Нинова обвини властта заради режима на водата в Перник

Реформа няма, но цената на услугата скача, ядоса се тя
37
Нинова обвини властта заради режима на водата в Перник
Снимка: БТА

Червената шефка Корнелия Нинова обвини властта в безпомощност заради режима на водата в Перник и заплахата и други градове да стигнат до това положение.

Тя цитира данни, според които 61% от водата се e губила от течове от тръбите през 2017 г., а в същото време само 0,5 на сто са били ремонтите на водопреносните мрежи.

Още по темата

"В последните години постоянно се увеличава цената на водата, събират се пари от хората уж за инвестиции, а те получават легени и кофи, в които да си носят вода. 10 години правителствата на Бойко Борисов се отнасят абсолютно безхаберно към този въпрос“, скочи соцлидерката.

Според нея реформа във водния сектор няма, но цената на услугата скача непрекъснато.

"Събирате все повече и повече пари, но вода няма и не си помисляйте повече за повишаване на цената на водата на фона на безсилието, което демонстрирате да се справите с този проблем", закани се тя.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
9
 
! Отговори
знам преди 4 години
че борбата на Нинова и Манолова е ПРОМЯНА. Победиха в Перник, и промяната започна с режим на водата.
12
6
 
6
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Къде е проблема?Проблема са гербавите тр*олчета! Таме проблема!
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелката е права ама първо да погледне себе си. То и спрелият часовник е прав два пъти в денонощието.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е ,кмето на Перник га яде не ривал за нови тръбии ся мазало.Вик сектора е недофинансиран и лошо управляван,кадрите не взимат никакви пари.Само кметовете и ръководстовото.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не се научиха....А ако това се случи на софиянци, какво ще кажеш? Или софиянците са застраховани от такива неприятности, макар ,ч е има крайни и други квартали в София, които също се оплакват от подобен случай? Явно софиянците от центъра на София и софиянците в луксозните и елитни софийски квартали НЕ са се сблъсквали с режим на тока или водата, както и не са имали проблеми с ВиК и не са били обезпокоявани с такива проблеми, за разлика при други софийски квартали и както и извън София.
8
5
 
4
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Проблема с водата ще се задълбочава. Водните потоци под земята изчезват в сектори 8-15 метра ,а някъде и по-дълбоко. От там притока на свежа вода спада . Държавата нехае защото не става дума за асвалт ,болнични ,бежанци и други от сорта. Но става дума ,че некадърността на управата е отдавна хроничен ,задълбочаващ се процес. Все повече градове и общини ще се изправят пред този проблем.. Ще финансират закупуването на водоноски и ще кажат ,че общините да се оправят сами !
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните 20 Години кметовете на Перник асвалтираха предизборно улиците. Демек изливаха по един асфалт отгоре, а за тръбите отдолу на никой не му пукаше. Сега водата изтичала! Ами да, акумулиран с години проблем избива на повърхността.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не се научиха.... И защо заради БЕЗХАБЕРИЕТО на сегашната власт ( на всички политически партии) , поредния Български град е без нормална и здрава ВиК и с режим на водата? Някакво злорадство има във този форум и при коментиращите, понеже това се случва на Перник и перничани ( НЕ всички, които са от Перник са пропаднали хора)? Ами познавам от Перник свястна двойка- съпружеско семейство с дете/ца, което НЯМА нищо общо с манталитета на чалгарите ( от Перник, София, др.), не им е е приятно.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
крадла
4
9
 
14
 
! Отговори
Къде е проблема? преди 4 години
Да им е честит новия кмет от БСП !
3
9
 
15
 
! Отговори
Не се научиха.... преди 4 години
Перничани следващия път пак да си изберат кмет от БСП !
2
7
 
16
 
! Отговори
Кого призовава ? преди 4 години
Е нали властта в Перник вече е в ръцете на БСП ! Виждаме на практика промяната на така нареченото статуквото !
1
0
 
8
 
! Отговори
Въпрос? преди 4 години
Чия е отговорността за уличните ремонти и смяната на тръбите за ВиК?Държавна или Общинска?