СДС също скочи срещу Белев и антисемитизма му

Искат от ДБ и арх. Игнатов да заявят позицията си
Обновена: 20 окт 2019 09:57 | 20 окт 2019 09:51, Александър Попов
163
СДС също скочи срещу Белев и антисемитизма му
Снимка: Булфото, архив

Съюзът на демократичните сили настоява лидерите на "Демократична България" и кандидатът за кмет арх. Борислав Игнатов да заявят публично позицията си за антисемитското изказване на кандидата за общински съветник от тяхната листа Тома Белев.

По време на дискусия във Facebook председателят на "Зелени Балкани" пусна следният пост: "Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно".

Още по темата
Написаното предизвига десетки гневни реакции, публикацията на Тома Белев коментира и зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. "Колко ниско може да падне духът на човек? Как ненадейно мазното, довчера укривано, петно на истинската същност е в състояние да лъсне, когато безобразието и пошлостта вземат връх?", пише Георгиев.

"В подобни ситуации цивилизованите политици имат само един ход – оттегляне от листата. Само преди дни расистки скандал остави позорно петно върху България", пишат в своята позиция от СДС.

"Постъпката на Белев е по-опасна, защото не става дума за подрастващи футболни хулигани, а за политик от коалиция, претендираща да е демократична и проевропейска. Представители на тази коалиция и техните симпатизанти остро осъдиха случилото се на националния стадион и е странно да мълчат, когато техен човек прави такова скандално изказване.

Антисемитизмът във Facebook е не по-малко опасен от расизма на стадиона, защото показва наченки на тревожни тенденции в нашето общество, което успяваше досега да запази  толерантността и разбирателството между различните етноси  и религии.

Холокоста е една от най-черните страници не само за съдбата на евреите, но и за цялото човечество.  Спасяването им  от лагерите на смъртта, благодарение на българския народ, православната църква, народните представители , правителството и царя, са сред  най-достойните ни исторически моменти.

Всичко постигнато от нашия народ, който е пример за толерантност и съпричастност, днес се дискредитира не само от лумпените по стадионите, но и от тези с най-големите претенции да са морални съдници – "облечени в бяло" и вечно размахващи пръст срещу някого! Точно техен представител си направи недопустима гавра със съдбите на евреите и дори не намира за необходимо да се извини.

Липсата на реакция от страна на ръководството на "Демократична България" и Борислав Игнатов ще приемем за мълчаливо съгласие с позицията на Тома Белев".

Самият Тома Белев коментира своя пост и се извини на засегнатите:

"Във връзка със зачестилите искания на политици от ВМРО и ГЕРБ да се откажа от кампанията си, съм длъжен да заявя:

Поднасям извиненията си на всички, които са се засегнали от неподходящия и обиден за тях начин, по който съм изразил позицията си, че в днешно време много лесно допускаме в отношенията си да оценяваме другия единствено само на основание неговите раса, етнос, пол, възраст или цвят на кожата и по този начин отваряме възможност да се върнат срамните времена на нацизма и фашизма. Не съм искал да засегна ничии чувства.

Но няма да позволя на партии като ВМРО, чиито политици явно са застъпвали и застъпват антисемитски, ксенофобски и хомофобски позиции да ме учат на морал. Това се отнася и до политици от ГЕРБ, които две години управляват с ксенофобски и хомофобски политически партньори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
8
 
! Отговори
До 17 Циник преди 4 години
А бе ти имсш ли нспредстава като пишеш ! Какви технологии е дала америка на германия след като германия по това време е била на развитата икономика в света а америка е била оше каубойска с конете,?
14
3
 
13
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Същите тези - финансират и Адолф навремето - около 400 000 000 долара от САЩ са предотставени на третия райх... Технологии (отчасти използвани за построяването на Юнкерсите на Гьоринг)Фюрера - обаче - винаги си има "едно на ум" за "помоща" оказана му от плитконосителитеГолдмън Сакс - спасява от 2 000 000 дългове - Доналд Тръмп... И същия по-късно "изненадващо" печели президентските избориВсъщност - зад него и Хилъри - си противостоят клановете Рокфелер и Ротшийлд основателите на "частната" ФЕ
13
6
 
