия беше решена тихомълком от шепа хора, а не от народа. Съвсем прави са да имат друго мнение. Къде е тук демокрацията?
33
0
 
3
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
ФИНАНСИРАТ И ИВАНЧЕВА, ЗА ДАПРАЩА В СОФИЯ РЕЙСОВЕ С ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТЪРИ ОТ РУСЕ, ЧАК.. ХАХАХААААА....ТОЯ ***----КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ!
32
2
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
КВИ "ПОЛИТ-ЗАТВОРНИЦИ", БЕ... ХАХАХААААА......ЧИСТИ МАФИОТИ И ПЕРАЧИ НА ПАРИ ОТ КТБ!!!!!!РЕДОВНО СА ИМ ПРИВЕЖДАНИ ПАРИ ОТ РУСИЯ И Ц. ВАСИЛЕВ ЗАИЗВЪРШВАНЕ НА ПРЕВРАТ. ТОВА СА НАШИ ПАРИ ОТ КТБ И Т. Н. "ЮЖНИЙ ПАТОК" - - НАРОДНИ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ СДЕЛКИ!!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Цц преди 4 години
А прокурорката от окръжната софийска кога?Позволи на руската мафия да заграби милиони в Етрополе.
30
0
 
13
 
! Отговори
пробихте дъното бе преди 4 години
Част от обвинението: "той е поддържал връзка с чужди граждани и дори се е срещал с тях"
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първите политически затворници у нас вече с присъди.Дай боже още арести .
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както сте ги задържали, така ще ги и пуснете! А, ще ги пуснете, защото нищо няма да докажете. А няма да докажете, понеже то няма и какво да се доказва. И за тая изпълнена "поръчка" има вероятност 8 човека да осъдят БГ в Стрсбург. А плащането ще е от наш джоб!
27
16
 
4
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Червени мадъфакъри. ***. Да си ги вземат в Русия и да не ги връщат повече. Това са антибългари.
26
3
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Интересно кой е щял да извърши преврата !? Армията или полицията? Ако е армията да се арестува Каракачанов ,ако е полицията да се арестува тази персона ! Щото друг който да извърши преврат в България няма. Иванчева и всички фризьори в България да събере няма да и се получи!
25
2
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Брех!?!Браво бе, ти да не пишеш от кабинета на Путин? Май му ровиш в чекмеджето на бюрото и четеш там тайните му записки в личния дневник?Но едва ли... По скоро тъкмо излизаш след инструктаж от някое НПО на Сорос и бързаш да ни будалкаш както са те научили на последния ти инструктаж там.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно сутръдниците на тази пределно интелигентна физиономия от снимката, дали са си дали зор да прочетат плановет на Ран - Ът и Сорос за България.После да проверят колко милиона са вложени в обучение на пета колона в България, финансиране на масови "спонтанни" протести, за да се преориентира България. Примерно да се свали Орешарски. Проверили ли са какви пари се раздават на придворни журналисти за да пишат каквото им се даде от чужбина.Ако да, защо не ги разследвате за шпионаж?
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Историята се повтаря.Вероятно по същия сценарии са действали преди 44г.Очаквайте закон за защита на държавата. Нови Вапцаров, Милев и познати действия от недалечното минало. Който сее вятър, Жъне бури.
22
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските шпиони ги разкрихме и наказахме. Сега да видим другите шпиони, които сменят посоки.Шпионите, които смениха посоката на българския проект "Южен поток" да не минава през България.Трима сенатори оказаха въздействие и смениха посоката на "Южен поток". Българският проект АЕЦ Белене също се спира.Сега искат да сменят посоката на "Балкански поток" да не минава през България за Сърбия, и да фалират българските газопреносни фирми.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МААААААКО СА! само в тоя сайт има 10-ина тролейбуса за арест
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За такава дейност в путинова Русия вкарват в затвора по бързата процедура !На такива Путин вика мерзавци !...и им праща " Новичока" !
19
11
 
18
 
! Отговори
РУССКИИ оКУПАНТ преди 4 години
Чий национален интерес ? На България ? А, има ли такава страна, изобщо?
18
10
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Защо само "Национално движение русофили"?А останалите НПО-та на московска хранилка кога? А Митьо Гестапото? Волгин? Пудела? Марешки? А агент Сава?Много работа има да се върши!
17
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
99 % от народа иска руски шпиони!А това,че на ГРОБ не му харесва трябва да има дивашки репресии ли?
16
5
 
6
 
! Отговори
Съвременник преди 4 години
Някой помни ли Иван-Асен Георгиев и какво му се случи и как го заклеймихме ? Или всички сте дечурлига от тия до тридесетина годишни ,на които абсолютно всичко е ясно. Ех деца,ех слободия ,ех многознайници празноглави!!!
15
12
 
18
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
ОПГЕРП си забиха невероятен автогол.