Поискано от Борисов: Обмяна на опит с Йордания заради тероризма

Било важно да си сътрудничат службите за сигурност
59
Поискано от Борисов: Обмяна на опит с Йордания заради тероризма
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов предложи на йорданския си колега Омар Разаз да се разширят възможностите за размяна на опит и обмен на информация между службите за сигурност на двете държави с цел съвместни действия за борба с тероризма.

Още по темата
"Сътрудничество в областта на сигурността и отбраната по линия на противодействие на тероризма остават приоритетни в двустранните отношения, както и сътрудничеството в Процеса "Акаба”, заяви той.

Специален акцент в разговора е темата за бежанците и мигрантски в натиск, допълва "Фокус".

"Сигурността и отбраната, противодействието на тероризма, екстремизмът, радикализацията и нелегалната миграция са много важни в контекста на актуалните събития”, посочи премиерът.

"Йордания и кралят Абдулла II бин ал-Хусейн се ползват с изключителен авторитет в Европа заради балансираната му политика в региона", обясни Борисов.

"България и Йордания имат сходство в позициите по основните световни и регионални проблеми. Оценяваме активният диалог и добрите отношения на Йордания с ЕС”, уточни българският министър-председател.

Двете страни трябва да работят и за търговско-икономическото и инвестиционното си сътрудничество, както и установяването на по-близки контакти между бизнес общностите, добави Бойко Борисов. Той разказа на Разаз, че България ще домакинства Берлинския процес и предложи подобно домакинство на Процеса "Акаба".

Премиерът на Йордания Омар Разаз пък каза,  че са налице исторически връзки между Йордания и България, особено в търговията.

По време на среща на четири очи с българския министър - председател, Омар Разаз изрази също желание да се възстанови износът на фосфати за България, който е бил доста голям през годините.

"Развиваме фармацевтиката, информационните технологии. Искам да отбележа, че туризмът между България и Йордания бележи ръст", каза Омар Разаз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ПроСото,обратното стана ***,кюстендилската слива,разби самоковското картофче,и фандъкова се озърташе да види началника си,в студиото за помощ,но уви,той беше в Йордания,за газ,началничката на цеха за поцинковани кофи,трябва да утрои производството им,защото,няма да има къде да слагаме Йорданската газ,не останаха кофи от Азерската доставка.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама Борисов много се угои в последно време. притеснявам се. Все пак в страната още върлува свинската чума.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знами ,,торбалан поискал . А ония не ги е интересувало . Ясно ! Екскурзиика . Живот здравей ,здравей .
32
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСотостига с тая простотия,бе кукло спатъхната!за теб явно нема друга алтернатива,но не коркай ся:-Като отвеят СЕГАШНИЯ ти чорбаджия,ще се намери нов,на когото да лъскаш чизмите...Безработна нема да останеш..
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма си представа в какво се състои работата на премиера. И никога не е имал. Бърка я с туризма.
30
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Мутрьо така и не можа да вдене,че са го калесали за "МИНИСТЪР- Председател" на Републиката..Тоя още живее с манталитета на пазвантин ..НИТО ЕДНО НЕГОВО ДЕЙСТВИЕ,да не говорим за ОТКАЧЕНИТЕ МУ БРЪЩОЛЕВИНИЦИ,дори и не намеква,че тоя е наясно къде се намира,за какъв го "водят" и какво всъщност трябва да прави ....По-откачено "Управление на държавата" до сега не само ние,НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ познава!..Обаче е тук нефелията..Ръси дивотии на кутии,та са къне..А стадото мърка..Ега ти!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатора е изолиран от всички нормални държави и обикаля само някои терористи, които му дават пари да строи джамии в България!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Три дни на джипката, един на вертолета, два на самолета.
27
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще попитам:-КЪДЕ СЕ Е СЪСТОЯЛА тая "велика среща" между "великите лидери"?Някой има ли информация?
26
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСотоНЕ "сам ПО себе си", .."Сам ЗА себе си" е "инвестиция Банкянския ***,кукло!....Обаче я кажи:-Колко заработваш лъскайки му чизмите?..Просто сподели,никой нема да та обвини в нищо..Все пак "ВСЕКИ ТРУД ИМА СВОЯТА ЦЕНА"....Та?...Само не казвай "Това е фирмена тайна,това е фирмена тайна"!
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влече,влече си го Боко ислямския свят,по си му е на сърце арабския модел на управление! Султан,шейх,емир,най-отгоре а всички други са поданици на Падишах Боко .
24
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСотои какво ни засяга това,че "ще подкрепиш Белчинската даскалица за кмет на София"?Па и друго,КУХОГЛАВКЕ:-Темата е за Тиквата и неговия воаяж в Йордания!!!къде буташ Фъндъчката в разговора?
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Танци със саби и гюбеци имаше ли?
22
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Сега:....-Защо не обелват и дума КЪДЕ се е състояла срещата?!..Може би по некои талавизии са споменали,но аз чета ТУК какво е написано...А като гледам ПОРТРЕТИТЕ отзад,Тиквата или е в Йордания,или са го привикали в посолството /ако има токова де,не знам/..Та?..Пак ли е издухал няколко тона петрол със "Авиоотряда 1"?....много,ама МНОГО са "разпищоли" тоя ***!!!!!!....но какво да правиш?..-"Народа -***,животът-тежък,скучен"...../може и да сай сетил некой кого цитирам../
21
0
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Терористи с опит ли ще внасяме от Йордания?
20
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ПроСотосрам ли та е вече да дращиш от "Тонката" и "Странджата",та мина на "ПроСото"?..колко пъти да ти казвам:-Под какъвто и ник да са пънеш,"АРОМАТА" ти е един и същ и знаеш ли,хората го познават добре..Смехурке..
19
1
 
8
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
На Баце "партньорите" - араби, турци, шиптъри, арнаути, азербайджанци, израелци...Пък Русия и Сърбия са ни "врагове".
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е името на йорданските автомобили, Боко?
17
2
 
5
 
! Отговори
до Странджа преди 4 години
БРАВО БОЙКО! БИЙ ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ С ФЕСОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ!------------Абе, Странджа, откога ИД и ССА (Сирийската Свободна Армия) станаха "червени комунисти?-)))Ами, ИД и ССА са финансирани, въоръжавани и обучавани от Щатите, от Европа, от Израел и от Близкоизточните монархии в региона!!!!Кви комунсти, бе, човече!?-))))))ПСАбе Странджа, ти да не би да си бат Бойко пишещ под псевдонима "Странджа"????-))))))
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ходи на почивки като за последно.