БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас

Според социалисти с левчето няма как партия да оцелее
Обновена: 20 ное 2019 14:16 | 20 ное 2019 12:43, Камелия Цветанова
234
БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще поиска парламентарната субсидия за партиите да се качи на 8 лева на получен глас. Това обяви депутатът от левицата Александър Симов.

Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Според Симов финансовият министър Владислав Горанов за пръв път е признал миналия петък защо властта отряза парите за политическите сили.

"Управляващите свалиха партийните субсидии с идеята опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена", отсече Симов.

Левицата беше недоволна от рязкото намаляване на субсидиите, които получават партиите минали 1% от действителните гласове на изборите, защото според социалистите с левче на глас няма как една партийна структура да оцелее.

До преди промяната, която влезе в сила от юли, субсидията беше 11 лева на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: БСПпартийна субсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
5
 
! Отговори
Пример преди 4 години
Кире трафиканто си беше най обикновен престъпник, сега зам. в БСП и крупен бизнесмен, милионер с хотели, ВЕЦ и др.
193
1
 
7
 
! Отговори
Нафарфорий преди 4 години
Да има повече за кебапчета и бира под чинията на Бузлуджа.......
192
1
 
10
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
191
1
 
6
 
! Отговори
GG преди 4 години
И аз с моята заплата не оцелявам- искам субсидия от юяджета. А партиите да се обърнат към внасящите членски внос.
190
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
На кого са необходими партиите? Да се боричкат докато трупат парички. Някои от членовете им са влезли в политиката голи като мишки и после - я хотел, я язовир, я къща за гости, да не казваме и по едрите благинки.
189
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглостта няма край, уж е отвъртахме от тях, а продължават да изсмукват каквото могат от нас!
188
0
 
11
 
! Отговори
seira преди 4 години
"Защо изобщо трябва да има субсидия?..."ВИЕ КОГО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ?!КОИ СА ТИЯ "ХОРА", КОИТО "отиват на власт за да управляват..." ?!НАРОДЪТ (СУВЕРЕНА) ИЗБИРА "ЧРЕЗ КОЙ ДА УПРАВЛЯВА", А НЕ "КОЙ ДА ГО УПРАВЛЯВА"! НАРОДЪТ (СУВЕРЕНА) "НЕ РАЗДАВА ВЛАСТ", А "УПРАЖНЯВА СВОЯТА ВЛАСТ"!ВСИЧКИ ХОРА В ПАРТИИТЕ И ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ "НАЕМНИЦИ" НА СУВЕРЕНА!ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА СВОЯ "РАБОТОДАТЕЛ" - НАРОДА!НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ "НАД" НАРОДА!НИКОЙ НЕ РАБОТИ БЕЗ ПАРИ!НАРОДЪТ ГИ ИЗДЪРЖА!
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изобщо трябва да има субсидия? Хората отиват на власт за да управляват не за да взимат пари(или поне така би трябвало да е и ще е ако субсидията се премахне напълно). На когото не му харесва чао. Не е за политик ако е само за парите.
186
0
 
18
 
! Отговори
teo преди 4 години
РАБОТОДАТЕЛЯТ на депутатите и ПОЛИТИЦИТЕ си каза тежката дума ЕДИН ЛЕВ СУБСИДИЯ НА ЧОВЕК ЗА ПАРТИИТЕ! На тези партии на които са малко ЕДИН ЛЕВ, да си увеличат ЧЛЕНСКИЯ ВНОС, за да проверят колко са ВЕРНИ ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ!!! По всичко си личи, че БСП-БКП са свикнали на държавни-народни издръжки и сега не им остава нищо друго освен да се закрият!!! РАБОТОДАТЕЛЯТ ТОЛКОВА ДАВА!!!
185
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали разбихте на пух и прах бюджета на правителството за 2020г. Вие най-разбирате от бюджетиране. Разполагате с титана на икономическата мисъл Гумен Речев. Цитира братята социалисти от Румъния на всяка дума. Опонентите му по студията не могат дума да кажат от него. Правителството се стискало? Трябвало да харчи повече. Ама вашата каса е празна. 15-те милиарда от Орешарски ги пишете най-нагло на ББ. Преди това още април 2009-та същия знаеше, че след септември същата година хазната ще е празна.
184
1
 
17
 
! Отговори
Опс преди 4 години
При Референдума не агитираха ли субсидията да е левче?
183
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да се закрие тази партия! И 50 ст. са ви много от нашите пари!
182
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 4 години
да вземат властта и да го направят! иначе не е "искат" а "просят". Просят от този дето е на власт да им даде пари от моите данъци , при условие че не съм гласувал за тях ( и за едните и за другите )...
181
1
 
26
 
! Отговори
Абе я-а-а-а... !!! преди 4 години
Никакви субсидии, нито пък дарения от физически или юридически лица по-големи от 100 лв!Да се издържат от членски внос!Всеки тука ми прави партия с пари от държавата, т.е. с наши пари. Като иска партия, да използва спестяванията си или членски внос!Аман от тарикати и търтеи!
180
1
 
29
 
! Отговори
Абе я-а-а-а... !!! преди 4 години
Нали са голяма 100-годишна партия! Да събират членски внос! Откъде-накъде ще дават пари за издръжка на тия търтеи от МОИТЕ данъци!?!!!
179
1
 
29
 
! Отговори
+++ преди 4 години
Драги ми Позитанци,върнахте ли надвзетата субсидия?Просто да един приятел питам.Егати и наглеците,ние лекуваме децата си с есемеси, а те искат още пари.При тези търбуси политиците наяждане няма.Много интересно ще е журналистите, които се занимават с простотии,да направят едно разследване, да видим кои политически партии и по колко пари са дали за благотворителност и за лечение на деца.А да не забравя и г-н Президента и неговата администрация също.
178
1
 
20
 
! Отговори
ined преди 4 години
Госпожа Лъжа като не може да оцелее да си ходи
177
11
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Е ади де . Сто години стигат .Сега някой друг .Има млади хора с сили . На бсп то като му умрат пенсионерите кой ще гласува за тях ??? И герб няма да ги бъде .Сега на България и трябват дейни хора не дебели като тиквата и Цацаров. Нали ще ставаме европейци. Там такива няма . Костадин Костадинов Слави и Христо Иванов са бъдещето. Тиквата е застоя на страната и бягството на инвеститори и задлъжняването .
176
3
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 180 Цветелина Бориславова много отдавна няма нищо общо с Бойко , няма и банка.Закупи някакъв кораб ферибот , но какво стана ,не знам.
175
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 4 години
Турете таван бе ***