БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас

Според социалисти с левчето няма как партия да оцелее
Обновена: 20 ное 2019 14:16 | 20 ное 2019 12:43, Камелия Цветанова
234
БСП поиска: Партийната субсидия да скочи на 8 лв. за глас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще поиска парламентарната субсидия за партиите да се качи на 8 лева на получен глас. Това обяви депутатът от левицата Александър Симов.

Предложението ще бъде внесено в НС преди окончателното приемане на бюджета за следващата година.

Според Симов финансовият министър Владислав Горанов за пръв път е признал миналия петък защо властта отряза парите за политическите сили.

"Управляващите свалиха партийните субсидии с идеята опозицията да бъде поставена на колене, да бъде обезкостена", отсече Симов.

Левицата беше недоволна от рязкото намаляване на субсидиите, които получават партиите минали 1% от действителните гласове на изборите, защото според социалистите с левче на глас няма как една партийна структура да оцелее.

До преди промяната, която влезе в сила от юли, субсидията беше 11 лева на глас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: БСПпартийна субсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
До Анонимен 186Отпадъците не са само на Позитано 20.
173
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"но хлябът е малко, хлябът не стига, деца..." - цитирам по памет Хр. Смирненски.Като заместим "хляба" с каквото искат тия, всичко си идва на място.
172
6
 
29
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Драги дрогаре , вече го " поехте" без субсидии. Така че , трайте си там , няма да ви огрее, свърши се! Свквайте , дрогаре! Народът как траеше като го клатехте без субсидии ? Давахте му субсидия 3 лв като заплата и 2 лв. субсидия като пенсия !!! Помните ли ?
171
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Патрона за калашников е 32 стотинки на едро И това е максимума който отпaдaцитe на позитано 20 заслужават...
170
7
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Ако ще и на 100 лева на глас да скочи тази субсидия, няма да гласувам. Пари на партия не давам и *** не храня. Трябва едно хапче да натровим всичките изчадия в политиката, подобно на хапчето против ***.
169
6
 
35
 
! Отговори
? преди 4 години
Доживяхме партията на червените милионери да се оплаква .Верно било че колкото си по-богат толкова си по-стиснат. Възроженските чорбаджии са били дарители и благодетели като братяГеоргиеви построили софийския университет.Но това става с морални хора изкарали парите с труд , а не с назначени партийни милионери с червени куфарчета.Те винаги ще са недоволни и няма да имат пари.
168
6
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Не заслужават повече от 0.50 ст на глас!!! Ако искат повече да си се самофинансират те !!!Гладници недни! Само знаят да завличат и да искат без срам и свян! Пфу!
167
6
 
7
 
! Отговори
Бам Бум преди 4 години
До Хан КрумНе ни пука,дали на тебе ти пука.Скоро ще има пука пука.
166
5
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
До Анонимен 180Веднага се вижда активния член на Пернишката първична партияна организация на дървените червени кратуни. Щом пишеш истината за комунистите значи си гербаджия. Ами аз не съм. Нормален българин съм и мразя всички ояли се дембели независимо от партийната им принадлежност.Ама как да го обясниш на бетонната червена кратуна? Тя няма собствен интелект. За червения кратунковец опорните точки на Позитано заместват сивото вещество.
165
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хан КрумНЯМАТ СИ БАНКИ КАТО ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА И ВИЛИ БАРСЕЛОНСКИ АМА ТИ СИ ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ, ТО ДОСТАТЪЧНО ОБЕДНИХТЕ НАРОДА, НО ВСЕ МОЖЕ ОЩЕ МАЛКО ДА СВЛЕЧЕТЕ НАЛИ
164
8
 
33
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
А на кого му пука дали комуноидите ще оцелеят?Хайде нали всички бяхте за чистата и свята идея и безкористно се борите за доброто на бедните. Ще минете и без кьор софрите, уискито, преяждането и разврата. Бъдете истински комунисти - бедни, гладни, голи и боси - и тогава може и да си помисля да гласувам за вас. А то сте едни охранени, намазани пехливани със БМВ та, вили за по 50 милиона и милионни сметки в офшорки - за какво да ми е мъчно за Ниновиците, Йончевиците, Лечевиците и прочее джофри.
163
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ умишлено пречи на свободното образоване на българския народ, защото никой свободен човек не би гласувал за тях. За ГЕРБ гласуват тия, които провалиха комунизма с крадене и сега крадат пак. Провалиха и капитализма. Това са едни алчни бай ***, безпардонни и неграмотни кирливции плюс ромските махали, но те гласуват и за ВМРО патриоти са душа дават...
162
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ е окупирала държавата, в нарушение на конституцията - не е само докарването на опозицията до фалит, те са проникнали като октопод в съдебната власт, медиите, социолозите, политолозите, културните дейци, в спорта, в производството на цигари хахаха, в бизнеса въобще, че и американски посланник ги описа още по цветни и прелестни. Остава още да купят и космоса и земното ядро... ех *** на ГЕРБ накрая ще ви изгони народа с камъни и ви е наближило.
161
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб Е ПАРТИЯ, СЪЗДАДЕНА ЗА ЛИЧНОТО ОБОГАТЯВАНЕ НА БОЯДЖИИ, ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ СДС И БСП заради НЕ-алчността им и останалата част е от калинки и нагаждачи.
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОГАЗЕНА НИ Е КОНСТИТУЦИЯТА ЕТОЧл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическияплурализъм.(2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна.(3) Партиите съдействат за формиране и изразяване на политическата воля на гражданите. Редът за образуванеи прекратяване на политически партии, както и условията за тяхната дейност се уреждат със закон.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии,които си поставят за цел насилствено завземане н
159
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб е противоконституционна партия! Електоратът им е само от джигани!
158
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ ЗАВИСЯТ ОТ ДИКТАТОРСКАТА ГЕРБАВА ПАРТИЯ БЕЗ НЯКОЛКО. ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПЛУРАЛИЗЪМ НЕ СЪЩЕСТВУВА. КОНСТИТУЦИЯТА Е ПОГАЗЕНА ГЕРБ НЕ УЧАСТВАТ В ДЕБАТИ И НЕ ПРАВЯТ ПОЛИТИКА А САМО ЛЪЖАТ НАРОДА С ПОМОЩТА НА ТАКИВА САЙТОВЕ КАТО ТОЗИ, ПИК, БЛИЦ ЦЯЛАТА ПЕЕВСКА АНТИЖУРНАЛИСТИКА
157
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма безплатно за червените мързеланковци и се разплакаха и по медии и по форуми , ЖАЛКИ СТЕ!!!!!!! Хахахаха
156
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето днеска гробарите купуват кораби от Холандия, стари корита скраб за 4 милионаТЕ ИСКАТ ДА НЯМА ДРУГИ ПАРТИИ ОСВЕН ГЕРБ И ПАТЕРИЦИТЕ ИМ. БСП ИМ Е ОПОЗИЦИЯ И ИМ ПРЕЧИ НА ДИКТАТОРСКИЯ РЕЖИМ И КУПЕНИТЕ МЕДИИ
155
2
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
Аммчи да разчитат на членската си милионна маса от БКП-БСП-ДС-КГБ и "СССР"(освободители)!