Поискано от Борисов: Обмяна на опит с Йордания заради тероризма

Било важно да си сътрудничат службите за сигурност
59
Поискано от Борисов: Обмяна на опит с Йордания заради тероризма
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов предложи на йорданския си колега Омар Разаз да се разширят възможностите за размяна на опит и обмен на информация между службите за сигурност на двете държави с цел съвместни действия за борба с тероризма.

Още по темата
"Сътрудничество в областта на сигурността и отбраната по линия на противодействие на тероризма остават приоритетни в двустранните отношения, както и сътрудничеството в Процеса "Акаба”, заяви той.

Специален акцент в разговора е темата за бежанците и мигрантски в натиск, допълва "Фокус".

"Сигурността и отбраната, противодействието на тероризма, екстремизмът, радикализацията и нелегалната миграция са много важни в контекста на актуалните събития”, посочи премиерът.

"Йордания и кралят Абдулла II бин ал-Хусейн се ползват с изключителен авторитет в Европа заради балансираната му политика в региона", обясни Борисов.

"България и Йордания имат сходство в позициите по основните световни и регионални проблеми. Оценяваме активният диалог и добрите отношения на Йордания с ЕС”, уточни българският министър-председател.

Двете страни трябва да работят и за търговско-икономическото и инвестиционното си сътрудничество, както и установяването на по-близки контакти между бизнес общностите, добави Бойко Борисов. Той разказа на Разаз, че България ще домакинства Берлинския процес и предложи подобно домакинство на Процеса "Акаба".

Премиерът на Йордания Омар Разаз пък каза,  че са налице исторически връзки между Йордания и България, особено в търговията.

По време на среща на четири очи с българския министър - председател, Омар Разаз изрази също желание да се възстанови износът на фосфати за България, който е бил доста голям през годините.

"Развиваме фармацевтиката, информационните технологии. Искам да отбележа, че туризмът между България и Йордания бележи ръст", каза Омар Разаз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Кажете си"Странджата","Тонката" и няколкото "Анонимни" са никове на боковата "пиарка"..Е верно,тя лично ни са блъска тук,но дава заповедите...а изпълнителя си е ..простовато същество-нито разбира какво драска,нито се интересува..парАта е важна..
14
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
имах колега в Института от Йордания..На вид беше като коминочистач,но беше много свестен тип..Анис се казваше..но както и да е.Та:-Нали немало миграционен натиск към България?!..Нали "Докато той с каракочанов са тук,страшно нема"?!За какъв тероризъм ще си бъбрят?..Може би ще нищи известната сага "Що е тероризъм и има ли той почва у нас?"..Или просто са гласи да открие некоя сметка там?...Неведоми са пътищата Бокови!..Но както твърдят муслитата:-"Лудите са докоснати от Бога"..Боко Го е ошамар
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простоватото население на Територията заслужава именно такъв *** да го управлява.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достоен шеф на най-селската и овчарска партия в България!
11
1
 
16
 
! Отговори
мак преди 4 години
Много екскурзии, много говорене и все едно и също, инвестиции, сътрудничество. Кел файда?
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква Йордания , какво сътрудничество , какви 5 лева ..... Какво се занимавате с тия камилари ... Та то там течаща вода няма и се.рат и пик.аят на улицата .....
9
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Вече години наред нашият министър-председател се среща с представители на богати арабски държави.Има ли някакъв положителен резултат от това за България ?Не виждам такъв !Значи всичко е един PR.
8
0
 
11
 
! Отговори
Кажете си преди 4 години
Гусин СТРАНДЖАТА колега ли ви е, нещо плаща ли за глупостите дето публикува или е рода на големец от правителството?
7
0
 
11
 
! Отговори
Петров преди 4 години
"Йордания и кралят Абдулла II бин ал-Хусейн се ползват с изключителен авторитет в Европа заради балансираната му политика в региона===================================Рабирай, правят каквото им кажат амерканците. Като наш БокУ.
6
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Атентата на Сарафово, си го направиха Мосад.А искат ли лошите атентат, ще ни хванат по бели ***.
5
0
 
18
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Дали чичко Омар и той като българският си колега реже лентички на 10 километрови отсечки от техните магистрали?!
4
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
БРАВО БОЙКО! БИЙ ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ С ФЕСОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ!
3
1
 
13
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Bинету, лошите бледолики окрадоха парите на българите и си направиха къщички за гости!!!Едно е да управляваш държава и да налагаш ред и закони, друго е да си правиш атентати в Сарафово и да получаваш международна легитимност , като лидер на Балканите и да се правиш *** велик пред посртедствени и платени български медии!!!Агент Хъл Азарис!ЦРУ!!!
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбираме, че кралят на Йордания му е теглил една и го е оставил да си приказва с някакви чиновници.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помислили са за подходящи столове. Нашият се е побрал.