БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас

Според социалисти с левчето няма как партия да оцелее
Обновена: 20 ное 2019 14:16 | 20 ное 2019 12:43, Камелия Цветанова
234
БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще поиска парламентарната субсидия за партиите да се качи на 8 лева на получен глас. Това обяви депутатът от левицата Александър Симов.

Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Според Симов финансовият министър Владислав Горанов за пръв път е признал миналия петък защо властта отряза парите за политическите сили.

"Управляващите свалиха партийните субсидии с идеята опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена", отсече Симов.

Левицата беше недоволна от рязкото намаляване на субсидиите, които получават партиите минали 1% от действителните гласове на изборите, защото според социалистите с левче на глас няма как една партийна структура да оцелее.

До преди промяната, която влезе в сила от юли, субсидията беше 11 лева на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: БСПпартийна субсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
13
 
12
 
! Отговори
seira преди 4 години
ВЪПРОСЪТ СЪС СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИИТЕ Е НАДПАРТИЕН!СТАВА ДУМА ЗА ФИНАНСИРАНЕТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ДЕЙНОСТ НА НАРОДА, ЗА ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА!ТОВА Е ВЪПРОС, ПРЯКО СВЪРЗАН С КОНСТИТУЦИЯТА:КОЙ Е СУВЕРЕНА(?) - БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ДЪРЖАВАТА (?) - НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.НЕ МОЖЕ ДЪРЖАВАТА ДА БЪДЕ НА ОЛИГАРСИТЕ, МУТРИТЕ И/ИЛИ ЧУЖДЕНЦИТЕ!БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е:"...ОТ НАРОДА, НА НАРОДА, ЗА НАРОДА..." (Джон Ф. Кенеди) СЪЩНОСТТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ Е ВЛАСТ НА НАРОДА!
133
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С едно левче гуша не се прави.Партиите са едни *** които гледат само да трупат пари и богатстава на гърба на хората.Основната им цел е да разделят хората,на добри и лоши на наши и ваши.
132
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП поискала... Иска, ама няма.
131
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква опозиция, какви пет лева? БСП е паразитираща организация, наследник на терористична организация /БКП/ отговорна за масови убийства в България.
130
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък, предлагам субсидията да се намали поне на 50 ст. на глас. Най-добре - 10 стотинки на глас.
129
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП, с огромния си бюрократичен апарат от няколко хиляди крадливи чиновници искали повече пари. Пари няма.
128
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато БСП беше на власт /Орешарски/, за година откраднаха над 12 млрд. лева. Ако са ги изхарчили - техен проблем. Крадоха 60 години, стига им вече пари, време е БСП, наследниците на терористичната организация БКП да изчезнат.
127
10
 
14
 
! Отговори
seira преди 4 години
БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА (ПО КОНСТИТУЦИЯ) Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД (СУВЕРЕНА)!ЗАНИЖАВАЙКИ ИЛИ ПРЕМАХВАЙКИ ИЗДРЪЖКАТА НА ПАРТИИТЕ ОТ БЮДЖЕТА, ОЛИГАРХИЯТА ИСКА НА ПРАКТИКА ДА ЛИШИ СУВЕРЕНА ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА УПРАЖНЯВА СВОЯТА ВЛАСТ!ТОВА Е УДАР СРЕЩУ КОНСТИТУЦИЯТА, СРЕЩУ ДЕМОКРАЦИЯТА, СРЕЩУ ВЛАСТТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД (СУВЕРЕНА)!ТОВА, КОЕТО СТАВА, Е ПРЯКА ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!РАЗЧИТА СЕ НА НЕОСВЕДОМЕНОСТТА И БЕЗВЕРИЕТО НА НАРОДА, ЗА ДА МУ БЪДЕ ОТНЕТА ВЛАСТТА!НАРОДЕ!!!!!
126
0
 
