БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас

Според социалисти с левчето няма как партия да оцелее
Обновена: 20 ное 2019 14:16 | 20 ное 2019 12:43, Камелия Цветанова
234
БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще поиска парламентарната субсидия за партиите да се качи на 8 лева на получен глас. Това обяви депутатът от левицата Александър Симов.

Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Според Симов финансовият министър Владислав Горанов за пръв път е признал миналия петък защо властта отряза парите за политическите сили.

"Управляващите свалиха партийните субсидии с идеята опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена", отсече Симов.

Левицата беше недоволна от рязкото намаляване на субсидиите, които получават партиите минали 1% от действителните гласове на изборите, защото според социалистите с левче на глас няма как една партийна структура да оцелее.

До преди промяната, която влезе в сила от юли, субсидията беше 11 лева на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: БСПпартийна субсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са БСП2.Голяма разлика навремето между ВИС2 и СИК нямаше.
153
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема пари за лапане другарко Нинова.Одавна всичко е изпито изядено и изнесено навън.БГ.е обрулен орех,обран бостан.За 30 г.всичко бе разграбено и унищожено.
152
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаххахаха , закривай БЕСНИТЕ СТАРИ ПЕНСИИ!!! КРЪВОПИЙЦИ , ПИЯВИЦИ, КРАДЦИ!
151
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙ ПЛАТИ НА МАЯ, ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ. Помолете му се, може и на вас да пусне.
150
3
 
24
 
! Отговори
НЕ преди 4 години
Не искам моите пари да се дават на кънчовци , "свободна телевизия" и на БТВ .
149
3
 
28
 
! Отговори
ЦК на ГЕРП преди 4 години
Не се наядохте,не се напихте ,комунягииии !!!
148
3
 
29
 
! Отговори
Червените милионери преди 4 години
Нямали пари Що ли не ум вЕрвамЦялата държава окрадаха мизерниците им недни
147
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАДЦИ
146
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КУПЕНИТЕ ВИ ИЗБОРИ, ИЗБОРНИ КОМИСИИ, ХИМИКАЛКИТЕ С ИЗСВЕТЛЯВАЩО МАСТИЛО, СНИМАНИТЕ ВОТОВЕ В ИНТЕГРАЛНАТА КОНТРОЛИРУЕМА БЮЛЕТИНА, ШАШМИТЕ ВИ И КУПЕНИТЕ ВИ *** И МОДЕРАТОРИ ЯСНО ПОКАЗВАТ АНТИНАРОДНАТА ВИ СЪЩНОСТ НА УПРАВЛЕНИЕТО. БСП И ДА БЪЛГАРИЯ СА ЕДИНСТВЕНАТА НЕПРОДАЛА СЕ ОПОЗИЦИЯ И ЗАТОВА БИВАТ ОПЛЮВАНЕ ТАКА ЗЛЪЧНО, СТРАХ ВИ Е ЕДИН ДЕН ВСЕ ЩЕ ВИ СВАЛИ ОТ ВЛАСТ. ПАТЕРИЧКАТА БОРЕС БОНЕВ ВИ ОСИГУРИ МНОЗИНСТВО В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ ХАХАХА
145
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
след това избиват участниците във войнишкото въстание 10 000 с немски войски.23 година убиват Стамболийски и хиляди земеделци и интелектуалци.25 избити са 25 000 интелектуалци с Гео Милев.от 26 до 44 избиват още над 100 хиляди човека - и то не само леви а всякакви несъгласни с фашизма, доктор ГМ Димитров в куфар бяга в Англия. в затвор е НИКОЛА пЕТКОВ правят концлагери, 13 хил евреи избиват и 60 хиляди са в лагери и затвори. Ето това са престъпниците - деснитеПрикомуниститеимаше40 годиниМИР!
144
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По убийства в историята на България десните са надминали комунистите стотици пъти. Обаче днес в американското посолство ни се изфабрикува удобна антикомунистическа история. Ето ти списък на жертвите на десните1885 година войната със Сърбия 1000 убити българи.1888-1897 - 10000 убити от режима на Стамболов, вкл. Алеко Константинов1912-1918 - 300 000 убити и ранени във войните с катастрофисъщия период заедно с Австрия избиват 1200 000 сърби и българи в Сърбия 99 процента мирно население. и тн
143
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧочоТова което пишеш не е вярно дай доказателства. Навсякъде в ЕС партийната субсидия е доста по-висока от при нас.
142
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Португалия на изборите първите 4 партии са леви. В България ГЕРБ е ултраолигархическа и ми я хвалите а хулите БСП. Разбирам *** гербести да предлагате някоя партия по-народна от БСП, а вие хвалите крадците от ГЕРБ които опропастиха извоюването от БСП еврочленство на първата възможна дата. Пишете глупости, работете още за съсипването на България, но съсипвате и вас и вашите деца ако въобще съберете парички да отгледате дете. Бедни сте и глупави като си продавате глас и съвест.
141
23
 
