Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат

Младежите били "пушечно месо" при бой, нямали подготовка
Обновена: 15 сеп 2019 07:36 | 15 сеп 2019 07:30, Камелия Цветанова
573
Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат
Снимка: Булфото, архив

От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и пожелателна за жените поиска военният министър Красимир Каракачанов. Той напомни, че от години е поддръжник на идеята за наборна военна служба.

Според него сегашните младежи от 18 до 30 години биха били "пушечно месо”, ако се наложи да бъдат мобилизирани за бой, защото нямат подготовка.

Още по темата

Връщането на казармата можело да стане от 2021 година, ако сега държавата започне да работи по темата.

"От всякакви посоки се опитват да разграждат националния морал и идентичност - било то с джендър идеологии или с крайно либерални утопии“, коментира той на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън, цитиран от Нова тв.

Преди години ВМРО изготви промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, с които искат да се върне наборната служба.

В мотивите си воеводите посочиха, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа за наборна военна служба към механизма на професионална военна служба в България е било извършено прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военностратегическа обстановка в Югоизточна Европа и без да се отчита националната традиция за попълване състава на въоръжените сили, смятат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
4
 
2
 
! Отговори
SS преди 4 години
БЕШЕ ГОД.Х И ДЪРЖАВАТА Х.В КОЯТО СЕ ВОДЕШЕ ВОЙНА.БЯХМЕ НАЕМНИЦИ ОТ 12 НАЦИОНАЛНОСТТИ.ИМАШЕ ДОРИ ЕДИН БУГАРАШ И ТОВА БЯХ АЗ.НИКЪДЕ НЕ ЧУХ НИЩО ХУБАВО НИТО ЗА БГ АРМИЯТА НИТО ЗА БУГАРАШИТЕ КАТО ЦЯЛО.НАВСЯКЪДЕ ПРЕЗРЕНИЕ.ПИША ИСТИНАТА А ТЯ ВИНАГИ БОЛИ.
476
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 4 години
САМО НЕ РАЗБИРАМ,ЖЕНИТЕ СА С ПРИВИЛЕГИЯ,АКО ИСКАТ.ТЕ МОГАТ САМО ДА ПЛАЧАТ,ЧЕ СА ДИСКРИМИНИРАНИ,И ЧЕ СА ЖЕРТВА НА НАСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА МЪЖЕТЕ.ДЖЕНДЪРИТЕ ПО РАЗБИРАЕМИ ПРИЧИНИ И ТЕ НЯМА ДА СЛУЖАТ.СИНОВЕТЕ НА БИВШИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ,ЩЕ СЕ ОТКАЧАТ,ЕДИН БИВШ ПРЕМИЕР И ТОЙ.ТЕЗИ КОИТО СА ПО ЧУЖБИНА,НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ДА СЕ ВЪРНЕ.ТОГАВА КОЙ?НЕЩАСНИЦИТЕ КОИТО ОЩЕ НЕ СА НАПУСНАЛИ ТЕРИТОРИЯТА.
475
3
 
9
 
! Отговори
ЛЕСНО,ПРОСТО преди 4 години
БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЩЕ ПРЕСТАНАТ ДА ДЕКЛАРИРАТ ДЕЦАТА СИ В БЪЛГАРИЯ.ПРОЦЕСЪТ ОТДАВНА Е ФККТ НО СЕГА РЕАЛНО ЩЕ Е МАСОВВ БЪЛГАРИЯ Е ПЪЛНО С *** НА ВЛАСТ
474
2
 
14
 
! Отговори
Мизерник преди 4 години
Добре, че го съобщава 2 години по-рано за да имат време останалите 5 българина да се махнат от държавата! Или може би ще построиш и стена като в Германия преди 89-та за да не избягат? О лигофрен
473
5
 
