Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При комунистите нямаше просяци и пенсионерите не бяха принудени да роввят в кофите за огризки от храна.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много здраве да му пратиш Бочко и да не забравиш да му сипеш от зелето и от туршията си!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което беше направено при Тодор Живков при социализма днешните вече 31 години не могат да го окрадат.
47
1
 
14
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
Извинете, мога ли да попитам - а какво става с визите? България вече 13 години е член на ЕС и според договата за безвизов режим между ЕС и САЩ България махна визите за американски граждани и те си влизат в българия като че ли им е бащиния. А САЩ отмениха ли визите, спазват ли договора който са подписали за България, или?
46
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите колко са откраднали,Борисов не може да го боядиса!
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ много ни уважават, но виновни са Борисов и ГЕРБ. Трябва да сменим ГЕРБ с БСП и когато дойде Нинова Тръмп ще идва в България вмести да я привиква в САЩ и визите ще паднат. Гласувайте за БСП, за всичко са виновни ГЕРБ, системата и САЩ не са виновни, просто трябва да изберем БСП и нещате ще започнат да се случват.
44
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ненаситна тая ***,техноимпекса шитна за седемдесе милиона и още иска таз ненаситна комунистическа пиявица!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано и Бойко поиска нещо насреща,а не само да дава и раздава за чужди интереси.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ходи на крака в Северна Корея да се среща с другаря Ун, а васалите ги привикват.
41
3
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Преди около година Доналд Тръмп показа истинското си отношение към Борисов като го помисли за част от охраната или персонала и не му обърна никакво внимание.От тогава насам сън не го ловеше Банкянския. Какво ли не направи ?!Накрая само и само да получи благоволението на Вашингтон и така желаната среща с Тръмп взе, че купи скъпи, още непроизведени, но вече морално остарели самолети.Това е най-скъпото българско посещение в САЩ !Струва на българския народ цели 3 000 000 000 долара !
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По време на американската окупация за 30 години България загуби близо 1/3 от населението си.
39
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Очаквайте изгонването на още няколко руски шпиони след завръщането му.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си ходят ГЕРБ и да дойдат БСП, Мая и Слави да ни оправят и да ни дават люксембургски заплати да зимаме мангизи да живеем като бели хора.
37
11
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
След петъчния парламентарен контрол Кyрнела цял ден пришпорвала бялата кобилата... - изкарала я некомпетентна и я заплашила с оставка...
36
2
 
19
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
А за България полза Каква? Открихме 4000 работни места за американци с покупката на самолети, ще плащаме скъп американски втечнен газ, плащаме скъп ток на американските централи и ББ си лъска имиджа със снимчици. А за пенсионерите български "гооолям подарък" минимална пенсия от 250 лв., тоест 144 долара - на месец де, да не си помислите, че е на ден, както е в САЩ.
35
4
 
21
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 4 години
Дано този път България да има късмет и Фалконът да падне в океана...
34
2
 
10
 
! Отговори
Проблем преди 4 години
Най-голям проблем на държавата е хората,които живеят в нея.
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Герберастката кочинаАко ГЕРБ падне,положението ще стане още по-зле,много зле,заглавието на стотворението ти не е много сериозно,ама никак,нито е смешно.
32
1
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
работата на американците е да се забавляват с евтини източноевропейки!
31
2
 
23
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 4 години
На снимката орхидейният еднокнижник гледа умно като.....тиква. Все още не мога да повярвам че в наши дни се раждат толкова умствено ограничени хора. Как е възможно да е толкова *** природно?!!