Президентът Радев: Държавата да не се меси в независимата БФС!

Футболът е огледало на състоянието на държавата, смята той
Обновена: 16 окт 2019 16:13 | 16 окт 2019 11:22, Анисия Иванова
306

Президентът Румен Радев не приема държавна намеса в делата на футболната федерация.

"За мен е безпецедентно държавата да се намесва в една независима институция. Управляващите са саморазобличиха, защото нито една федерация не носи отговорност за футболно хулиганство. БФС няма охранителни или разследващи функции", коментира държавният глава пред журналисти след церемонията по случай празника на ВВС.

Още по темата

"Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят", допълни още той.

"Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото е управлението на държавата, такова е състоянието на футбола", обобщи президентът.

В същото време Румен Радев уточни, че не е адвокат на подалия оставка шеф на БФС Борислав Михайлов, както и защити достойнството на държавата, която бе уличена в расизъм. Румен Радев даде да се разбере, че няма как по този начин да бъде обиждан народ, който е спасил десетки хиляди евреи през Втората световна война.

Той е категоричен, че не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава.

"Крайно неприятно е България, която спаси 50 хил. евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават", допълни още държавният глава.

Вчера екипи на ГДБОП, националната полиция и специализираната прокуратура влязоха в Българския футболен съюз. По-рано през деня Бойко Борисов поиска оставката на на Борислав Михайлов заради позорния мач с Англия, при който България загуби с 6:0 и беше оцветен с расистки изяви по стадиона. Борисов заяви, че докато Михайлов е председател на БФС, държавата повече няма да даде нито лев за футбола. Едва следобед Борислав Михайлов подаде своята оставка, а премиерът обясни, че акцията в БФС е заради корупция и уговорени мачове.

По повод вчерашния Съвет за сигурност за ситуацията в Сирия, държавният глава коментира: "Първо представителите на службите за сигурност ни увериха ,че няма пряка заплаха за сигурността на страната. Трябва да признаем факта, че при внезапен масиран мигрантски натиск, България няма капацитета да се справи сама.

Затова и аз апелирам, че трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. България има нужда от оперативен план за колективни действия на ЕС в случай на рязко нарастване на мигрантски натиск на нашата граница", допълни още Радев, цитиран от "Фокус". Според него трябва да е ясно коя държава, с какво участва.

Във връзка с Джок Полфриймън Радев заяви, че като президент няма да си позволи да коментира съдебно решение и призова никой да не се меси в работата на съдебния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БФС е държавна организация и тъй като не е част от съд, или прокуратура, държавата има право не само да се меси, но и да я закрие.ПП. А БДЖ не върви, щото Доган не дава да се купуват нови влакове, а не дава, защото прибира кинтите от автобусните превозвачи.
172
16
 
11
 
! Отговори
гост преди 4 години
борисов се занимава с това което не му е работа ,а в съшото време че влаковете на БДЖ не се движат това не го интересува .в нормални държави цялото правителство подава оставка
171
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям кеф ми е. Понеже слушах, по време на изборите за президент какво хвалене беше... Независим... Човек от народа... ХахахаНито независим, нито човека от народа има акъл да върви политика. Сега му плащайте 110 000 заплата на година и си ревете :) Се там няма мърдане 5 год. Като ви е толкова акъла.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Седнали двама Шопи да си мерят кривите носове!
169
13
 
23
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Г-н Радев е един мъдър човек който изключително много разбира от футбол! Гледа футбол всяка вечер, чете спортни вестници, играе футбол с президентската топка, дори и компютърни игри с футбол играе! Ето защо за правилността на неговото мнение няма нито капка съмнение! Дори на прозореца на неговия Грипен има лепенка ЦСКА Москва! БФС трябва да мине на пряко подчинение на президентството и тогава националния отбор ще заиграе победоносно по нашата система система 4-4-2!
168
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас,президет? Погледнете ги на снимката,там под 3000 лева пенсия няма,а за заплата само те си знаят, та ние имаме повече генерали отколкото войници. И тоя президент се гордо надува посредата. Мъж бил? Ко*мун*ягите не са мъжа,а до*лни страхливци коите крадат и уб*иват хора от засада, тези шапкари ако вземат власта тоталитарно и ще ни превърнат в Северна Корея на балканите
167
13
 