7
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 4 години
До АЙДЕ , ДЕ ....В България партиите могат а се финансират от две места - от държавата или от мафията. Вие троловете на ГЕРБ в този сайт, понеже се финансирате от мафията искате и партиите да се финансират от мафията. Щото така ви нарежда мафията. Да пишете. Иначе жал ми е за празните ви глави, ако го и мислите.
140
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП имаха принципна позиция, че субсидиите не трябва да са 11 лева а 5-6. От ГЕРБ изчислиха че си имат спонсори - тия които сготвиха Иванчева например, Прас прес и сие и ришиха да съсипят БСП финансово. Защото президентските избори им показаха че народът ако няма патерици има мнозинство срещу ГЕРБ. Слави си е патирица на ГЕРБ - той като чалгаджия си е свикнал да говори на ушенцето на мутрите удобни думи.
139
5
 
24
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
ВИЕ --ИЗОБЩО НЕ СТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!ВИЕ ---СТЕ ЕДНА ЧЕРВЕНА МАФИЯ , СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ И В ЛИКВИДАЦИЯ!В ЦЯЛА ЕВРОПА ---ВЕЧЕ НЯМА ТАКИВА ПАРТИИ!!!!!!!!КУПОНА ВИ ИЗТЕЧЕ!!!ВРЕМЕ Е ДА ЗАТВАРЯТЕ СЕРГИЯТА С "ВЕЛИКИТЕ ЛЪЖИ" И МАНИПУЛАЦИИ!
138
5
 
26
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Преди 10 години държавата е раздала на партии и партийки 330 000 000 лв. Колко добри неща можеха да се направят с тези пари . В Германия за получен глас дават 0.85 евро ,в Словакия 0.30 евро на глас и много други подобни примери ,а БСП реват като вдовица за к-р .И 1 лев е много за партиите , да взимат членски внос от членската си маса . Аз лично и 5 стотинки не бих дал за такъв тип ретроградни партии .
137
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До seiraПрав си, че партиите са на хората, обаче ГЕРБ си е на олигархията и затова олигархията на ГЕРБ краде нашите данъци през бюджета и не ще да се финансират науката, защото ще има умен народ и няма да *** гербестите глупости тук по най-първосигнален начин. Ето това е положението. С фалирането на опозицията ГЕРБ и олигархията си гарантират по-дълго оставане на власт. А Слави Трифонов им е от вратителен патеричок под-лога.
136
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност БСП започнаха тази игра, но я загубиха. Подкокоросаха учиндолската мутра да тръби наляво и надясно колко високи били субсидиите, как алчните управляващи не искат да ги намалят. Разбира се БСП никога не е искало да ги намалява. Идеята беше просто да плюят противниците си. Само че стана неочакваното. Гербаджиите взеха че се съгласиха да свалят субсидиите.
135
3
 
23
 
! Отговори
АЙДЕ , ДЕ .... преди 4 години
...И ТИЯ ПАРИ ОТ 1-ЛВ/ЧОВЕК СА ВИ МНОГО !СВИКНЕТЕ ДА СИ ЗАРАБОТВАТЕ ПАРИТЕ , КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!ДО ДНЕС----НИЩО ДОБРО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ ОТ ВАС!АКО НЯКОЙ Е ВИДЯЛ ДОБРО--ТОВА СЕ "ВАШИТЕ ХОРА" ОТ ВАШАТА ПАРТИЙНА МАФИЯ!СТИГА ВЕЧЕ МУФТА!!!!