Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!

Лидерът на "Атака" си позволи непристойно поведение в живо предаване
Обновена: 2 окт 2019 09:04 | 2 окт 2019 09:04,
228
Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!
Снимка: стопкадър БНТ

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на "Атака" беше поканен в предаването "Референдум", но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е "патерица" на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на "Атака" постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

"Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров", контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. "Референдум" продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

"Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", гласи позицията на обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
21
 
! Отговори
krasimir.dykov преди 4 години
Малее милиционери в телевизията това не беше се случвали никъдеееее
100
8
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
отдавна не гледам така наречената "телевизия",но май ще се замисля дали да не надниквам от време на време там..Такива ЦИРКОВЕ къде другаде могат да се видят?Обаче:-Жандармерия изкарала Сидера от студиото....ЖАНДАРМЕРИЯ!!!!!!..В СТУДИОТО НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ!!!!!!!!!Е,следващия път да си донесат гранатометите!..Те от това разбират..."Мюнхен,1939-та"...Веднаж подпалиха "партийния дом",сега е момента да приложат тая тактика към "националните радио и телевизия".Питбул трудно пуска кокъла
99
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах и слушах предаването. Г-н Марешки е прав - трябваше да изгонят и г-н Ангелов. Чешмеджиева показа, че не успява да води предаването, а за Кошлуков...какво да се каже, доносникът си остава доносник и слуга, друго не може. На кой ли не се кланя доземи за да се добере до този пост.
98
1
 
14
 
! Отговори
Q преди 4 години
Хм, ето откъде ромите вземали уроци по възпитание!Сидеров специално е правил този цирк и то заради изборите. .
97
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той и Волен има едни широко разпространени ехсибиционистки снимки,където се е снимал чисто гол както майка го е родила,ама за тях не дава коментари.
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класика те и другите са същите ама по-хитри и мазни.Както съм казвал много пъти политиците са зли но са и прости а да си зъл и *** е кофти работа.Ако си умен и зъл ставаш лидер на мултинационална корпорация ако си добър и *** ставаш будала ако си умен и добър ставаш герои като Ботев но ако си зъл и *** всички те разбират какъв бо.клу.к си и те бият като тъпан което стана и със Сидеров де.*** нищо бе хора.Избирайте си още такива *** фашисти и приятно потъване към нищото.
95
5
 
11
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Нaрoд от "ceляци" че и политиците им от там са се пръкнали! То да бе само този а то всичките им, без изключение!
94
7
 
19
 
! Отговори
= преди 4 години
Волен е лицето на БГ политиката - уродливо!И го поздравявам за това че си показа същността - своята и на останалите, които зад маските си са същите ***.А народа - нека знае че хапчета няма да стане - хирургия трябва!
93
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе не знам кой на кого е патерица, ама един златен пръст имаше едно време, 2013-та ли беше
92
8
 
34
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Сидеров не е нито луд, нито мaлоумен, нито страда от някакво заболяване;))) Сидеров си е доста опитен полтиик, който знае, от всяка една политияеска ситуация да извлече максимум изгода, за да го бъде в политиката. Той, това работи - политик!;))) Изключително точен ход е кандидатирането му з акмет и появата му в "Референдум", където той направи изключително прецизен удар по ВМРО и оттам по Бойко и "Борисов 3" като цяло. Просто не се публикува тов,а което той каза за ВМРО, а се ком. поведението му
91
9
 
14
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
До Анонимен"...Воленчо се крие под една маса, за да се скрие от предметите хвърлени по него." Ами нормално , пробвай да стоиш смело и открито, срещу канонада от хвърлени по теб камъни, бутилки, ножове и т.н. Обзалагам се, че ще се скриеш под полата на жена си за нула време.
90
18
 
28
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
Давай Волене ! Мачкай герберо-комунистическата гнъс !
89
12
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 4 години
" Тук свестните смятат за луди" го е казал класикът преди век по-образованите знаят кой е класикът. Та "Лудият" Сидеров е враг номер едно в страната на дрогата продавана пред всяко БГ училище , иниверситет в столицата доказа го в свои предавания с гости също доказващи този факт , в програмата си сега изрично има точка за създаване на истинска общинска полиция в София за борба точно с дрогата и кражбите по домовете и сега видиш ли той бил смъркача на дрога. Ако е такъв няма да се бори на дело .
88
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изобщо го каните този психо? Видно е, че човекът не е добре и се нуждае от специализирано лечение!
87
27
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично надменно и арогантно поведение на проруски политик. Също като господарите му си въобразява, че всички трябва да го слушат. Имам над 200 руски програми в дома ми. Политическите коментари са възмутителни, лъжа и пропаганда.След новините за царя им винаги почват плювни по Украйна. Сидеров е най-лицемерният политик. Стана русофил само и единствено за пари.
86
19
 
30
 
! Отговори
123 преди 4 години
На тоя изперкалия са му свършили рублите и сега няма за бело :D Тоя е за много дълги ръкави !
85
14
 
21
 
! Отговори
Право куме в очи преди 4 години
Нинова е нагла Крадла ..Бсп Ще загуби всички избори занапред ..На позитано 20 са пълни биоМусор В днес бг цял живот ще си останеш на минимална а другаде никой няма да те вземе
84
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 87 в олгинско баш тъй ще Грухтят + хайл Сталино Съмняваш ли се в руските *** гей ове :)))
83
21
 
23
 
! Отговори
София сити преди 4 години
Може малко да е втвърдил тона бачо ви Волен,но не е казал нищо фрапиращо.Както се казва:Право ти куме у очи!Говори това което мисли,а не това което искат да чуят управляващите и подчинените им медии!Имаме избора да изберем Волен Сидеров за кмет или да оставим статуквото още един мандат,та София да заприлича окончателно на ***!
82
11
 
22
 
! Отговори
психиатър преди 4 години
При пациента се наблюдава обсесивно-компулсивен страх от хомосексуализъм, базиран на латентен , отчасти подтиснат позив, който избива в агресия срещу хомосексуализма, страх да не те заподозрят в същото, нервни изблици, демонстрация на мъжкарско поведение и т.н. ,,Създаването,, на дете в старческа възраст е своего рода реабилитация и самодоказване на собственето си его ,, че , ти не си такъв,, .