Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!

Грозните сцени били характерни за други географски ширини
128
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!
Снимка: Кадър БНТ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остро разкритикува доскорошния си коалиционен партньор Волен Сидеров, председател на "Атака" заради поведението му в предаването "Референдум" по БНТ за местните избори.

"Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители", написа в позиция воеводата.

Още по темата
Повод за недоволството както на Каракачанов, така и на шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и на председателя на НС Цвета Караянчева, стана скандала, който предизвика Сидеров.

Заедно с него в студиото на БНТ бяха Даниела Дариткова, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля", а темата на дебата беше предстоящи местен вот. Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Според Каракачанов това поведение на Сидеров е недопустимо.

"Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек", допълва още Каракачанов.

Той смята, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно.

"Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини. Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена", посочва Каракачанов.

"Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чешмеджиева никога не е ставала за водеща и съсипа това предаване. Референдум беше създаден от Гарелов и той го правеше добре, както всичко, с което се захване. Но за да наместят Чешмеджиева, разкараха Гарелов от телевизията и тя за няколко седмици успя да съсипе добрата идея. В тоя "референдум" понякога дори няма и дискусия - просто се обсъжда някаква актуална тема от седмицата.
73
2
 
7
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
А аз казвам не , на ширещата се порнoгpафия в журналистиката.
72
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си направя частно парти, според правилата на което всеки трябва да изпие по половин литър твърд алкохол, мога ли да повикам полиция, защото някой не си е изпил уискито и е нарушил правилата на партито ми. След като телевизионна журналистка може да вика полиция защото някой е нарушил нейните правила в нейното предаване...
71
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм гледал, но коЙто е гЛедал да каже полицията там ли беше вече,или бързо са дошли? И защо наистина са викали полиция като Сидеров никоЙ не е напАднал и бил? Тази ЧешмедЖиева н естава за водеща,след като позволява цялото предаване а се разпадне,и дори почивка предлага. ГАКИВА БЕЗДАРНИ ВОДЕШИ САМО ПО бнт ИМА.
70
2
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Не и на шкембетата в политиката!
69
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с какво право викаха полиция да изведе Сидеров? Той с нищо не нарушаваше обществения ред. Това, че не се вписвал в правилата на предаването може ли да се смята за престъпление или за нарушение на обществения ред, че да изисква полицейска намеса?
68
4
 
3
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Грешка БНТ.
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня тип от ВМРО с нищо не беше по-добър от Сидеров, но Чешмеджиева очевидно се отнасяше с някаква симпатия към него. Двойни стандарти и журналистически пристрастия...
66
8
 
4
 
! Отговори
Ели преди 4 години
БНР се издържа от нашите данъци, в същото време искат пари за политически изяви, абсолютен цинизъм и гавра с хората.А поведението на въпросната водеща е под всякаква критика.А като видях кои са на протестите на БНР, соро*соиди обслужващи нечии интереси, това са хора, които искат да свалят властта.Що не простираха за Волгин, Гайтанджиева, Ахчиева....?Не съм фен на ГЕРБ, но в случая са прави.
65
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо трябваше да извеждат Сидеров с полиция? Той нито буистваше, нито нападаше някого. Човекът просто искаше да може да каже някои неща, които Чешмеджиева и компанията й на масата, не искаха да прозвучат в ефир. Беше планирана една вяла дискусия в която нищо да не се каже и да уплътни времето, което телевизията дава на политическите партии по закон. За да върви далаверата българинът трябва да бъде държан в състояние на апатия.
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичат, да се хващат за всичко, само и само да са по новините. Жалко, че повечето хора изобщо не ги мислят тея неща и гласуват, а после забравят дори и защо.
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя цялата политика е една голяма порнография, хахаха.
62
2
 
3
 
! Отговори
смях в залата преди 4 години
https://youtube/watch?v=PRmFevp9-Ooза който не е гледал това коментирания запис.С пуканки и бира гответе се за много, много смях
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидер Войводо сдъвчахате и те изплюха барато твоите пеераси. Виждаш ли какво се получава когато вземат власта Сеяндурски тарикати от седенките. Много си бил наивен бе ямболски тарикате. Аз те мислех за по голям тарикат. Шкембе Войвода Русенскио Маккедонец и Хотелажията от село Бутан Скатажията така те изиграха че аз ако съм на твое място едвали щях да ги оставя да си живуркат живота. Това е кръвна обида която се измива само с Кръв. Много съм отмъстителен. Но ти си мишка у брашно.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народ съд и чистка ,няма друго спасение!
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров си изигра ролята на ракета носител за Караачанов и Симеонов . Сега нито една от трите партии няма ще влезе в следващото НС. И сега си водят лични войни. Каракачанов и Симеонов спечелиха повече,и Сидеров им е сърдит, и ги напада. Едва ли в БГ е имало по-гнусна коалицияот тази менте патриотична.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46 "Слави каза, че СЛЕД 15 септември..."Кой е Слави ?55297
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** прави избори.....и едните и другите са маскариима ли възражения слагайте минуси
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров си правеше порнографски снимки и ги публикуваше в разни списания още в началото на 90-те. Малко след това стана ПР на мутрите от Мултигруп.
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОРНОГРАФИЯТА Е ХУБАВО НЕЩО, НО НЕ И С ТЕЗИ АКТЬОРИ ИСКАМЕ НОВИ !