Цветанов: Трудно може да се разклати политическото статукво

"Срещата на Борисов с Тръмп е политическото събитие на 2019 г."
5 дек 2019 10:20,
97
Цветанов: Трудно може да се разклати политическото статукво
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Срещата между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов определено беше политическото събитие на 2019 г. за България. Това каза Цветан Цветанов, основател на Евро-атлантически Център за сигурност, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите на Цветанов стратегическата рамка между двете страни дава един много ясен 10-годишен хоризонт за отношенията помежду им. Той изтъкна като положителен факт осъзнатостта на България относно промяната на баланса в Черноморския регион.

Цветанов: Нямаме алтернатива на евро-атлантическата си принадлежност

Гостът коментира и отношенията между Вашингтон и София в сферата на енергетиката. Той подчерта, че според стратегическата рамка се изисква отпадане на монополните състояния у нас, установени от чужди страни и на национално ниво.

Според Цветанов възможност за реална газова диверсификация на България ще даде изграждането на терминала за втечнен природен газ край Александруполис и интерконекторната връзка между Гърция и България.

Цветанов коментира и възможността ядрената енергетика да стане привлекателна за американските инвеститори. Той отбеляза, че по отношение на проекта АЕЦ „Белене“ българското правителство не трябва да прави отстъпление от решението си да търси потенциални инвеститори за изграждането на централата без държавни гаранции, продавайки произведения ток на пазарни цени.

По думите на госта настоящото политическо статукво у нас трудно може да бъде разклатено. Въпреки това той не изключи възможността определени провокативни действия да предизвикат напрежение.

Още от коментара на Цветан Цветанов по актуалните теми в страната вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
анон преди 4 години
Начи... щом едните са на власт и от другите няма завряни в панделата, значи само едно - всички са си егали май.ката и са го.вна от една и съща септична яма - ДС! Ако едните толкова мразеха другите, до сега все някой щеше да е в затвора. Само че всички *** са на свобода. Правете си сами извода! И пак гласувайте за същите!
75
0
 
2
 
! Отговори
сара преди 4 години
Нека да почне да се явява пак по медиите и отиде статуквото...
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо Цецо, ти го клатИ статуквото, па квото дойде!
73
2
 
11
 
! Отговори
Мфакар преди 4 години
Днес политиците ни убиха!
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се кой е по-***, нагъл и крадлив от Двамата.
71
2
 
15
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 4 години
Няма бременни .Не се дават помощи за раждане и отглеждане на деца. Младите се държат в училища и университети докато загубят желание за задомяване.Нямат работа и достойни доходи..НЯМА ДЕЦА >>Скоро НЯМА ДА ИМА И ЖЕНИ ГОТОВИ ДА РАЖДАТ.Това на фона на десетки милиарди ограбвани от народа харчени само за ЯКО НАГЛО КОРУПЦИОННИ ЦЕЛИ..ИНАЧЕ ПОДСТВЕНИ НА ВЛАСТ МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРИТЕ с НОВА дигитално холограмна анти човешка техника..
70
4
 
19
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 4 години
Цветанов да с екачи на една кола а Борисов на друга и да обиколят Северна БЪлгария.НЯМА хора.Населението с еликвидира ударно. няма индустрия/ограбена от нагло престъпните правителства след 1989 година НЯма крави,кози,коне,магарета,овце,патки,пуйки и хора. От няколко дни съм отново в БЪлгария населението в Северна БЪлгария се брои на пръсти .НА отвъждане сме подават срещнатите. Хората скромно споделят че са убити стотици хиляди *** заради вносители на свинско от Европата..
69
1
 
16
 
! Отговори
ТикваСъм преди 4 години
Престъпник!
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ади са да се дуеме, че Зецо е афторът за огромния провал на дядъ Буря в УСА.Слага ни се да гласуваме за него.Ще гласувам. Способен без зидарско мазачешко образование за 5-6 лазърника одмуха 6-7 аХпърдименти
67
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шестоков за малко да успееш, стой си мирен в апартамента и очаквай Гешев!
66
2
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
па и друго:..-НЯМА "ПОЛИТИЧЕСКО" статукво!!!..Има ТОТАЛНА ДИКТАТУРА на малограмотни същества със слугински манталитет!....но от физкултурник-толкова..
65
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да са не тръшка толкова физическия културник,дете на АБПФК,ами да оприпка да сключи договор за поддръжка с "Асансьорни сервизи"!
64
0
 
20
 
! Отговори
ха ха ха преди 4 години
Цеци,хайде на бас,че режима ви подкерпян от западните глобалисти, няма пред себе си 10 години...
63
1
 
13
 
! Отговори
Истина е преди 4 години
Така е Цецка, то всичките сте си БКП :) останалите балъци са ви роби за безпари...
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намрили нов начин да точат пари от американските фондации.
61
0
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
с парици става тая работа!
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Едва ли някой може да ти отговори, НО!Премиер - гербаджия, министър на правосъдието - гербаджия, министъра на МВР - гербаджия, главен прокурор - поръчкова разработка на ГЕРБ и няма никой в затвора, кой според теб е виновен, ако комунистите наистина са крали?Кой трябва да го разследва и да ги ибвини и осъди, аз ли?
59
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецооооу,ти си убиец на България,достатъчно се постара да следиш и затриеш хората, крайно време е да напуснеш властта и БСП да се връща!
58
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецо, защо не си в дрънголника?!Аааа сетих се, понеже правителството на ГЕРБ кадрува навсякъде, включително и в съдебната система и *** във ВКС-то пак се изсраха на метеното и те оправдаха....
57
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А техноимпексчето на другарката колко по-евтино беше от на нормалните хора?И защо не е в затвора преЦедателката?