Президентът Радев: Държавата да не се меси в независимата БФС!

Футболът е огледало на състоянието на държавата, смята той
Обновена: 16 окт 2019 16:13 | 16 окт 2019 11:22, Анисия Иванова
306

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

"За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции", коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС.

Още по темата

"Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят", допълни още той.

"Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола", обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

Той е категоричен, че не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава.

"Крайно неприятно е България, която спаси 50 хил. евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават", допълни още държавният глава.

Вчера екипи на ГДБОП, националната полиция и специализираната прокуратура влязоха в Българския футболен съюз. По-рано през деня Бойко Борисов поиска оставката на на Борислав Михайлов заради позорния мач с Англия, при който България загуби с 6:0 и беше оцветен с расистки изяви по стадиона. Борисов заяви, че докато Михайлов е председател на БФС, държавата повече няма да даде нито лев за футбола. Едва следобед Борислав Михайлов подаде своята оставка, а премиерът обясни, че акцията в БФС е заради корупция и уговорени мачове.

По повод вчерашния Съвет за сигурност за ситуацията в Сирия, държавният глава коментира: "Първо представителите на службите за сигурност ни увериха ,че няма пряка заплаха за сигурността на страната. Трябва да признаем факта, че при внезапен масиран мигрантски натиск, България няма капацитета да се справи сама.

Затова и аз апелирам, че трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск на нашата граница", допълни още Радев, цитиран от "Фокус". Според него трябва да е ясно коя държава, с какво участва.

Във връзка с Джок Полфриймън Радев заяви, че като президент няма да си позволи да коментира съдебно решение и призова никой да не се меси в работата на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
2
 
! Отговори
Пепа преди 4 години
*** тва сериозно ли?
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Коко да ни изхвърли поне да не се излагаме.
151
12
 
13
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Радев е на висота както винаги. МВР трябва да се грижи за хулиганите
150
3
 
5
 
! Отговори
Бай Коко преди 4 години
УЕФА ще ни изхвърли от всички турнири поне за 5 години. Вие пак на президент и на премиер си играете.
149
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко драскащо тук в подкрепа на бандюгите от ГЕРБ-БКП са трудномислещи и *** овце ИМИТИРАЩИ хомосапиенс ! Типично е за тях, нали се хранят с ИМИТИРАЩИ хранителни продукти разрешени от предрешилите се ко'мунета в гербета !
148
12
 
20
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове до163 преди 4 години
А какво ще кажеш за фигуранта Борисов, 10 години тъпкане на едно място и все другите му виновни. Е резултатите след това затъване вече излизат наяве. Най пресния пример мача с Англия, всичко в България е на дъното. Цял свят ни видя че за нищо не ставаме не само във футбола, това е отражение на всичко останало. Ами не става само с кражби, корупция и некадърност, трябва яка работа от млади можещи, и знаещи хора. Къде са обаче тези хора, питайте ГЕРБ и управляващите преди тях.
147
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
льотчика от всичко разбира - най-вече как да оплюе България.
146
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболът не е политическа сг'ан, за да бъде управляван от правителство и политици, футболът е вид спорт НЕЗАВИСИМ, а това, че в България управлява една червена хунта която се стреми да подчини всичко и да издигне едно пожарникарче с "червен цвят" в КУЛТ си е грешка на смиреният и покорен български народ, когото светът познава като ОВЦА !
145
7
 
13
 
! Отговори
Unufri преди 4 години
Само дето поисканите оставки в БФС бяха за резила с резултата и изобщо за резила на националите последните години.Темата с расизма е съвсем отделна от оставките, но явно тавариш президент дори не е разбрал за какво става дума.
144
12
 
19
 
! Отговори
Несретник преди 4 години
Пенсионираният военен Радев, се мъчи да изкара дивиденти от случилото се в БФС, но не му се отдава и пак е празнодумен и се държи като страничен наблюдател !
143
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феновете на футбола в България трябва да се намесят, а не някакво си неразумно управляващо правителство ! Но българинът е ОВЦА която само владее безупречно ЧАКАНЕТО !
142
13
 
23
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 4 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв безличен президент ?
141
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВАТА ДА ЗАКРИЕ БФС И ДА НАПРАВИ НОВА ФЕДЕРАЦИЯ.
140
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко е,че трябваше това да се случи,за да се свалят тези пиявици закопали до дъно футбола.Как иначе трябваше да бъде свален този мародер и антуража му ,като правилника им гарантира пълна власт и свободия? Еми държавата като не трябва да се меси,къде бяха ФИФА и УЕФА,за да се намесят ? Изхвърлиха го от изпълкома на УЕФА за корупция,а в Бг си остана.Що за наглост и безочие?!Не е нормално всичко,под което е подписано " БЪЛГАРСКИ" като БФС,държавата да няма власт над него.Дори е парадоксално
139
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР до кога ще толерира футболните хулигани при положение, че са добре известни на органите ?
138
5
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 4 години
то и ти не трябва да се месиш в много неща ,ама го правиш под командването на Нинова....
137
1
 
2
 
! Отговори
Митко преди 4 години
НЕЗАВИСИМА?!?! Ха-ха-ха-а-а-аа!....
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
147 - човече, преди да освиркат нашия химн имаше цяла седмица в която се говореше за расистките обиди срещу англичани от българи. Ние първи зададохме тон на провокацията. Цяла ЕВропа ни гледаше под лупа, а англичаните - не. Трябваше да бъдем по-ниски от тревата, а ние пак си показахме простотията. Като е така - ще ни наказват. да англичаните постъпиха грозно, но те бяха предизвикани. Освен това бяха достатъчно силни на терена, за да не се занимава УЕФА с това какви са били извън терена.
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР къде беше преди и по време на футболната среща ? Еее , така ще е като само един издава заповеди в тази държава и то във всяка сфера !
134
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи го на Боорис Джонсън бе,патриоте и защитник на българския суверинитет !!!