Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!

Грозните сцени били характерни за други географски ширини
128
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!
Снимка: Кадър БНТ

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов остро разкритикува доскорошния си коалиционен партньор Волен Сидеров, председател на "Атака" заради поведението му в предаването "Референдум" по БНТ за местните избори.

"Грозните сцени са обида както за гостите в студиото, така и за работещите в телевизията, за цялата журналистическа гилдия и за българските зрители", написа в позиция воеводата.

Още по темата
Повод за недоволството както на Каракачанов, така и на шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и на председателя на НС Цвета Караянчева, стана скандала, който предизвика Сидеров.

Заедно с него в студиото на БНТ бяха Даниела Дариткова, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля", а темата на дебата беше предстоящи местен вот. Волен Сидеров взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на "Атака" ВМРО.

В крайна сметка микрофонът на Сидеров беше изключен и служители на телевизията и охранителна опитаха да изведат политика от студиото.

Според Каракачанов това поведение на Сидеров е недопустимо.

"Реакцията на водещата Добрина Чешмеджиева и последвалите действия от страна на БНТ са достойни и аз и ВМРО категорично подкрепяме професионализма на журналистите в абсурдната ситуация, в която ги постави един меко казано лабилен човек", допълва още Каракачанов.

Той смята, че българските журналисти трябва да знаят, че се ползват с обществената подкрепа, за да изпълняват своите задължения безпристрастно.

"Когато обаче са подложени на вербална, а в много случаи и на физическа агресия, това дава едно усещане за обществена незрялост, характерно за народи, далеч от нашите географски ширини. Недопустимите обиди, арогантност и демонстрацията, че някой е над закона и над общоприетите норми са откровена обида за българския народ. Ето защо аз съм убеден, че именно суверенът в лицето на избирателите отново ще даде урок и ще игнорира агресивните субекти от политическата сцена", посочва Каракачанов.

"Нека всички заедно да кажем не на порнографията в българската политика", призовава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачанов vs Сидеров: Не на порнографията в политиката!-------------Шкембе -Чорбата учи на култура и нравствено поведение себеподобна Субстанция!?-)))))))
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли е че Джамбазки е гей бе хора?
92
2
 
9
 
! Отговори
тъй е тя преди 4 години
А бе Сидеров направо ги направи луди!
91
0
 
12
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
В продължение на 30 г. тече активна цензура и парад на посредствеността, в първите години след 1989 г. имаше богата палитра от мнения, след което морален фалит на истинската журналистика.Пари да дават на зрителите, няма да ги гледат, няма нищо по-отблъскващо от медийната пустота - широка пропагандирана в последните десетилетия.Мъртви души...
90
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това изборно студио беше пример за това какво се случва ако нарушиш сценария на едно шоу в което гостите са си назубрили предварително отговорите на въпросите.
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпросът не е дали харесваме или нехаресваме Сидеров.Въпросът е че наложиха цензура в национален ефир и това ще продължава. Скоро ще сме на последно място по свобода на словото.
88
2
 
6
 
! Отговори
До 92 преди 4 години
Обиждате аристократите, после защо мъжете ставали не мъже.С такива жени....Класа е дама, няма да я срешнеш в медиите на 21 век, особено в българските.Не искам да обиждам господЖата, класата е далеч от нея, и тя е далеч от класата.Но заплатата определя медийното битие, едните са по - узобни, други -не, въпрос на произход и първите седем.
87
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чешмеджиева е класа.
86
2
 
12
 
! Отговори
ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ преди 4 години
Нормалните у нас се считат за луди.Христо БотевДив народ слаба държава.
85
0
 
8
 
! Отговори
Ели: До 89 преди 4 години
Накрая хроничният про*стак се изживява като жертва, а фактът че 30 г. години наред изнасилват медийното пространство и зрител с едни и същи скандални поведения, ниска езикова култура, безпочвени и неграмотни анализи - е без значение.БНТ са на други планети и измерения, неоткрити до момента - важно е десетките хиляди заплати да текат, къде са "булдоците" в журналистиката - т.н. разследваща журналистика?Динамични последни месеци и... БНТ мълчи, няма сериозни международни анализи и публицистика
84
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива предавания са планирани - предварително са уточнени въпросите, които ще се задават и са подготвени съответните отговори. Въпросите са така подбрани, че да са встрани от проблемите и това, което интригува хората. На журналистите за това им се плаща, от студиото трябва да звучат едни мантри на които вече сме се наслушали и такива дразнители, като Сидеров, които са извън плана, трябва да се извеждат насилствено с полиция.
83
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нивото на българската журналистика е много, много ниско. Щом една водеща вика полицията, щото някой бил нарушавал нейния ред на водене на предаването. И е странно, че полицията се отзовава на подобни повиквания. Това определено не е работа на полицията. И може ли полицията да предприема подобни действия срещу депутат с имунинет - действия, имащи за цел да му запушат устата, щото той освен да говори, не виждам какво друго престъпление е направил.
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Ангеле признай си или се защити, все пак си мъж"Няма нужда да се защитава, той вече получи мощна подкрепа... застанаха зад него и са твърди...
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Волен гей ли е, след като имаше голи снимки в долни списания.
80
2
 
9
 
! Отговори
ДАНЪЦИ преди 4 години
ДАНЪЦИ ПЛАЩАМЕ ЗА ПОКАНЕН ПРЕСТЪПНИК С 4 ПРИСЪДИ
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров беше проблем за БНТ. По план той и другите в студиото трябваше да отговарят на едни дирижирани блудкави въпроси, които са далече от истинските проблеми, отговорите на които са без значение и никого не интересуват. А Сидеров си позволи да говори неща, които не го питаха - това разбира се е дразнещо за журналистите. От тях се изисква в студиата да се чуват други неща.
78
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какво престъплението, заради което повикаха полиция. Аз гледах предаването, Сидеров просто говореше, а това че бил превишил определеното му време и че Чешмеджиева се дразнела от желанието му да продължи да говори, едва ли е престъпление, което да изисква столичната полиция да се изсипе в студиото. И понеже не посмяха в ефир пред хората да покажат как действат (какво им пречеше ако действат законно) спряха предаването докато отстранят Сидеров.
77
4
 
6
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Крив, прав, Сидеров, действително на моменти е емоционален.Но не може да запушваш устата на различността.Типично за диктатурите. Няма да забравя едно предаване по БНТ, арестуваният журналист, екс редактор на Монд Дипломатик, ефирното му време беше изядено от посредствени коментатори.Какво да кажем за преобладаващ пръст в ефир?Агресия и низостта на общуването.После защо възпитаните хора реагират, има граници в общуването.***/акът е поносим до време, а когато ***/отията прелее?
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангеле признай си или се защити, все пак си мъж
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен79Няма дискусия заради водещата,която ми прилича на погребален агент.