Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат

Младежите били "пушечно месо" при бой, нямали подготовка
Обновена: 15 сеп 2019 07:36 | 15 сеп 2019 07:30, Камелия Цветанова
573
Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат
Снимка: Булфото, архив

От 6 до 9 месеца задължителна казарма за мъжете и пожелателна за жените поиска военният министър Красимир Каракачанов. Той напомни, че от години е поддръжник на идеята за наборна военна служба.

Според него сегашните младежи от 18 до 30 години биха били "пушечно месо”, ако се наложи да бъдат мобилизирани за бой, защото нямат подготовка.

Още по темата

Връщането на казармата можело да стане от 2021 година, ако сега държавата започне да работи по темата.

"От всякакви посоки се опитват да разграждат националния морал и идентичност - било то с джендър идеологии или с крайно либерални утопии“, коментира той на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън, цитиран от Нова тв.

Преди години ВМРО изготви промени в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, с които искат да се върне наборната служба.

В мотивите си воеводите посочиха, че рязкото влошаване на параметрите на сигурността в цяла Европа изисква бързи и адекватни действия на законодателната власт у нас.

Нормативното преминаване от принципа за наборна военна служба към механизма на професионална военна служба в България е било извършено прибързано, без съобразяване с конкретната геополитическа и военностратегическа обстановка в Югоизточна Европа и без да се отчита националната традиция за попълване състава на въоръжените сили, смятат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


573
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
457Прав си тук.. Виталий Кличко не го свалиха никога в кариерата му от 40 и колко мача в нокдаун даже, а единствено кръвта от аркадата спасиха Ленъкс Луис срещу него и някакъв анонимник заради болки в ръката и Виталий се отказа.Никой в тежка категория не го е постигал освен Роки Марчиано.
416
7
 
2
 
! Отговори
либерал демократ преди 4 години
Щом ви подготвят събирайте си пиличките пичките лака за нокти, сенките, вазелинчетата и телефоните Няма лабаво щом министъра го е казал то ще бъде казарма Значи вече са ви предвидили във новият бюджет.Казарматае фрийланс.Ще ви спукат от бой първите 6 месеца после се свиква.
415
0
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Прави ми впечатление че хората искащи връщане на казармата и един ден не са изкарали в нея. Слушали само весели истории от бащите си и толкоз. И не могат да проумеят че липсват ли ти първите 7 години, и 10 да служиш в казармата е все тая.
414
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Отново в казармата от 2021 г.? От 6 до 9 месеца за мъжете, за дамите - ако искат"Казармата за мъжете сама по себе си е ПОЛЕЗНА, НО ПРЕДИ България да напусне СССР , ПРЕДИ промените , както и ПРЕДИ България да прекъсне ( за съжаление!) политическите си отношения с Русия ( макар и Съветска Русия ) казармата по времето на комунизма ВЪЗПИТАВАШЕ мъжете да бъдат физически и психически издържливи, да обичат Родината си България. Макар и Съветска, Русия помагаше на България военно отношение.
413
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 451 Да кажеш че Виталий Кличко е медиен балон, значи да кажеш че си най-простият човек на планетата.Никога надиграван!
412
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБЕРМного си ***, по-добре не коментирай!
411
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 444Икономическа сила?Изнасяли са зърно и хората са умирали от глад за да си купуват танкове и самолети.За военна сила съм съгласен.С такова количество атомно оръжие могат да затрият цялата планета няколко пъти.
410
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Хабиб Нурмагомедов, бре!Миналата седмица се завърна от половин година наказание, че налетя на екипа на Макрегър след като го преби и удуши действащият световен шампион Дъстин Порие. Сега си пускам мача....Кралят се завърна!
409
1
 
8
 
! Отговори
Мизерията служба преди 4 години
Пушечно месо били ,а в казармата какво ще са? Секс месо.В нашето поделение в мирно време застреляха двама.Единият смъртоносно другият осакатя за цял живот заради игра с оръжие.Какво мислите ще се случи, когато вкарате тая неграмотия без грам морал и мозък в казарма освен да се самоизбие,а някои от тях и сами ще си посегнат.Педираслък имаше и тогава и още по закоравели изязоха от кзармата.Тоя министът като го гледам пушка не е виждал на живо.Ако го подхвана с ритници ще умре за под една минута.
408
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 445 Владимир Кличко не е най- големият, а брат му- Виталий Кличко!
407
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Националните предатели, хранещи се от чужди фондации, създали обръчи от фирми, плащащи на медии с държавни пари се чувстват застрашени за парите и декарите си апартаменти и желаят още пъдари безплатно да ги пазят. Не, имаме НАТО и частни охранителни фирми за пазванти. Така рекламираха реформата в армията, малка и невидима армия, модерна. Провалиха ли се в националната отбрана? Ако сега признават, че 30 години са се провалили, има си затвори за нац. предатели.
406
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБЕРПравим ли си среща някъде да видим кой кого ще смачка бе плазмодий? Беден клавиатурен ***, не можеш да си платиш русенското варено .. къде си ми тръгнал?
405
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 444 Искаше да кажеш не Сталин, а най- големият -Владимир!
404
7
 
2
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 4 години
Мачкай Каракачанко всичкото Гeйпарадиращи и жендъри кирове в армията за по 2 години неуморно да служат на родина и отечество!Призовката ,Комисията и марш с въшкарника на плаца.От 2020 всичкото в казарма клавиатурни мишленца.
403
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам защо всеки си мисли че ако един човек с объркана ориентация влезе в казармата ще се оправи. Относно други неща - мъж няма как да не се бръсне по лицето или пък поне малко от малко да не си оправи веждите.
402
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всеки мъж поне малко поддържан и вече бил *** каза тоя с шкембето и съединените вежди и неуформената брада
401
1
 
5
 
! Отговори
Славист преди 4 години
Даже агитката на Славия, дето се събираме в един асансьор, можем да ви пребием българската армия!
400
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В демокрацията няма нищо задължително !Няма как някой да те накара да направиш нещо а като гледам тези дето завършват дори не остават в България
399
6
 
2
 
! Отговори
Д'еийба и жендр преди 4 години
Ще отворим във всяко поделение по един педикюр и маникюр салон за джендърчетата , които ще изпълняват командата легни -лягайки по гръб.Ще е либерална войска не се бойте Майора ще е лесбийка *** .
398
0
 
6
 
! Отговори
..."нека има де преди 4 години
Предлагам вместо казарми да се направят задължителни фестивали където младите момчета и момичета да се запознават с бъдещата си половинка и да не ги пускат докато не направят първото бебе.След това да им дадат безлихвен кредит за първо жилище...