Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!

Лидерът на "Атака" си позволи непристойно поведение в живо предаване
Обновена: 2 окт 2019 09:04 | 2 окт 2019 09:04,
228
Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!
Снимка: стопкадър БНТ

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на "Атака" беше поканен в предаването "Референдум", но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е "патерица" на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на "Атака" постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

"Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров", контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. "Референдум" продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

"Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", гласи позицията на обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОТ ЖИРИНОВСКИ И СИДЕРОВ СЕ ИЗИСКВА ОТ КРЕМЪЛ ДА БЪДАТ БРУТАЛНО ГНУСНИ, ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРОСТАЦИ, ПИЯНИЦИ, АЛКОХОЛИЦИ, НАРКОМАНИ, ДА СА ДЕМОНСТРАТИВНО НЕ ПРИЗНАВАЩИ ЗАКОНИ, ПРАВИЛА, ПРИНЦИПИ, ДА ВНУШАВАТ НЕИСТИНИ, ДА ПОДХВЪРЛЯТ ЛЪЖИ- ТОВА Е ПО ТРУДОВА ХАРАКТЕРИСТИКА- И ПРИ ДВАМАТА СЕ ПОЛУЧАВА- ТЕ СА ЯРКО ГНУСНИ ОБРАЗИ НАЙ ВЕЧЕ СРЕЩУ ИЗБОРИ- ЦЕЛЯТ ДА ОТВРАТЯТ НАРОДА ОТ ИЗБОРИТЕ И ДЕМОКРАЦИЯТА.
60
23
 
28
 
! Отговори
юбералес преди 4 години
Подобно е било поведението на Георги Димитров в Лайпциг, когато 5 пъти е гонен от залата и 36 пъти му е отнемана думата за неуважение към съда. Болшевишка му работа. Русофилите с подобно поведение се харесват на някои слоеве от населението.
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това новина ли е?Ми Волен. Какво да го правиш.Трябва да го търпиш.Няма място където да отиде Волен и да не стане гюрюлтия.Иначе няма да се казва Волен а Валюллах!
58
10
 
22
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Не ми е ясно какво толкова е станало....Та нали директора на телевизията преди година размахваше някои пръсти в ефир, не е обидно и за зрителите, т.к. нали част от тях са гласували за атака и са дали така право на въпростния ненормалник да се изказва по националната телевизия...с една дума каквото си надробим като народ, това сърбаме!
57
28
 
21
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
На това му казват намордник, на български език - цензура. Кошлуков се слага над българската Конституция и забранява правото на свободно слово в БНТ! БНТ трябва да бъде затворена, а Кошлуков да отиде на съд, за действия срещу Конституцията!
56
5
 
14
 
! Отговори
Тоя филм е гледан преди 4 години
Историята с Театъра и когато го биха тогава - парламента гласува заем за 2 млрд.лева и почти никоя медия не отрази тази маневра.Сега, когато се готви още един заем, същия герой излиза на сцената и ни прави илюзионистките номера наново. Да хванете да смените сценария малко или?
55
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВОИН АТАКИСТАТАКА Е ПРОРУСКИ ПРОЕКТ, А "ПРАВОСЛАВИЕТО"Е КРЕМЪЛСКА ОПОРКА- НАЛИ ЗНАЕШ ЗА ОНЯ ПОП ДЕТО ДОЙДЕ ОТ КРЕМЪЛ ДА НИ ДЪРПА УШИТЕ БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА КГБ- КОЛКО ГНУСНО И ПРОТИВНО- ДС И ГРУ ИЗБИХА ХИЛЯДИ ХОРА ЗАРАДИ ВЯРАТА ИМ СЕГА "ПРАВОСЛАВНИ- ГНУСНИ ПРОПАГАНДНИ, ПРОТИВНИ ВНУШЕНИЯ.
54
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Воин АтакистПреброй с колко грешки ти е коментара. Аз преброих набързо 7-8. Едва ли имаш и основно образование. Истински атакист...
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНЕ ПРИЯТЕЛЮ- ГЛЕДАЙКИ СИДЕРУФ ТИ ТРЯБВА ДА СИ КАЖЕШ- ВИЖ ГИ КОЛКО ......И КАКВИ СА.....- ТАКЪВ Е ПРОРУСКИЯТ ПРОЕКТ АТАКА- ДА ОТВРАТИ НАРОДА ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА- КОЛКОТО Е ПО *** ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ТРУДОВАТА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАДАДЕНА ОТ КРЕМЪЛ
52
6
 
18
 
! Отговори
Ниска постъпка преди 4 години
Сидеров и ВМРО се изложиха и ни показаха и двамата колко са ниски!Да не забравяме, че бяха коалиционни партньори. Сега се карат като продавачки на пазара в национален ефир пред жената. Изключително ниско!Правилно водещата ги изгони. Може би по-рано е трябвало да го направи, но я разбирам жената. Беше в шок. Никой не очаква толкова непристойно поведение от двама отговорни за държавата ни политици.
51
5
 
13
 
! Отговори
До ВоЙн атакист преди 4 години
Ти сериозно ли пишеш така?
50
5
 
12
 
! Отговори
Българският преди 4 години
Жироновски. А пък самият Жироновски е руският Сидеров. Въобще съветска ми ти работа.
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива хора ни управляват,създават закони,назначават министри.Тръгнали сме към разруха във всяко едно отношение.
48
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Джамбазки не си признае, и да не ставаме свидетели на други циркове
47
30
 
13
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 4 години
САМО ВОЛЕН СИДРОВ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА КАЗВА ИЗТЕНАТА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВАРХУШКА. ЗАТОВА АНГЛОСАКСОНСКИТЕ СЛУГИ ИЗКАТ ДАГО ЗАГЛОШАВАТ!!!!!! НО ИЗТЕНАТА НЕМОЖЕ ДАСЕ СКРИЕ!!!! ГЛЕДАИТЕ ДОВЕЧЕРА ПО АЛФА КАК ВОЛЕН ЩЕ ГИ РАЗБИЕ ВСИЧКИТЕ!!!!!
46
4
 
12
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 4 години
Каня всички хора от Велико Търново да дойдат на центъра и да ядът и пият лимонадка на баба ми със топли питки и топли кюфтета.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Ти явно живееш в друга Бълагария. И какво общо има един лумпе.н със сериал?
44
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според статията не е казал нищо невярно. Ама той е малко от тези магарета, дето докато не си покажат магарията не мирясват.
43
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поведението му е укоримо, но пък това което казва е вярно, не виждам защо ВМРО подскача като ощипана ученичка
42
11
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Волен от ГОДИНИ е ясно,че работи ИНДИРЕКТНО с ДПС!А когато той самия бе "патерица" на ГЕРБ(кога яде кИфтетата...),що не рева тогава?Щото в джобчето му не "дрънкат семки и бонбонки",а финикийски знаци.