Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
5
 
! Отговори
И Там е маФия бивш преди 5 години
СЪГЛАСЕН СЪМ ДА ВЪРНАТ НАБОРНАТА СЛУЖБА САМО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ОСЪДЯТ ТЕЗИ КОЙТО ЕДНО ВРЕМЕ НИ ОБЕЖДАВАХА И ГЛАСУВАХА ДА Я ПРЕМАХНАТ.И УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЧЕ ТЯХНИТЕ ДЕЦА ДО 32Г. ДА ВЛИЗАТ АКО НЕ СА БИЛИ.(ДА ДАДЪТ ПРИМЕТ)А НЕ ДА ГИ СКЪТАВАТ И ДА ВЛИЗАТ САМО МОМЧЕТА ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО. НЕ Е ЛОШО И ДА ВЛИЗАТ И ЖЕНИТЕ. КАКТО СЕГА ВЛИЗАТ 16% И ОТ ТЯХ 88% СИ ХВАЩАТ ОФИЦЕРИ ЗА МЪЖЕ. ВЗЕМАТ СЪЩИТЕ ПАРИ НО НЕ ВЪРШАТ СЪЩАТА РАБОТА КАТО МЪЖЕТЕ. СЪЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ КОЛКО ОТ ТЯХ БЕЗ ЗАСЛУГИСТАНАХАСЕРЖА
210
0
 
1
 
! Отговори
Moni преди 5 години
Казармата шЪ ни уПрай!
209
3
 
6
 
! Отговори
ЗАГУБЕНОТО ВРЕМЕ! преди 5 години
До bluesky1Ден да мине, комат да загине през най-хубавите ни години!Животинско-стадно отношение между недорасли младежи!Изпращаха ни плачейки от домовете ни нашите най-близки!Примитивни условия на живот, мизерна нискокалорична храна!Затворени на едно место, стряскахме се навън виждайки хора!Самите девойки бягаха на другия тротоар като ни виждаха!
208
4
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Мит и глупости са следните твърдения: Първо, че казармата възпитава - възпитават родители, роднини, учители и обществото като цяло! Невъзпитаният човек ще влезе в казармата и ще излезе още по-невъзпитан от там! Казармата учила - на какво учи!? Професионални умения и образование се добиват в училища и университети или на място като работиш някъде! Казармата правела от момчетата мъже - що за глупост - значи всички, които са минали казарма са априори мъже - да, но не е така!
207
4
 
5
 
! Отговори
българче! преди 5 години
До МНО27571САМО ЗА ПЛАТЕНИ ЕНИЧАРИ И НАЕМНА ВОЙСКА-ЛЕГИОНЕРИ НИ БИВА!Крали Марко е загинал на турските военни полета!Цар Иван-шишман е служил на турците с тежката си кавалерия
206
1
 
8
 
! Отговори
32990 преди 5 години
"Tова бяха българи - брадясали,страшни,черни цървулани.Видях ги с очите си,макар и от далеч,целите покрити с косми,с пъклени очи.Тъкмо навлизахме в окопите им и всякаш от под земята изскочиха чудовища,нададоха дивашки викове и като бесни вълци се втурнаха право към нас - с ножове,бомби,ятагани.Ние хукнахме назад,а ония страшилища,надали адски викове,тичат по дирите ни,гърмят,хвърлят бомби,колят,когото сварят.Такава страхотия и такъв бесен народ не съм виждал. Боже Францио къде ни изпрати!
205
3
 
7
 
! Отговори
МНО27571 преди 5 години
До МИНАВКАОт майките ни насила ни взимаха и в ковчег ни връщаха!
204
2
 
9
 
! Отговори
кадрите преди 5 години
До АнонименНай-сладките длъжности се заемаха през соца от ОЗ-офицери!!!!!!!!!При една евентоална война щеше да се разчита на тях..................Добре работеха, изпълнителни бяха, но но офиса викаха ЩАБ а на фактурата НАРЯД.Заплашваха работниците със ЗАПАС.
203
0
 
5
 
! Отговори
МИНАВКА преди 5 години
До ТролКой ще е този ***, дето ще си изостави гурбета за един порцион и гладно семейство!
202
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне ше намалеят джендърите......
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ееей, аман от прости хора ... в Гърция имало наборна армия, айде и ние... ама в Гърция дали 70 процента от армията се състои от шведи, както ще е една бъдеща наша наборна армия ? което според мен обезмисля цялото упражнение, да не говорим за нещата, на които ще бъдат подложени малкото не-шведчета (терминът извращения ще е недостатъчен)
200
1
 
6
 
! Отговори
новобранка преди 5 години
Мамо,Мамо в казармата е ада,сержантите и старшините са жестоки,офицерите са ***,гонкат мамо непрощават,мамицата ни евават..Бича поредният наряд а старото ме гърчи на инат!!
199
0
 
1
 
! Отговори
Egouvent Mont преди 5 години
I ko sia...pitahte li po elcabelite bg narod suveren...ko kaza...kava volya ima segodnia za bulaskera...il va i udaril toka...
198
9
 
10
 
! Отговори
Жоре Синята каска преди 5 години
Преди бях твърдо против, защото вярвах че свободния творчески дух е заложен във всеки млад човек и прекараното време в казармата би го унищожило....Ноооо все повече се убеждавам колко зле е българската младеж в голямата си част. Никаква дисциплина, нула трудови навици, никакви умения....и като не става иначе, то трябва да стане по трудния начин с набиване на канчето. За това казармата за 1 година би била чудесна :-)
197
0
 
5
 
! Отговори
Трол преди 5 години
До воененАми какво да кажа: Пазарна икономика! След като няма кадри се вдигат заплатите, за да намерят кадри!
196
1
 
17
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Народа има една много хубава поговорка "На сила хубост не става!". Ако възстановят казармата, да попитам тогава работодателите откъде ще намерят заместници на тези, които трябва да влязат в казармата в момента те са много. Колко още млади ще избягат от страната и ще отидат в чужбина, за да не бъдат лишени от свобода между 6 и 9 месеца!В ИТ сектора има много млади хора с доста добри заплати, кой ще им гарантира същите доходи по време на казармата?! Те просто ще избягат и ще работят в чужбина.
195
6
 
3
 
! Отговори
военен преди 5 години
нормално е да се върне , сега за 700лв няма мераклии и недостигът е над 6000 войника
194
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вижда се какво става от вас на видео клипа, ще марширувате, ще козирувате, унижение на макс.това е казармата да ви научи на послушание. като кажат клекни ще клякаш и т.н. излизат безмозъчни слуги, които няма как да имигрират след това. такива българи искат политиците.
193
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пътят до затвора минава през казармата.на политиците им трябват послушни и изпълнителни слуги, затова искат да върнат казармата. и барбар да захлебят с някой друг милион
192
0
 
11
 
! Отговори
ТРЪБАЧ!!! преди 5 години
Казармата не превъзпитава: Има ТВУ-та. И други заведения.Да влиза гей да излиза мъж!!!Да влиза наркоман да излиза чист!!!Да влиза с лабилна психика да излиза нормален!!!!Ехо ,,това да не е учебно заведение!!!! Да борави с оръжие!!! Нали е демокрация!!!Право на избор!!!Някой неискат да пипат оръжие...Има курсове,стрелбища...Аре равнис,мирно и бегом от тука...