Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!

Лидерът на "Атака" си позволи непристойно поведение в живо предаване
Обновена: 2 окт 2019 09:04 | 2 окт 2019 09:04,
228
Полиция извади Сидеров от "Референдум", БНТ: Поведението му бе низко!
Снимка: стопкадър БНТ

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на "Атака" беше поканен в предаването "Референдум", но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от "Воля".

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е "патерица" на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на "Атака" постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

"Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров", контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. "Референдум" продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на "Атака" и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

"Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров", гласи позицията на обществената телевизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
18
 
! Отговори
ЛЯВ преди 4 години
В България няма цензура?
80
19
 
17
 
! Отговори
22 конгрес на КПСС преди 4 години
Такива шебеци като този измислиха спасителната идея да обявят ,че НАСА не е пращала хора на Луната !!!!! Срам и позор !
79
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Журналистите можеха да погледнат и така на случката:"Репресивният апарат на държавата и слугинските медии отнеха думата на един народен представител."
78
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой се снимаше гол по пропадналите списания? Мъжка стриптизьорка.
77
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен под масата - винаги се сещам за това видео, на което воленчо стои под една пластмасова маса, криейки се от летящи предмети, хвърлени към него. Преди време той се снимаше гол по разни списания, сега седнал да говори какви били другите. Има ли още хора, дето му се вързват на приказките? Може би такива, дето са насмъркани....
76
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров, Джамбазки и Каракачанов са един дол дренки и всички трябва да бъдат усмирени с полиция.Всички те използват едни и същи методи, език. Сидеров е в опозиция и го подгониха пак.
75
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пидеров Да се маха в тайгата в руския свинарник при себеподобните си
74
25
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истинското лице на руския свинарник в Бг
73
12
 
42
 
! Отговори
НКЛ преди 4 години
Отвратителното поведение на един отявлен наркоман! Този плазмодий трябва да бъде интерниран в център за психично здраве! В снощното предаване и на децата стана ясно че беше нашмъркан и се държа по абсолютно неадекватен начин! Не знам кои *** гласуват за този австралопитек.
72
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали Джамбазки е гей, но именно Волен се снимаше гол в разни попаднали списания.
71
50
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям и истински българин!
70
7
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Референдум се справиха блестящо- оставиха нещата да се развият до край -за да видим ГРОЗНОТО ЛИЦЕ на БГ Политиката- това са хората с милионите -хората алчни за власт и пари- Сидеров преди 20 дни е затварял цял елитен ресторант в София за частно парти-Всички Политици са като него- в случая той явно е пиян и дрогиран- Всъщност повод за гневът му е явно -че е измамен с липсата на парче от ВОЕННАТА баница- милиардите за самолети и имотите в къмпинг Градина Черноморец-Народна Телевизия- народен сеир!
69
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така ще е докато парламента е над закона
68
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добри хора са под земята. Тоя не требе въздух да диша.
67
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 2017 г, ГЕРБ го осъдиха на 4 г. условна присъда и го пуснаха от ареста.
66
2
 
43
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Хубаво е да се огледат българите в тези хора които избират да ги управляват.Каквито избирателите,такива и избраните...или обратното.Все ще е вярно
65
5
 
35
 
! Отговори
Кучкар преди 4 години
Силно се надявам това да е последният мандат !Варианта да са свършили парите на варадерото са вероятния стимул да се държи така. Атака в батака!
64
31
 
12
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Волен всички го знаем, обаче водещата и неуважаемият господин Ангелов баха изключително дразнещи за слушане. Май съм на страната на лудия в случая.
63
7
 
15
 
! Отговори
Али Бей преди 4 години
Сидеров не е показал среден пръст на публиката!
62
8
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати смешнат държава сме. Луд човек, вместо да се лекува, сме го избрали за депутат и му търпим магариите.