Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16

Паси с идея: Да предложим на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене"
427
Визитата на Борисов в САЩ - благодарност за покупката на F-16
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ идва като отговор за покупката на изтребителите F-16, каза по bTV президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси. Той допълни, че подобна визита е знак за благодарност за свършеното.

Още по темата
Президентът Доналд Тръмп ще приеме Бойко Борисов в Белия дом на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между нашите два народа, съобщиха от посолството на САЩ.

Тръмп очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация и противодействието на зловредните влияния, застрашаващи суверенитета на България.

Според Паси чрез темата за изтребителите F-16 се повдига и въпроса за сферата сътрудничество в сферата на космонавтиката, авиокосмическата област както и възможност за участие в проекти на NASA.

Друг казус, който може да се разисква е засилването на взаимоотношенията в областта на отбраната, а с оглед стартирането на 5G мрежата в Китай, страната ни трябва да търси сътрудничество със Съединените щати в посока изграждане на 5G мрежа, каза още той.

Според него при достатъчно въображение, може да се предложи на САЩ да купят остров и АЕЦ "Белене", което може да доведе до мащабни изследвания в областта на ядрената сфера, водеща до постижения с Нобелови награди.

"Или Тръмп да построи Тръмп Тауър в България, или да се снима във филм в киноцентъра в Бояна. Тръмп е нестандартен президент и могат да бъдат поискани нестандартни неща", каза Соломон Паси.

За широко коментираните кадри, на които премиерът Бойко Борисов прегръща посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа Соломон Паси каза: След като американската страна не е реагирала, значи няма преминаване на границата. Американците също имат президент с нетрадиционен протокол, така че те са свикнали с протоколна свобода.

"Нека да видим какво ще се случи в Америка - дали това ще бъде визита със снимка за спомен или пълнокръвна визита с добре напълнена кошница. Протоколът е нещо като котката - няма значение дали е черна или бяла, важното е да лови мишки", каза Паси.

Той подчерта, че новата посланичка на САЩ Херо Мустафа е напълно подготвена за позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
4
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
А северен поток навлезе дълбоко отзад на някои атлантици, турски и той
287
1
 
10
 
! Отговори
До 299 преди 4 години
Междувременно тва дето си описал освободиха нас, дадоха независимост от османьите на Гърция, Румъния и Черна Гора със същата война, наща независимост я платих на Турция те, спасиха евреите и Европа 2 рата световна, за което си признаха самите евреи като направиха 9 май офиц. празник, Горбачов показа че не става и по обърка нещата, но Путин върна силата на Русия, наложи се да върне и подарения Крим и помогна на законите власти на Сирия по тяхна молба, а и газифицира света
286
2
 
15
 
! Отговори
До Оня преди 4 години
До Оня шантавияМурджо, нали всички чухме какво каза Негово Светейшество Патриарх Кирил! Имаше горчивина в казаното, че не споменаваме Освободителите-руси! Знаеш ли, че са загинали общо в битки 23 финландски бойци, всички до един финландски шведи, в състава на Финландския лейбгвардейски корпус на РУСКАТА АРМИЯ? Че Финландското княжество е било част от Руската империя и е участвало във войните й през целия XIXвек и в ПСВ? Отде да знаеш, като си семпло неуко момче!
285
3
 
11
 
! Отговори
Санитар от лудницата преди 4 години
До СъвецкиДебилЧе си деебил, спор няма. Ама че руските самолети са и по-добри от американските също няма спор.Западните наблюдатели наричат Су-35 "НЛО". Той изпълнява няколко фигури, които нито един западен самолет не може да изпълни. Представям си каква паника ще настане, когато Су-57 масово навлезе в поделенията!Руснаците се подиграват на недоразумението F-35 и го нарича "полуфабрикат". 307, какъв пръст си показал? Ти си наш пациент сигурно.
284
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А такива кат тоя трябва всеки ден цветя на паметника на червената армия да носят, щото без нея нямаше да ги има и не стандартния въпрос е колко евреи погуби ха САЩ докато се моткаха да открият 2 ри фронт
283
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха 8 самолета за сметка на балкански поток и аеца, Ердоган и той така турски поток и с400, купи ли и руски самолети и ша закрие нато, ха, ха, ха
282
11
 
3
 
! Отговори
Оня преди 4 години
Самолетът е Ф 16! Беснейте си рубладжии! Наколенки трябваха на бившите комунисти когато полковник Гундяев маскиан като руски патриарх набиваше канчето на Радев, че е споменал румънските и финландски войници загинали за България
281
1
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Соломончо и цяла България е готов да продаде на американците. Няма за какво да му се сърдим. Е'вреина и в България да е роден пак е'вреин си остава.
280
1
 
13
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Да го подсетите, да не си забрави наколенките само.....
279
2
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Тръмп ще благодари на Борисов че купи старите корита ..........питайте бе каква е разликата на тази цена измежду 8 остарели ф-16 и чисто нови 16 Су-35 !? Къде е надмощието ни ? Евала на Турция че не се съобразяват с империята на злото !
278
2
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До РоссияКапут: И това какво общо има с темата? И Германия е загубила две войни през 20-ти век и какво от това. Няма вечни губещи.Просто си искал да напишеш нещо, което да минава за русофобски пост. Това е.
277
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой на кого да благодари? Този, който получава парите или този, който ги дава, задето са му ги взели?
276
6
 
5
 
! Отговори
СъвецкиДебил преди 4 години
Съвецките, пардон руските самолети са по-добри от американските защото са...по-евтини.
275
10
 
3
 
! Отговори
РоссияКапут преди 4 години
За руснаците 20 век беше трагичен. Загубиха Руско-японската война 1905, после Първата Световна, след това през 1917 революция последвана от кръвопролитна 4 годишна гражданска война. Следват сталинските чистки, Руско-финландската война и Втората световна. Победата в последна идва с цената на 20 милиона жертви. По късно през 1989 загубиха Студената война от което последва разпадането на СССР през 1991. Вечните губещи както се казва.
274
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешературата веднага да подхваща ревльото Паси!!!!!!!!! Щял да продава, кой си ти бе, ***. Гешев да го видим, дали ще ни обори всички
273
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"подобна визита е знак за благодарност за свършеното......."ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХААААААААААААААА.......................
272
1
 
7
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Полицията се крие някъъде под земята, сигурно в самите полицейски участъци..
271
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 287:Не са ни виновни националните предатели,защото те са такива,каквито сме ги напраили ние,целокупният,така наречен,"народ"!И докато не осъзнаем този факт,лошо ни се пише за цялото ни бъдеще,като народ и държава!За голямо съжаление,реалността показва,че такова осъзнаване няма!А без него и промяна няма да има!Разберете,никой няма да ни поднесе на тепсия някаква промяна!Никой,освен ние самите!А безсмисленият всенароден вой,срещу националните предатели във властта, е глупост!!!!!!!!!
270
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сещам се какво ще направят американците ако купят острова,веднага ще започнат да добиват шистов газ на новата си територия, и ще има бай бай добруджа,ама нищо няма да можем да им кажем,тяхна територия,сто процента и военна база ще има, да си пазят земята
269
1
 
8
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 години
За тази цена за която ги купи ще го канят я...няма други такива балами да дадат толкова пари за скрап