19
 
! Отговори
Циник преди 4 години
С парите на Рокфелер бяха избрани "демократите" Клинтън и Хюсеин Обонго... С парите на Copoс бяха финансирани... И се финансират украйнския Майдан... Цветните революции в Грузия, Армения, Киргизстан... Почти успя и в БелорусияНо!Няма никаква евреиска следа иначеВсичко е чиста случаеност
12
26
 
4
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Плюете евреите, ама живеете благодарение на еврейските пари!Хем ви дават, хем ви хранят, хем ви вкараха в клуба на богатите държави, а за благодарност скачате като неблагодарни м.аймуни и хапете ръката, която ви храни!Да не говорим, че евреите са финансирали и Руско-Турската война, а когато изгонохте едим милион турци и турската армия беше на границата, благодарение на евреите и Израел турците не посмяха да ви окупират!Ако Ердоган го наточи, на чий х.й ще се молите и кой ще ви спасява>Лу!ЦРУ
11
12
 
3
 
! Отговори
Евреин преди 4 години
А защо Бойко Борисов не се изказва по въпроса за да засвидетелства уважението си към евреите! Бойко Борисов антисемит ли е? Българите защо избират антисемити за премиери - България е антисемитска държава и българите трябва да се засрамят!
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът е искал да каже че градския транспорт не може да бъде евтин,защото евтиното е като извозването до лагер(без право на обратен реис.)Но и сега стана както винаги до сега:-"Аз ли криво се клех или вие криво ме разбрахте" *** нейсе,то бъдещето ще покаже кой крив,кой прав.
9
3
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Най-големите антисемити са именно евреите. До ден днешен антисемитстват в Палестина.
8
4
 
18
 
! Отговори
Аман! преди 4 години
Омръзнаха ми тези евреи вече, само претенции и оплаквания, те са недосегаема раса. А още Хитлер е писал за тях, че не са никаква раса, и няма никаква специална еврейска раса, ами са просто както всички останали, само че са хитреци и използвачи и затова е искал да ги изхони от Германия, дори са имали вече споразумение с ционистите наречено Окончателно решение да им се направи държава в Мадагаскар и да се махнат от Германия. А те после обръщат цялата история наопаки.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че Фандъкова и Манолова са двете страни на едно и също зло. Една друга се упрекват, понеже искат да сведат избора само до себе си, това е изгодно на началниците им. Искат да неглижират истинската алтернатива Игнатов, който ако стигне до балотаж, ще стане кмет. Но и да не успее, поне Демократична България ще вкарат доста общински съветници и ще са поне спирачка против далаверите. Пък тия от СДС за какъв морал ми говорят, като се продават за жълти стотинки на който им предложи власт.
6
6
 
19
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Прочетете какво е "Комитет 300" на бившия английски ас в разузнаването Джон Колмън... Там са изброени тези, които решават съдбата на човечеството... Рокфелер, Ротшийлд, Copoс..."Вие не разбирате, мистър Андрес. Няма да ги убиваме. Просто ще ги превърнем в стадо, в послушно, преживящо стадо pоби, които ще бъдат щастливи, че са pоби. И, разбира се, това стадо ще го пасем само ние".От проекта "Огнен меч"............
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС не се ли закриха вече или все още имат 0.5% подкрепа?
4
6
 
20
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Не ли е расистко, в България едни хора да си правят къщички за гости с евросредства и след пет години , да стават тяхна собственост!!!???Според мен това е расизъм!!!Агент Франки Бремър!ЦРУ!!!
3
6
 
35
 
! Отговори
Цирк преди 4 години
А къде бяха СДС когато еврейна Паси отстъпи Българска земя за бази на САЩ и то без пари?!
2
6
 
25
 
! Отговори
Шоу преди 4 години
Защо истината дразни тези политически трупове,този либерализъм и фалшива толерантност съсипа България.
1
4
 
27
 
! Отговори
Цецо Асансьора преди 4 години
А кога сдс ще поискат оставката на Боко, който преди няколко дена заяви, че ако почнели да обстрелват България, той щял да бяга?