Президентът Радев: Държавата да не се меси в независимата БФС!

Футболът е огледало на състоянието на държавата, смята той
Обновена: 16 окт 2019 16:13 | 16 окт 2019 11:22, Анисия Иванова
306

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

"За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции", коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС.

Още по темата

"Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят", допълни още той.

"Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола", обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

Той е категоричен, че не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава.

"Крайно неприятно е България, която спаси 50 хил. евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават", допълни още държавният глава.

Вчера екипи на ГДБОП, националната полиция и специализираната прокуратура влязоха в Българския футболен съюз. По-рано през деня Бойко Борисов поиска оставката на на Борислав Михайлов заради позорния мач с Англия, при който България загуби с 6:0 и беше оцветен с расистки изяви по стадиона. Борисов заяви, че докато Михайлов е председател на БФС, държавата повече няма да даде нито лев за футбола. Едва следобед Борислав Михайлов подаде своята оставка, а премиерът обясни, че акцията в БФС е заради корупция и уговорени мачове.

По повод вчерашния Съвет за сигурност за ситуацията в Сирия, държавният глава коментира: "Първо представителите на службите за сигурност ни увериха ,че няма пряка заплаха за сигурността на страната. Трябва да признаем факта, че при внезапен масиран мигрантски натиск, България няма капацитета да се справи сама.

Затова и аз апелирам, че трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск на нашата граница", допълни още Радев, цитиран от "Фокус". Според него трябва да е ясно коя държава, с какво участва.

Във връзка с Джок Полфриймън Радев заяви, че като президент няма да си позволи да коментира съдебно решение и призова никой да не се меси в работата на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
9
 
7
 
! Отговори
CHUK преди 4 години
SKAPAN FATMAK.EDNO NESHTO SVESTNO TOIA CHOVEK NE KAZA
192
20
 
19
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 4 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
191
18
 
13
 
! Отговори
sos преди 4 години
мислех че само Винету е *** и *** в тази държава, а сега като чета коментарите се оказа че такива са го издигнали и такива са останали в скапаната държава.Едни продажни медии и чалга до какво опростачване могат да докарат цяла една държава, да я унищожат дефакто. Затова чета БГ форум че да не ми е мъка че съм се махнал.Единственото свястно нещо в БГ е Президента Радев, а за правителството препоръчвам Народен Съд.
190
2
 
5
 
! Отговори
123456789 преди 4 години
Ще видим , дали ще има наказани / осъдени/ хулигани този път
189
7
 
11
 
! Отговори
88888 преди 4 години
Кой гласува , приема , и прилага законите в България . Президентът няма такива правомощия . А всички знаем, кой държи законодателната , изпълнителната и съдебната власт . Една бивша мутра е лицето....
188
9
 
7
 
! Отговори
7777 преди 4 години
До Крим не е рускиНапротив , Крим е руски .Ти спортувал ли си нещо , а сега ? Защо мислиш ,че си по -компетентен от Радев ?
187
1
 
8
 
! Отговори
кънчо преди 4 години
Тия всичките дет излязоха да обслужат от вчера до днес не разбират ли че си плюят на сурата като защитават шайката замозабравили се пиандурници и наркомани ...
186
14
 
19
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Радев направи две коремни и се мисли че разбира от футбол..ха.ха.ха Какъвто ни Президента такъв и футбола и държаната...
185
10
 
11
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До нъцКакво е това " зеления чорап " . Не съм наясно с тролския жаргон От 30 години сме в орбитата на САЩ и Брюксел - какво бе направено за това време ? Май дълбаем дъното на дъното . Първи по всички негативни показатели , последни по положителните . Кой носи вината ?
184
9
 
15
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
След като държавата дава пари на БФС и няма резултат ,трябва да се намеси. Така повече не може да продължава.
183
12
 
10
 
! Отговори
нъц преди 4 години
До 205. Състоянието на България не е такова от 10 години, а от 75. И се знае кой я докара до това дередже. Така че, по-кротко с хвалбите за зеления чорап.
182
12
 
13
 
! Отговори
амиии преди 4 години
До Байфидан 198Кой управлява последните 10 години ??? Какво бе направено да се неутрализират футболните хулигани ???. Ползват ли се с протекции , за да се използват за митинги и т.н ??? Кой създаде нова А -група , и допусна да участва в нея един напълно нов отбор ??? Кой искаше да се опростят 80 млн лв на Домусчиев ??? Не виждам къде е вината на Радев .
181
12
 
13
 
! Отговори
тцтццт преди 4 години
Като чета , активизирали са се форумните тролчета . Бива обвиняван за трагичното икономическото , политическо , социално състояние на България . Ама кой да прочете какви са му правомощията . Заплатата му е свързана с депутатската , равна на 2 депутатски . А кой гласува депутатските заплати ....амииииии депутатите . Да си направят техните 100 лв , РР ще взима 200 . Много ги е яд ББ , психодесните ,псевдопатриотите ,ч е за него гласуваха 2.1 млн .души
180
18
 
17
 
! Отговори
додо преди 4 години
Прав е Радев!
179
2
 
14
 
! Отговори
ОтносноУправляващите преди 4 години
Някой от най-висшето ръководство на нашата държава трябва да застане на твърда позиция и да защити страната и народа ни от просташките обиди, които си позволява да сипе английската преса.Също така, задължително да се настоява за глоба, която да бъде наложена и на съответния английски футболен клуб заради поругаването на български национален символ - химна, от феновете на този клуб.Нужни са ни водачи с топки, а не с характер и манталитет на дамско междукрачие!
178
16
 
17
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
тоз кратун кога ще спре да се изказва неподготвен където не му е работа
177
19
 
26
 
! Отговори
АДМИРАЦИИ преди 4 години
Адмирации г-н Президент ! За да има хулигани по стадионите е виновен министърът на правосъдието и министърърът на вътрешните работи - те имат правомощия да арестуват ! Видно е , че не защитавате расизма както шопара Кралев твърди ! И наистина - какъвто ни е футбола , такава ни е и държавата ! Там едни *** си правят каквото искат - това е вече расизъм , но към българското общество .Расизъм от хора с тъмна кожа които не зачитат закона - това са избирателите на ГЕРБ и затова са ненаказани
176
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостКонкретно за 20-та хулигана, проявили се пред цял свят с нацистки поздрави и м.ймунски звуци отговорност трябваше да поемат подопечните на еднокнижния вътрешен министър и главен секретар! Изявления от тях не видях, камо ли оставки! Иначе за резИлтатите във футбола отговорността си е на кючеклийския изпълком, начело с Боби....
175
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Се там няма мърдане 5 год. Като ви е толкова акъла."Ами да.... толкова ни е акъла - 2,5 млн. гласувахме за Радев и пак ще го изберем за 2-ри мандат! А ти гласувай за тоя, който ти каже Винету-еднокнижния, но гаранция няма да победи Радев!
174
19
 
17
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
радефф, радефф, държавата си се управлява сравнително добре за дереджето и манталитета ни и във всеки случай доста по-добре, отколкото при други. А това, че спортът и, футболът в частност, са много зле не е от сега.