Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
14
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Какво общо може да има една бяла страна с нашата *** държава, в която всичко е хаос? Винету ли ще коментират или Мутрата отива на иснструктаж или да даде още пари. Не виждам друг смисъл на посещението му в САЩ.
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На добър път и се не връщай !
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барато нема а се плашиш краварите само кли, зма ше ти праат. Ти си свикнал кои ли не ти праиа кли, зми чет немат изгубих им бройката. Една в повече ше ти дойде харашо. Нема да имаш за, пек. Ше станиш кат руски самосвал Зил.
25
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болен здрав носи.Въпроси?
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годинии наред му отказваха височайшата среща докато успеят да изземат всичко, което им трябва... Най-бедната държава плаща най-скъпо на най-богатата.....
23
0
 
3
 
! Отговори
инетересно преди 4 години
"....и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България"------ с две думи Тръмп ще говори с БиБи , че ще трябва да се спрат парите към десетките американски НПО-та . И да бъдат пратени в забвение американските лакеи
22
0
 
12
 
! Отговори
до тОнката преди 4 години
Добре ли си.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Паси говорител на премиера ли е станал?И като какъв Паси разпродава България?
20
2
 
21
 
! Отговори
хроно граф преди 4 години
Навремето, по "османското присъствие", турчина като ти влезе в къщата, нахраниш го, напоиш го и после трябва да му платиш "диш хакъ", данък, че си е "трил зъбите", с твойта храна.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то бива бива простотия и наглост ама да паднеш до положение,да предлагаш неща без дори да са ти ги поискали....Соломончо може пак да се разреве този път под американското знаме.Язък за хубавата България
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Количеството и качеството у нас са точно такива каквито трябва да бъдат... според акъла с който разполагат българите.
17
2
 
16
 
! Отговори
протосингел преди 4 години
Господи, КОГА ще ни отървеш от такива омразни "правители и политици"!!!??? То бива продажност, лакейство, подлизурковство, натягане и лицемерие, но такова.........това вече е ПОЗОР ЗА 1300 годишна нация!! Но КАКТО ВИНАГИ сметките ви ще излезнат криви!!! СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е ДРУГ!.............................Помогни си сам, да ти помогне и Господ.
16
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ни продаде за дрънкулки.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господи, КОГА ще ни отървеш от такива омразни "правители и политици"!!!??? То бива продажност, лакейство, подлизурковство, натягане и лицемерие, но такова.........това вече е ПОЗОР ЗА 1300 годишна нация!! Но КАКТО ВИНАГИ сметките ви ще излезнат криви!!! СВЕТЪТ ВЕЧЕ Е ДРУГ!
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така и така е отишъл до там, поне да види и на Цецо роднините добре ли са, или само дето ги купувахме напразно тези самолети.
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са им подарили държавата тоя за островче говори.
12
2
 
40
 
! Отговори
хора преди 4 години
Днеска се уверих че отговаряме точно на названието Бананова държава,жалко за всички надежди и погубени съдби.
11
2
 
38
 
! Отговори
до Солеймон Паши преди 4 години
Ама, ние им плащаме - с "гарантираните печалби" на мариците, със златото от Челопеч, с цените на самолети втора ръка, като за космически совалки, с пазаванти, дето им пазят мака в Афганистан, отказахме ЮП заради тях..., плащаме милиони за охрана на гей-парада им, на любимите им "роми" милиарди годишно за "интеграция"...
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е стабилно ,заплатите растат, безработицата намалява - това е факт. Има една клика която обира държавните поръчки, но явно това на българина не му пречи да се развива. А и икономиката не се крепи на държавни поръчки нали?
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим на Голям Бял Вожд, че прие пари на индианец за хвърчила и прие Малък Бойко Вожд на племе.