15
 
! Отговори
Другари! преди 4 години
Дайте да дадем ...От вас парите, от нас - обещания за далечно светло бъдеще, на което ще се радват пра-пра-внуците ни!Важното е да ни повЕрвате! Дайте ни властта, дайте парите и после чакай и се надявай! Но отсега да си знаете, хубавите резултати ще дойдат след много, много време - за пра-пра-внуците!
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апаратчици-троцкисти.
124
0
 
4
 
! Отговори
За 137 боли ме хуя преди 4 години
За рассия Не четеш ли за какво иде реч тук?!
123
0
 
12
 
! Отговори
КурНелъ с кузътъ преди 4 години
Де поведе по акълс на Славчо Коката за референдума МуИ ББ им го нахака до макарите Като си *** е за дълго !
122
2
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До ПомнещХахахахааа, той им го нахака Боко - шланга чак до кранчетата:)))))))))))))))))) вече 15 -ти път :)))))))))))))
121
17
 
16
 
! Отговори
seira преди 4 години
ЗА ФИНАНСОВАТА ОЛИГАРХИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА ПО-СИГУРЕН НАЧИН ОТ МИНИМАЛИЗИРАНЕ (ЗАКРИВАНЕ) НА ФИНАНСИРАНЕТО НА ПАРТИИТЕ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА, С КОЙТО ДА УНИЩОЖИ ВЪЗМОЖНОСТТА НА НАРОДА, ДА УПРАЖНЯВА НА СВОЯТА ВЛАСТ!СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ПРЯКО "ДА ЗАБРАНЯТ" ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, ОЛИГАРСИТЕ ИСКАТ ДА Я "ЗАДУШАТ" ФИНАНСОВО ОЩЕ В ЗАРОДИШ!ПО ВЪПРОСА ЗА "ЧЛЕНСКИЯ ВНОС":КАК БЕДНИТЕ, БЕЗДОМНИТЕ, СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ ХОРА, КОИТО НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ ЩЕ НАПРАВЯТ ПАРТИЯ, КОЯТО ДА ГИ ЗАЩИТАВА И ДА УПРАЖНЯТ ВЛАСТТА СИ?!
120
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С такива искания ще изгубят и най-върлите си поддържници. Измислените партии живеят на гърба на данъкоплатците. За да е истинска партията, трябва да се издържа не от държавата, а от тези, които я поддържат.
119
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо за членски внос? Или очакват да ги храним? Корни да ходи по Бузлуджа и да хапват кебапчетаЛевче е екстра, нататък членския внос
118
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова към Карадайъ: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството падаБългария / 20.11.2019, 14:20:19Нинова към Карадайъ: Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС"Днес Валери Симеонов е избран за зам.-председател на НС. Г-н Карадайъ грубо и недопустимо ни нападна, че ние от БСП, заедно с ГЕРБ, олицетворяваме това недоразумение в политиката." По-кротко, г-н Карадайъ! БСП няма да бъде заложник във вашата тристранна коалиция - ГЕРБ, ОП, ДПС". Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова въ
117
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Едните управляват официално с ГЕРБ, другите го правите задкулисно. Единия ден Борисов подхвърля нещо на едните, на другия - раздава с широки шепи на другите и всички вкупом го крепите, както беше на последните избори", каза още Нинова. Тя призова партиите да се разберат вътре помежду си и да не прехвърлят семейните си раздори на БСП. "Не посягайте на авторитета на БСП. Мина времето, когато можехте да го правите с мълчаливото съгласие на ръководството й. Казвате, че границата на търпимост е прекрачена. Покажете го. Оттеглете подкрепата си за Борисов и правителството пада. Твърдите, че за ГЕРБ
116
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ потъпка независимостта на партиите.
115
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте Българска свободна телевизия, а не герберските сайтове като този, пълни с лъжи и измами. По канал 3 дават парламента и като говори гербер се излъчва като дойде от БСП да им отговорят - реклами. Ей, съсипахте България гербаджии.