А при правителството на Станишев футболът по-хубав ли беше?

Каракачанов за по-твърди действия срещу футболното хулиганство
65
А при правителството на Станишев футболът по-хубав ли беше?
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, Булфото

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов се обяви за по-твърди действия срещу футболното хулиганство. Той постави обаче знак за равенство между него и блокиращите пътища при протести.

Едните нарушават закона, и другите нарушават закона. За едните искаме по-строги мерки, за другите не искаме, посочи той. Според него започнем ли да разделяме закона на морален и неморален, няма закон.

Още по темата

Каракачанов каза, че хулиганството, което минава за „умно и красиво“, също е хулиганство. Вицепремиерът обаче подкрепи протест като този на превозвачите, защото се борели за хляба на семействата си.

Каракачанов смята, че думите на президента Румен Радев, че какъвто ни е футболът, такова ни е управлението, са „заяждане“.

„Като беше правителството на Сергей Станишев, футболът ни по-хубав ли беше, или на Орешарски. Започнем ли да вкарваме в спорта политика, и да се драпаме на тази основа, не е добре“, заяви той пред журналисти в МС.

По думите му вандалските прояви могат само да бъдат осъждани. Като знаеш, че някои прояви ще доведат до санкции на отбора, който подкрепяш, защо го правиш, попита риторично той.

Каракачанов смята, че полицията си е свършила работата, защото е извела феновете мирно и тихо от стадиона, без да използва сила, което е похвално.

Той посочи, че трябва да се огледаме за това дали някои запалянковци не се занимават и с друго и даде като пример разпространението на дрога.

Вицепремиерът каза също, че проблемът на българския футбол, е че няма футбол и това озлобявало част от агитките.

Имаше известни футболисти, които си пазеха краката, защото трябва да печелят пари с тези крака в чужди отбори, но когато се наложи да играе за българския национален отбор, няма сърце да играе, коментира Каракачанов.

Като проблем той посочи липсата на училищен спорт и смята, че държавата трябва да се намеси по-активно. Сега, ако семейството е по-богато, детето играе в частна школа, ако е по-бедно, седи на пейката, без значение дали е кадърно, коментира вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това се дъвче от години, сега обаче прожекторите светят и всеки политик ще иска да бъде осветен. Казвам ви, никой от нас раята не е по глупав от който и политик да вземете, никой.
39
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 4 години
Каракачанов при правителството на ДПС Любен Беров се класирахме за САЩ и станахме четвърти.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А при правителството на Станишев футболът по-хубав ли беше?"-------------------Що си толкоз скромен в опита си да плагиатстваш Буда Тиквоний?Я удари по масата и постави въпроса кардинално ребром:А при Иван Асен II футболът по-хубав ли беше?
37
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поколението от 1994 беше израстнало с дисциплината от соц време, и едновременно с това имаше стаж в европейски клубове. Сега са някакви непознати анонимници с прическите и татуировките, и единствената им мотивация е да карат коли за 200 бона и да бръмчат по чалготеките.
36
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
То ако става въпрос,футболът по Татово време беше по-добър от всичко след това и звездите израсли тогава донесоха успеха от 1994,ама това значи ли че трябва да връщаме комунизма(социализма)???
35
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
А министъра на вътрешните работи кога ще подаде оставка за престъпно разпиляване на публичен ресурс от подчинените му? Нали е имало полиция на стадиона? Защо не са ги арестували още тогава? А сега освен заплатите на полицайте на стадиода ще платим и заплатите + горивото на издирващите ги сега 1000 полицая и колите им! Това е престъпление с публични средства! И защо трябва да стане скандал, че МВР да се размърда за да свърши работата за която така или иначе му плащаме? На тези въпроси отговорете!
34
3
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
От девет години загнездени на власт, обаче някой друг им виновен.. Нещастници оядени и самозабравили сте, предатели и родоотстъпници, съсипахте я държавата ще гниете в ада и вие и семействата ви до 9то коляно ..
33
5
 
28
 
! Отговори
стига вече преди 4 години
Омръзна ми за всичко да е виновен Станишев и Орешарски....Но какво може да се очаква от Боко Тиквата, крадливият продавач на бг паспорти - агента на ДС Каракачанскияттолуп.
32
4
 
23
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Абе поне един път застанете като мъже и кажете: Ей за това сме виновни ние защото ....! Стига като дърти госпожи сте се оправдавали с предишните! Как един път не поехте отговорност за каквото и да е? Министерски пост не е само привилегии, а и задължения! А задълженията вървят с отговорности! Явно всички във властта жените им все ги сравняват с предишните си мъже и затова всички страдат от комплекс за малоценност и все се мерят с тия преди тях! Абе политико вина за расизма имате всички политици!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каракачански, по времето на Станишев кмет на София не беше ли твоя сегашен началник премиера?!???? А нещо по времето на Тодор Живков няма ли да се върнеш или направо в Царство България кога нашите футболисти вдигаха и те ръцете горе за поздрав?????
30
1
 
17
 
! Отговори
АМА ГОСПОЖО преди 4 години
Иванчо пък да знаете, че краде повече от мен....
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам, че ВМРО е бъкано с пари и на ден се пускат по няколко статии Все пак не може ли, поне статтиите с Каракачанов да са без негови снимки ?
28
1
 
20
 
! Отговори
иванова преди 4 години
не ги разбирам нашите политици- все се ровят в нечие мръсно пране, а не гледат себе си
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"А при правителството на Станишев футболът по-хубав ли беше?"Не знам дали беше хубав футбола, ама знам при кого удари дъното онзи ден.
26
1
 
18
 
! Отговори
ШКЕМБЕ ВОЕВОДА преди 4 години
и той ли е участник в черното тото, ръководено от Перуката... Има опит с продажбата на бг паспорти
25
1
 
14
 
! Отговори
ДЕ ГО ЧУКАШ преди 4 години
де се пука. Станишев...., а Симеон от Мадрид, а при Цар Самуил как е бил....
24
2
 
3
 
! Отговори
ира преди 4 години
дА СПРАТ СПОНСОРИТЕ НА ФЕН КЛУБОВЕТЕ И ТОГАВА ЩЕ НАМАЛЕЯТ ХУЛИГАНИТЕ ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА СА НА ВСЕКИ МАЧ И ДА ШЛАЩАТ ОТ ДЖОБА СИ ОТРЕЖЕТЕ ПАРИТЕ И НАЙ БЪРЗО ЩЕ СЕ СПРАВИТЕ С ТАХ
23
2
 
13
 
! Отговори
ПРИ Др. ЖИВКОВ преди 4 години
беше най-хубав футбола, Каракачанов, ама ти си бил много малък за да знаеш
22
5
 
31
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
При Станишев Бербатов,Мартин Петров и Стилиян Петров играеха във Висшата лига на Англия ! Следователно е бил на световно ниво българският футбол ! И те така ,другарю агент на ДС !!!
21
2
 
15
 
! Отговори
V преди 4 години
Каракачанов лАже,че полицията е извела (мирно),полицията не е извела ....а стюардите които се познават с ....... щото са от техната среда ..... Това и тоя лъже като стар българин,щото и ромите и бг са едн дол дренки.