Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!

Лидерът на "Атака" си позволи непристойно поведение в живо предаване
Обновена: 2 окт 2019 09:04 | 2 окт 2019 09:04,
228
Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!
Снимка: стопкадър БНТ

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на "Атака" беше поканен в предаването "Референдум", но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е "патерица" на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на "Атака" постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

"Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров", контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. "Референдум" продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

"Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", гласи позицията на обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
2
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Еми в БНТ ако работеха кадърни хора нямаше да канят такива индивиди в предаванията си. Като искаш смислен разговор и дискусия не отиваш в селската тоалетна, а отиваш в библиотека.Така и с тоя случай - поканили с*ляндур и очакват смислен и конструктивен разговор с него, хаха!Затова преди да се прави нещо се мисли, какво може да се случи!Вие какво очаквахте от Болен?Да ви говори смислени неща ли? Че той ако го можеше нямаше да е предател и патерица на БСП, ДПС, ГЕРБ или които и да е силния на деня
120
1
 
9
 
! Отговори
10 преди 4 години
А на кого поведението е " високо " ? Дайте пример с " политик"! Това предаване , както и подобни нему като тези за историята ни , религията ....акумулират години наред негативни нагласи към самата БНТ , според която хубаво и правилно е само дясното , всичко лошо е само от близкото минало и е на лявото. Вече само дето свинете и кучетата не се делят у нас на ляво и дясно . И викнаха всички властващи като ощипана селска мома !БНТ и БНР не са обективни , плуралистични и медии на всички граждани.Упра
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо НИСКО като беше ДОЛНО!?
118
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напънах се да го изгледам. Първо, никаква жандармерия не го е извеждала. Някакви двама с униформа - доста нелепо изглеждащи и държащи се - застанаха до него, поврътвайки се и почесвайки се. Самият Волен си каканижеше неговите си,така както прави,щом види камера, нищо по-различно. Просто водещата с неприятния си маниер се овъртоли в повтаряне като грамофон едно и също в кресчендо и не можа да овладее ситуацията. И нелепото решение с ченгетата...сега се чудят тия от БНТ как за замажат гафовете си.
117
0
 
15
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Добре де че Сидеров търси някаква известност по тоя начин е ясно . Но защо праведните *** от БНТ изтриха предаването от сайта си ? Не знаят ли че няма нищо скрито в Интернет ?
116
1
 
6
 
! Отговори
заради рейтинга е преди 4 години
Аз пък си мислих,че от БНТ нарочно са го поканили,защото са знаели,че ще стане скандал. Искали са висок рейтинг според мен.
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да го изберем за кмет на София ша ги опрай сичките. Ша псува на воля крадците. Ша подложи бананова *** на Тръм и ша го накара да върне парите за шайгите. Ша вкара сички в затвора. Ша вземе парите ..
114
2
 
4
 
! Отговори
телевизия алфа преди 4 години
Така е като му спряхте телевизия Алфа, където се изказваше,сега на човека му се говори, говори,говори.Що пък да дава думата на журналисти като знае,че са срещу него
113
3
 
6
 
! Отговори
истината е че, преди 4 години
А що не извикали психоаналитик да го успокои, а викат полицаи? Волен не ми е особено симпатичен,но в случая си има полицейско насилие.
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости са това.Сидеров бе спокоен.Полицаите бяха до него и го пазеха.Който говори истината,винаги има право на зщита от органите на реда!!!
111
2
 
4
 
! Отговори
Иви преди 4 години
Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.Абе , *** ли сте ??? - Никой не го е извеждал. За какво е тази манипулация ????
110
3
 
9
 
! Отговори
няколко въпроса преди 4 години
Всеки има право на мнение.Защо имаше жандармерия?Защо не го арестуваха Волен,ако е нарушил закона?????Защо му СПРЯХА МИКРОФОНА?Кой се страхува от него?
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те повечето атакисти са някакви роми.Е са го гледам поредният комплексиран *** от тия в квартала.Гледа лошо татуирал се е прегръща се с неква от малцинствата и друса чалга.Иначе е чис ариец от Орландо меджик. Накрая ще го бият някъде даже няма да го гърмят щото е към 1.50 висок.
108
4
 
8
 
! Отговори
честно до БНТ преди 4 години
НЕ сте прави,щом сте го поканили е трябвало да го изтърпите до края на предаването. Щом не е взел да раздава шамари и ритници,каквото и да е казал,нямате право да се правите на обидени и още по-малко да викате полиция,дори да не сте съгласни с това което е казал. Журналистите трябва да си останете безпристастни,не да вземате нечия страна.Който и да е човек,ако е предизвикан,дори словесно,пак може да изтърве някоя обидна дума и не е нужно да е луд или агрресивен.Въпросите кой ги е подбирал?
107
5
 
4
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Бойко, ти после колко плати на на жандармерията да пребият жестоко Волен? Човекът не е добре с главата,а е и възрастен, може да получи и сърдечен удар. Това правилно ли ти се вижда?
106
2
 
7
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Е чак пък жандармерия! Нали е демокрация, като са го поканили, нека си каже и той гледната точка. Това с полицаите ми се струва прекалено. От БНТ са можели да прекъснат предаването и да му кажат да си отиде от студиото като е взел да ги обижда. Между другото когато Волен не е психясал е казвал и доста умни неща.Бойко не дава никой да му прави критики( нито на него,нито на някой от ГЕРБ)о,ако можеше и за Радев щеше да извика полицаите.
105
0
 
2
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
както казах вчера и ня бях изтрит (по чудо) от сороската *** -цензура."демокрацията" не става по-уродлива. тя просто показва истинското си лице.и не, нахлулите в студиото на телевизията не са милиция, а най-обикновени, съвременни шумкари. свършил им е къшкавала... :-)))
104
1
 
17
 
! Отговори
ЕВОА преди 4 години
След БНР,сега БНТ е редно жандармерия,полиция и ГДБОП да нахлуят в БТВ,НОВА и разбира се в гнездото на осите-Парламента!
103
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък едно предаване....Цирк - шоу!!!!-)))))Интелекта и ерудицията на водещата и участниците в предаването са като на Осмокласници!!!!
102
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиян и дрогиран