Радев за 10 ноември: Поехме по нов път, но платихме висока цена

Бедността и корупцията продължава да гони младите хора
Обновена: 10 ное 2019 11:51 | 10 ное 2019 09:19, Александър Попов
282
Радев за 10 ноември: Поехме по нов път, но платихме висока цена
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската култура и традиции са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна бедност. Това написа президентът Румен Радев в профила си във Facebook, по повод 10 ноември.

Още по темата

"Осъзнахме, че промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. България направи своя важен геополитически избор, но не успя да изгради трайни основи за върховенство на закона, разделение на властите и свобода на словото. Затова и днес политическите констатации продължават да се разминават с реалността на мнозинството граждани. Бедността, безнаказаните корупция и престъпност и ниското качество на обществените услуги продължават да прогонват младите и отнемат от бъдещето ни", се казва още в изказването на президента.

"През последните години израснаха поколения, които не се вълнуват от стари идеологеми. Нашите деца изискват да говорим за бъдещето. Да погледнем в утрешния ден с техните очи. Ако искаме България да се превърне в нормална европейска държава – с висок стандарт, качество на живот и сигурност, трябва да гарантираме необратимост на демократичните процеси, върховенство на закона, прозрачност и ефективност на институциите, изграждане на нова политическа култура и формиране на свободно и овластено гражданско общество", посочи държавният глава.

"Реалната промяна, която да осмисли живота и да даде перспектива на всеки български гражданин, зависи от всички нас. Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля срещу всеки опит за подмяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от собствената им държава и оставят малцина да решават на тъмно нейното бъдеще. Няма сила, която да устои на сплотения около каузата да възроди държавата си и да отстоява достойнството си български народ", написа още Радев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
4
 
! Отговори
Аз знам преди 4 години
Да могат да се пишат и простотии ! ИСТИНАТА, ЧЕ НИ ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА - андрей, желю, фил, ваньо, жан, т.н.цар, серго, бати боко ....... а, някои от тях, не знаят колко имат ?????
121
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До АнонименАко не беше 10ти ноември, ...------------10ти в случая бе неизбежен ...
120
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше 10ти ноември, Деса радева нямаше да е обиколила Света на държавни разноски, а щеше да затваря туршия в хасковското село и да тръцка във външен нужник с нарязано работническо дело.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висока цена платихме.Изгоряха ми и лихвоточките, изгоря ми и вноската за москвич. А жан виденов ми нулира спестява нията в ДСК.
118
1
 
5
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 4 години
До Анонимен от пост 125Брато, остави ракията.Достатъчно си пил.Ако ти е малко полей си нещо на главата и отиди до Искъро. Там си намери някое дълбоко и ни отърви в този форум от твоите въжделения и помисли.Супер си.!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
0
 
1
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До Помня 116Във всички!
116
4
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 125 АнонименПоне е видял нещо/казарма, дисциплина, .../, а ти гледаш и невиждаш!:) Слушаш и нечуваш/неразбираш ... пп. едни правят съдбата си, други следват съдбата си, а трети стоят и се чудят какво става! :
115
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е кръгъл ***, но вие си го избрахте.Той не е видял нищо от живота, освен казарма.*** до мозъка на костите си.
114
2
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До ПомняХа-Ха- Ха! Той е *** и Вие явно! Шоуто явно продължава! :))
113
3
 
4
 
! Отговори
Помня преди 4 години
До М, да ... 120 Вървим по правилния път. Кога най после ще го разбереш ?
112
5
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 121 АнонименКакво работи ББ? Рита топка! Кино ли снима, че е постояннно пред камерите?
111
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безполезен Радев 110 Ааа , не съм съгласен. Цял ден гледа през прозореца ,Йотова му пише речите , а той разхожда Десито по света.Кеф.И после до живот президентска заплата и охрана.А Борисов се скъса да работи за държавата , без да има такива привилегии.Кога спи този човек , нямам представа.Работохолик.
110
3
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До ПомняМожеш ли да върнеш нещо? Можеш ли да върнеш мъртвият от гроба? Не! Не! 116 Вашето поведение е помията ! Да тъжно е онова което се случи, но жинота трябва да продължи! Да Живота, а не Шоуто! пп. Накъде гледаме? Накъде вървим?
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито ДрОгаре.....знам, че трудно но се прегълта.
108
2
 
7
 
! Отговори
пенчо преди 4 години
"Плащаме висока цена" , недей да бъркаш времената в българския език...
107
0
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Анонимен до Зозо 103 Защо този некадърен премиер ви бие като маче у дирек вече 14-ти път ?
106
2
 
10
 
! Отговори
Помня преди 4 години
И кой направи грабителската приватизация , бе скъпи ?Кой фалира 17 банки и съсипа спестяванията на хората, скътани с огромни лишения ? Да си чувал нещо за куфарчета.В коя партия са милионерите, без да са забили един пирон ?Като не знае какво да каже , по добре да си замълчи , както за Берлинската стена.
105
4
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До АнонименКакто винаги елементарно и глупаво. Типично по комунистически!-----------------За да твъртите, че е комунистически стил, то би трябвало да познавате некомунистическият, т.с други стилове на изказ, на поведение, на ... ! А Вие познавате други стилове?
104
8
 
4
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До Безполезен РадевЕдни и същи празни приказки по всякакъв повод!-------------Едва ли има празни прикказки! Обикновенно са народни и носят някакво послание, поука мъдрост... ! За вас ще са полезни, единствено ако пряко ви носят материалното ли / пр. пари в портмонето !пп. какво очаквате от Радев? Моля, ясно и конгретно посочете!
103
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Безполезен Радев А предишните президенти какво "полезно" правеха??? Освен дълбоко навеждане пред силните от Изток и Запад и безсмислено дрънкане.