Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
16
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Време е да започнем да сваляме руските натрапници във въздушното ни пространство над Черно море.
307
24
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Соломон Паси е пич, а форумните руски *** са много зле. Абе да попитам в Иран защо нямат бензин и стачкуват трети ден? С над 1200 арестувани стачници.
306
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е със Шатие печели.Другите да таковат супата.
305
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааахахахахаааахх! Благодарност с потупване по рамото ! Заспал народ и едни и същи наведени политици милиардери от гърба на заспалиядебилдки народ
304
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не разбрахте ли, че хвърчила та са заради тръбата с газа и аеца, ще хвърчат да пазят газа и тока и кво лошо има, ако султана купи и руски самолети освен с400 ние ще имаме и от 2та вида, асорти ха, ха ама ша трябва да ни дадат и от тяхните радари, че то мешана скара стана ха, ха
303
3
 
15
 
! Отговори
каваклий преди 4 години
Не разбрахте ли? Боце си купува индулгенции, а дали ще получи Fърчилата, както казват у Сакара - Я камилата, я камиларя!
302
2
 
3
 
! Отговори
До суверенитета преди 4 години
Ха, ха и 22 не става там пак Русия я заплаща на османската империя независимостта ни, факт кво да правиш ха, ха
301
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой на кого благодари, че не разбрах? Обикновено благодарят на този, който е извадил едни пари, ама сега тук може и обратното да е- да благодарим, че са ни позволили да извадим едни пари и да ни ги вземат.
300
19
 
6
 
! Отговори
ЗА СУВЕРЕНИТЕТА преди 4 години
До: номер 325Не САЩ са тези, които държат националния празник на България да бъде не 22-ри септември, тоест деня на нашата независимост, а именно 3-ти март - денят на победата на Руската Империя над Османската в поредната Руско-Турска война. В която ние освен че се оказваме между шaмapите какво друго общо имаме с тях?Русия е тази държава, която се обижда и сърди всеки път когато изтъкнем че сме независими от тях!!!
299
2
 
7
 
! Отговори
някой преди 4 години
И да му се помоли на Доналд Тръмп да му издейства един нов правителствен самолет, че не останаха пари за него покрай покупката на изтребителите F-16.А старият му вече сдава багажа, опасно е да се вози с него!
298
3
 
21
 
! Отговори
защо преди 4 години
Прав си Мони! Много си прав. Кошницата ще е пълна!!! Е, не нашата, но пълна кошница ще има.
297
4
 
16
 
! Отговори
До Цола Драгойчрва преди 4 години
Ами той и министър председателят и той се наведе и цилува и кръста и ръката на патриарха, не е срамно да целунеш ръката на Дядо владика камо ли *** патриарх, срамно е да спиш с баби като Макрон примерно с двете халки на всяка ръка една за любовта с баба му, другата за мъжа му, кой сега е извратен, а ха, ха
296
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без суверенитет и под вьншно управление е така господа.Ще купувате и руска газ от Фащ като хахолите или то султана.
295
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова моного пари за стари самолети !Ся и внучетата на тиквите има да плащат.
294
0
 
30
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
Ама моля Ви санитари от Карлуково , приберете този луд Мони .Как заби глупавото Герганче бе долен мръсен и продажен плъх?И тя ще да е куха лейка щом е още с теб .
293
15
 
10
 
! Отговори
Цола Драгойчева преди 4 години
До Ха ха хаБе не знам къде е влязло, но когато видях как Вицепрезидента на България, другарката Илияна Йотова зае поза на колене с опит за фелл.ацио на другаря Гундяев, осъзнах, че комунист е синоним на безродник и русофил!
292
11
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
До всички петолъчници:"-Животът, братче, за бедане става по поръчка. Едни се раждат под звезда, а Ти-под петолъчка...."
291
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчита се на господарите.А те.дал ни е взех ме му. Демек взаимни ползи.
290
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямото ***.
289
1
 
18
 
! Отговори
Равни пред Закона! преди 4 години
Като видях как г-н Премиерът Борисов се нахвърли да целува Н.Пр. мисис Херо Мустафа се сетих как в подобен порив г-н Кубрат Пулев целуна веднаж леката жена Джени Суши.И си помислих как по искане на някой калифорнийски (тексаски, мичигански или друг) съд изиска с постановление г-н Борисов и му предявят обвинение, подобно на това на г-н Пулев! WOW! Голям ташшак би било! Ще има пукнати жлъчки от смях, може някой да се спомине, не дай Боже! А американските съдилища ще покажат, че всички са равни