13
 
! Отговори
SS преди 4 години
ТРЯБВА ДА ВИ КАЖА,ЧЕ ЕДНА КАПКА КРЪВ НЯМА ДА ДАМ ЗА ТАЯ ТЕРИТОРИЯ.ЗНАМ И ЩЕ ВИ КАЖА ЕДНО:НЕ Е ВАЖНА ЧИСЛЕНОСТТА НА АРМИЯТА,А ПОДГОТОВКАТА И КАЧЕСТВОТО НА ВЪОРЪЖЕНИЕТО.СЕГА СА СЕТИХТЕ,ЧЕ КОНЯ ОДАВНА Е ОТИШАЛ В РЯКАТА.
472
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 518Беше място където извращенията бяха стандарт на уж едно "Здраво" общество! Беше нещо съвсем нормално стар войник да се гаври с новобранец без да бъде притесняван от командири, старшини, полковници и тн. Подобни извращения бяха и са криминално наказуеми във всяка една западо-европейска армия.
471
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, днес швейцарци в българската армията - утре в българския парламент! Ако стане ще се оправим!
470
0
 
13
 
! Отговори
50 год преди 4 години
Как ме развесели тоз родолюбец, хахаха..А дали няма да вземат и брадясали запасняци като мен-за зимата 2-3месеца запас, малко да разпуснем и ние .Твърдо обещавам:-да се избръсна за важнияден- да играя карти само вечер- да пия само по една голяма ракия 200млтр и да козирувам на по-старшите офицери и лейтенанти, ако ги разпозная.....ха,ха
469
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
казармата в България, по времето на комунизма, беше средство за промиване на мозъци черз насаждане на страх.Явно така ще се борят с ромите, докато могат.
468
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казармата ще е българскасъс всичките и извращения.
467
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е казарма като швейцарската съм за с две ръце! Ако докарат швейцарци да ни обучават, без никаква българска намеса от каквото и да е естество - ВЕДНАГА!!!
466
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачонов не можеш никой на сила да накарашшш!!!!!
465
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето какво ще стане, "родолюбците" ще си пратят децата (повечето са вече чужди граждани като децата на Нинова БСП и Фандъкова Герб) на запад а децата на редовия българин ще мушкат в казармата за пушечно месце и кеч активитис! Ще служат в съотношение 1 българин Х 10 рома!
464
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой ще браниме.Милионерите или олигарсите.Или корумпираните политици.
463
2
 
31
 
! Отговори
ПАК ПРОСТОТИИ.... преди 4 години
АМА НАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ ОТ СИНА МИ ПУШЕЧНО МЕСО, ЗА ДА ВИ ЗАЩИТАВА ЧЕРВЕНИТЕ ПРОДАЖНИ ***???!!!!!!ЗАБРАВЕТЕ!!!!!!!!!ВЕДНАГА ГО ПРАЩАМ У КАНАДА, ДА УЧИ И РАБОТИ!!!!НИКАКВИ ТАКИВА.. ХАХАХААААА....
462
1
 
26
 
! Отговори
Амомимем преди 4 години
"За мъжете задължително, а за жените пожелание." хахахаха какъв срам и резил! Това е все едно да каже "Балетът ще бъде задължителен за жените, а за мъжете пожелание!" Този е психично болен! Как така ще определя съдбата на хората??
461
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
6 до 9 месеца задължителна и една заплата 700 800 лева на месец на войник и готово ще се научат и да маршируват и да стрелят няма нищо страшно от казармата
460
2
 
16
 
! Отговори
Амомимем преди 4 години
Всичко, което е задължително би имало само отрицателен ефект на това, което се е целяло да бъде постигнато. Този *** трябва да бъде прогонен от властта!
459
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възпитанието и дисциплината трябва да почнат от дома и училището, казармата няма как да свърши тая работа, така мисля аз.
458
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията в момента е 10000 чантаджйй и 4000 скатавки, трябват ни 7-8000 хиляди добре въоражени и обучени, всичко друго е глупост. За 7-милионно намаляващо и застаряващо население толкос, не сме северна корея.