България готова на компромиси, ако македонците спрат с глупостите

Не можели да празнуват въстанието против българския фашистки окупатор
93
България готова на компромиси, ако македонците спрат с глупостите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

България е готова на компромиси, ако Скопие спре с глупостите, смята вицето Красимир Каракачанов.

"Ние сме готови на компромис, ако в Скопие спрат да фалшифицират историята, спрат с антибългарската политика и спрат да тормозят хората, които се наричат българи в Македония. Позицията на Франция, която отказа да бъде определена дата за преговори за членство на Северна Македония в ЕС, показа колко съм бил прав, като предлагах твърда и категорична позиция", подчерта Каракачанов.

Още по темата

"Не може са има договор за добросъседство, приятелство и сътрудничество, а само преди няколко дни в Северна Македония са празнували национален празник "Въстанието против българския фашистки окупатор", каза вицепремиерът.

Според него това говори, че нищо не са научили и ще трябва да почакат, да почетат и да размислят.

"Имаме време, ние не бързаме, те бързат", подчерта Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

"Преди два дни се проведе поредното заседание на съвместната комисия по историческите и образователните въпроси между България и Северна Македония. Комисията още не си е тръгнала, а от мои източници знам, че резултатите са нулеви", добави военният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
0
 
! Отговори
Дали преди 4 години
Дали агент на ДС и навярно проводник на руски интереси е лицето,което трябва да определя линията на България спрямо Северна Македония ?Дали шкембето е направил нещо друго освен да изнудва хора за бг паспорти? Аз не зная,а Вие?
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжите на македонистите отдавна са известни.България не е окупирала държавата Македония,а е администрирала част от Югославия,наречена Вардарска бановина и то не цялата.Тогава е посрещната тържествено навсякъде като собствена войска.
66
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво шкембо продължавай да им продаваш Български паспорти
65
6
 
4
 
! Отговори
fact преди 4 години
щкембе войвода - военен министър. от това по-голема глупост.....
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мак"Македонците са древни тракийски племена, както има даки, траки и подобни така има и македонци."Глупости!! Нито са били племена, нито племе, нито народ! Древни македонци изобщо НЯМА! Има геогр. област Македон, неселена с гърци, които говорят старогръцки диалект и с българи, които говорят старобългарски! Ако имаше древни мак. племена или народ, щеше да има собствен език! Такъв никога не имало. Съврем. мак. език е БЪЛГАРСКИ, в който са били наложени промени за да го доближат до сръбски
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те няма да се научат. Зли, алчни, горделиви и нечестни хора.Никакви компромиси, само твърда линия, твърда позиция и никаква помощ.
62
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македония съществува и това е исторически факт, независимо какво ни се иска. Македонците не се чувстват българи и не се самоопределят като такива и това няма нищо общо с никакви исторически корени. (Австрийците също не се самоопределят като германци, независимо че говорят същия език). Така че е съвсем естествено македонците да определят всяко нахлуване на български войски като агресия и окупация. Какво точно от това русенския македонец, Каракачанов, не разбира?
61
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние съвсем добронамерено сме нахлули с войски в Македония и съвсем добронамерено искаме те да се чувстват българи, пък те не се чувстват такива, съвсем добронамерено говорим за анексирането на тяхната държава, а македонците не разбират нашата добронамереност.
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви компромиси с тези пиявици.....
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава към която сме толкова добронамерени, а те само ни плюят. Но всичко си има край. Накрая май ще идете на майка си....
58
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Какъв компромис ще правиш бре, шкембе? Да не им дадеш Гоце, или Паисий на онези тумори в БЮРМ (Северна)?
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарско, Георге за благословиите, но немах предвид брашно, а свинско месо. Извинувай, ако стари рани разчепкувам, ама ти знаеш ли. че Симеон Велики е изгорил црбско, наврзал е прабаба ти и прадедо ти и ги е продал на маврите. Вероватно и ти си истърсак на некой м...ф от Мароко, ако да се правиш на велик. Това са го повторили Самуил, Калоян и още един, не му повна името, но нема значение, не мойта, твойта баба е лап..ла марокански ОЙ. Моли за БГ пасош, србеш ниеден.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Георге, Косово загубихте, не че некога е било ваше, мини-империята загубихте, не че некога сте имали право на нея (затова именно ви беше подарена на вас,сърбите); до 1-2-3години губите Войводина и Сърбия остава с 52 000кв.км. площ. Честито и славете ТИТО, ваш.. м... югословенска. А, и благодарете на пуснаците и им цунете за пореден път .... рръката,вашта ....
55
12
 
0
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 4 години
До АнонименАхх мрсен татарцине, лjилjaнима бабоо и теби че леджа окренути швабо! Лjут си на нас стршно што не можеш Србина продат ти за бршно!
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георге,отвори википедията, нема значение в каква национална редакция - английска,френска,немска,китайска и т.н. Виж какво пише, виж каква е нашата история, виж вашата - страница и половина, нашата - с 50 препратки и подтеми, империи, произход, победи, езикови, книжовни, културни школи. Па вземи се гръмни, два пъти. Ако оцелееш заповедай пак и пиши колко сте велики,но преди това ми обясни, защо сте наричани свинарите на българския царски двор. И не бегай от темата, интересна е.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите винаги са били и ще бъдат третостепенен европейски народец,който в стремежа си да бъде велик винаги е *** ...а на различни по-велики нации - около 1000г. българския ...й,руския,Австроунгарския,пак руския,съветския, и пак пуския, и пак руския, та досега.Смучат,мъркат,благодарят за вкуснотията и се молят за още,нихната ... сервилна,ама това им е генетично заложено.Георге,и да сакате, и да не сакате вие сте орисани да ни пушате ...ците.И нема кой повече да ви подари империя,вие изчезвате.
52
17
 
0
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 4 години
До АнонименJa сум МАКЕДОНАЦ а ти си татарцин-окупатор
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
северомакедонците много обичат да подражават на сърбето.Така си мислят,че са много модерни и важни.Това просто е културата им.Сърбомански стокхолмски комплекс и турбо фолк.Тотално невежество и нагли физиономии,изкривени от злоба.
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Георге МиленковскиГеорге,знаеш ли ти зАщо србите са именовани в средновековието свинари на българските царе;знаеш ли,че 5-6 пати в рамките на 400г. сме ви изселвали и продавали като роби по цел свет;че вашата култура произлиза от българската;знаеш ли какво значи сърби-серби-серви-слуги-роби;че византийците са писали за вас,ч слуги на българите.Знаеш го,га..ино,оттам са ви робските комплекси към нас,злобата,омразата и стремежа да ни затриете.Но има правда-вие изчезвате,ние сме вечни!
49
1
 
0
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
*бyлгaриcтaнcкитeднесбегето вече е в "развития свят" :-D