Симеонов се жалва: Не е човешко да ме изкарат обществен враг №1!

Последната една година работил върху себе си
28 ное 2019 11:01,
126
Симеонов се жалва: Не е човешко да ме изкарат обществен враг №1!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост, заяви Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС.

"Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Аз се извиних, подадох оставка. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС”, коментира Симеонов пред "Нова тв".

Още по темата
Той каза, че е готов да се срещне с майките, но смята, че искането на оставката му е политическо.

"Осъзнавам, че съм по-различен в политически план, използвам по-остри изрази. Но в продължение на 1 година работя върху себе си”, заяви още Симеонов. Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.

"Помагал съм на много хора с инвалидност. Не съм този сатана, който ме описват”, заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания.

Симеонов коментира и повишаването на данъците в София.

"Неприятна и болезнена, но необходима мярка”, заяви той за по-високия данък за по-замърсяващите автомобили.  "Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно”, отсече той.

Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира.

"Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги”, каза Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А човешко ли е да наричаш майките на децата в нужда "кресливи" и да отказваш да помогнеш???!!!
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите срещу Симеонов са платени от ДПС. Най ги е страх *** от силна патриотична организация която да ги свали от третото място.
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе пиши глупости не противопоставяй младите хора и пенсионерите един срещу друг,защото нито младите са виновни,че искат достойно заплащане,нито пенсионерите са виновни,че са им малки пенсиите!
55
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.....1 година работя върху себе си....Човек на 60 и кусур години с подобно поведение и изказвания не трябва да заема високи постове в управлението на държавата. Иначе лично на мен ми е забавен със суматохите, които предизвиква.
54
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Работещите пенсионери не освобождават местата дето заемат на следващите поколения."Пенсионерите работят, НЕ защото така им е кеф, а защото са им ниски пенсиите. Също така, по абсолютно никакъв начин не пречат на младите да работят. Тези млади, които не работят, са мързеливите и некадърните и понеже родителите им ви е срам, че децата ви са мързеливи и некадърни, затова се оправдавате, че пенсионерите заемали работните места на дечицата ви.
53
12
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Валерката е читав политик, не лош и откровен.... Може би думите му не са премерени и са рязки...и на мен не ми харесват, може би заради манталитетът ни, но пък той е от малкото хора с принципна позиция, не като Бойко и министрите му да въртят *** по 3 пъти на ден.... Лошото е че в момента управлява това поколение, което е живяло по-равно и в Соца и след него...и малко сме нито там нито тук, не сме Ние които трябва да управляваме вече... Кой каквото и да ми разправя след 55-60 акъла ни изфирясва
52
6
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 53 Тия глупости ги говори на някои които не работи в производство! Работа има колкото искаш! Има места където взимат всякакви некадърници просто за да има работна ръка за елементрани неща! Отделен е въпроса ако хем нямаш грам трудови навици, нямаш знания, но искаш 2000 лева стартова заплата за да си клатиш краката в офис и една секретарка да те обслужва!Знаеш ли колко стругари, заварчици, шивачи и всякакви други професии се търсят?Ама вие искате директно началници да станете, а не работници!
51
2
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 4 години
Ти май наистина пишеш коментари, без да четеш написаното от онзи, на когото отговаряш.Инвалидностите имат разни степени. Никой не плаща по 930 лв на майките на трудоспособните инвалиди. Тук говорим за онези високоплатени гледачки на деца и младежи, които не могат дори да се самообслужват. Една малка част от точно тези жени направиха истеричните циркове, благодарение на които бе затормозена инициативата на В.Симеонов да се направи ревизия за фалшивите ТЕЛКове.Какво се правиш, че не разбираш?
50
10
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Хиляда пъти предпочитам Валери... - пред Радев популиста и демагога...
49
4
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До 51Защо да се обрича огромна част от населението на гладна смърт?Които работи и внася в общия бюджет има правото да ползва! Къде виждаш проблем? Дори на истинските инвалиди поне 1 от родителите работи, защото им трябват пари, значи се осигурява, значи детето му е дете на данъкоплатец и трябва да има достъп до социални плащания! Проблема сега е, че които внася в кацата и я пълни с труда си нищо не ползва, а разхищаваме ресурса си за развъждането на бъдещи "социално слаби" и малолетни майки!
48
10
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Докато Радев подписвал указа за Гешев... - си строшил два зъба...
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославТи нормален ли си?Знаеш ли,че има места в България,където се молят и плачат за работа и НЯМА работа, София не е България и работа не се намира лесно в страната,нямат и пари да емигрират!
46
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ги напомпва тези "майки" и ги подбутва. Този някой силно разчита, че Валери Симеонов отново ще каже нещо, което е вярно, но е политически некоректно, както беше и предния път. Самият Валери Симеонов обаче, вярвам, този път ще устои на шантажа. А че не трябва да им се отстъпва, това в случая е задължително, защото е принципен въпрос, да не се позволяват злоупотреби със състраданието.
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РадославНикога! Така се обрича огромна част от населеноието на гладна смърт,София не е България!Първо докажете,че някой злоупотребява,а след това го накажете!
44
1
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 4 години
Нормално е пенсионерите да заемат местата на младите и причините са две:1. С тези пенсии, които хората получават са принудени да работят, иначе ще мизеруват.2. На един работодател му е по-лесно да дава 300лв. на един пенсионер, отколкото 600-700 (минимум) на един млад човек. Орделно, че младите са мамини дечица и видиш ли, за клатене на крака искат минимум 1.5к. Няма как да стане..И така..
43
5
 
12
 
! Отговори
Нужни са топки, преди 4 години
за да си депутат в наше време!За всекиго е ясно, че Валери Симеонов нямаше предвид всички майки на инвалиди, когато произнесе онази реплика, заради която ставаме свидетели на истерични, платени под масата "протести"!Симеонов имаше предвид фалшивите инвалидности и целият народ, освен мошениците, е на негова страна в тази негова кауза.Настояваме той да си свърши работата и да разобличи готованците измамници, а не да се унижава с ненужни извинения пред марионетките на "Позитано"20 !
42
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Освен това на 2 мил. "социално слаби" мързеливци ще им се наложи да започнат да работят за да се издържат и от "социално слаби" ползватели ще се превърнат в данъкоплатци и най накрая ще виждаме някаква полза от изхранването им толкова години! Освен това като почнат работа те сами ще започнат да карат децата си да учат, за да не работят като хамали като тях! И понеже ще са смазани от работа през деня, няма да имат сили за купони през ноща! С една проста промяна толкова проблеми се решават!
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧиновникАми засилете контрола,слад като считате ,че има фалшиви социални или инвалидни помощи!Не е необходимо да удряте всички хора и те да търпят наказание,да гладуват без някаква причина или вина.Има богати роми,които взимат и помощи,що не направите проверки там?
40
4
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Просто да се направи промяна в закона: Социални плащания само за данъкоплатци и деца на такива! Така системата ще се изчисти от малолетни майки, "социално слаби" безработни, фалшиви ТЕЛК-аджии и всякакъв друг шлоп! Само с тази промяна поне едно 2 мил. ползватели на соц. услуги ще отпаднат и ще се освободи колосален ресурс които ще позволи и по високи пенсии и пари за истинските инвалиди и ще се приключи с целия цирк! Като бонус - малолетните майки ще изчезнат защото няма да има пари за тях!
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам някои от коментарите разбирам, че стадото пак се е вързало на сълзливите приказки на тоя мо ше ник! Жалко че има толкова наивници още, колко още трябва да ви мачкат и лъжат за да прогледнете???