25
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Наближиха изборите и *** почна да се изказва "компетентно" по всичко!
166
4
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Някакви си ритнитопковци били независими ,но това не значи че обществото ще ги търпи до гроб като Батето .Раситки скандали ,джипове по пистата криещи ги от "народната любов " ,залитания по време на речта на Бащицата всеки мъж с морал би си тръгнал сам ,като не ще с тоягата .
165
13
 
19
 
! Отговори
ветеран преди 4 години
Абе, Румба, тия приказки що не ги каза на бай ти Тошо и на Милко Балев, когато разбишкаха "Левски" и ЦСКА и ги прекръстиха на "Витоша" и "Средец", а?
164
2
 
6
 
! Отговори
Колю Терориста преди 4 години
Ти мене уважаваш ли ме? А?
163
10
 
29
 
! Отговори
тогава преди 4 години
Нека Радев или Президентството да финансират независимото БФС.
162
9
 
29
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Той Радев , хубаво говори да не се месим ....ама после ше обърне палачинката по комунистически и пак ще обвини ГЕРБ , че БФС е изхвърлен от всякъде!ЗНАЕМЕ ГИ ТИЯ ...ХА,ХА,ХАААААААААА
161
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГЕРБ са гадове до163А какво ще кажеш за фигуранта Борисов, 10 години тъпкане на едно мястокво тъпкане ве каскет смачкан? За 10 години успя да оправи бакиите на червената cгaн и да напълни хазната. 3 пъти по-голям БВП в сравнение с този на каскетите.
160
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е прав. БФС не е държавна организация. Това, че Боко е давал някакви пари за футбола не му дава право да се разпорежда със съдбата на БФС. Аман от авторитарните му изцепки. Остава още малко да извика - Държавата това съм аз?!!!
159
2
 
14
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Ами прав е Радев!НЕКА НЕ СЕ МЕСИМ И ДА ИЗХВЪРЛЯТ БФС , ОТ ВСЯКЪДЕ НА *** , ТА ДА СЕ СВЪРШИ С ТАЗИ ДАЛАВЕРА -НАРЕЧЕНА "ФУТБОЛ" В БЪЛГАРИЯ!АЗ СЪМ -ЗА!!!!
158
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Коко"УЕФА ще ни изхвърли от всички турнири поне за 5 години."Де да ни направи тази услуга УЕФА, ама надали... Защото ще си тръгнат всички чужди пишманзвезди от измисленото ни първенство и щат, не щат родните клубове ще залагат на местни футболисти, няма да има мениджърски интереси, уговорени мачове и т.н. Ама както казах едва ли ще се случи!
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бай Коко"УЕФА ще ни изхвърли от всички турнири поне за 5 години."Де да ни направи тази услуга УЕФА, ама надали... Защото ще си тръгнат всички чужди пишманзвезди от измисленото ни първенство и щат, не щат родните клубове ще залагат на местни футболисти, няма да има мениджърски интереси, уговорени мачове и т.н. Ама както казах едва ли ще се случи!
156
1
 
7
 
! Отговори
ь преди 4 години
Аз ако бях президент на България и аз щях до поискам оставка на БФС. 15 години стигат. Не искам да свиквам с поражения и то без да съм военен.
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това го написах вчератук, много хора го повториха.Може би и президентът не трябва да се обажда, ако наистина е така.Не съм фен на футбола днес, нито на така наречените му фенове, много е показателно колко политици и държавници се развълнуваха от този срамен резултат.За футбола, а не за пенсиите, заплатите, смъртонстта, здравеопазването...Политиците трябва да гледат в перспектива.Футболът отдавна е далавера и няма перспектива.Не уважавам тези, които са по-загрижени за футбола.
154
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече се изокаха против Радев двете шкембета - Кралев и "войводата"! Същите удобно "забравят", че за Радев гласуваха 2,5 млн. българи, а за тях двамата общо и всичките им роднини няма да гласуват... Изказването а Радев - точно в 10-та!