Цветанов: Трудно може да се разклати политическото статукво

"Срещата на Борисов с Тръмп е политическото събитие на 2019 г."
5 дек 2019 10:20,
97
Цветанов: Трудно може да се разклати политическото статукво
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Срещата между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов определено беше политическото събитие на 2019 г. за България. Това каза Цветан Цветанов, основател на Евро-атлантически Център за сигурност, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите на Цветанов стратегическата рамка между двете страни дава един много ясен 10-годишен хоризонт за отношенията помежду им. Той изтъкна като положителен факт осъзнатостта на България относно промяната на баланса в Черноморския регион.

Цветанов: Нямаме алтернатива на евро-атлантическата си принадлежност

Гостът коментира и отношенията между Вашингтон и София в сферата на енергетиката. Той подчерта, че според стратегическата рамка се изисква отпадане на монополните състояния у нас, установени от чужди страни и на национално ниво.

Според Цветанов възможност за реална газова диверсификация на България ще даде изграждането на терминала за втечнен природен газ край Александруполис и интерконекторната връзка между Гърция и България.

Цветанов коментира и възможността ядрената енергетика да стане привлекателна за американските инвеститори. Той отбеляза, че по отношение на проекта АЕЦ „Белене“ българското правителство не трябва да прави отстъпление от решението си да търси потенциални инвеститори за изграждането на централата без държавни гаранции, продавайки произведения ток на пазарни цени.

По думите на госта настоящото политическо статукво у нас трудно може да бъде разклатено. Въпреки това той не изключи възможността определени провокативни действия да предизвикат напрежение.

Още от коментара на Цветан Цветанов по актуалните теми в страната вижте по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
33
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
Този нагъл кога ще бъде вкаран в затвора? Кога ще върне откраднатото?
55
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"По думите на Цветанов стратегическата рамка между двете страни дава един много ясен 10-годишен хоризонт за отношенията помежду им."Явно хоризонта е 10 годишен, тъй като после не се вижда дали България ще я има.
54
0
 
31
 
! Отговори
Коментиращ преди 4 години
Хахахахха, ама га яде от софрата не се оплакваше аа?!Апартаментчето ще върнеш ли Цецко, че май е 4 пъти по-евтино от тези на нормалните хора???!!!Г-н Цветанов мястото ви е в затвора!!!
53
0
 
28
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
В нормална държава наглия Цвъко отдавна щеше да е в затвора.Но вместо да си излежи присъдите ,дадени му от две съдебни инстанции ,недосегаемия милиционер продължава да ръси мозък и да ни натрапва противната си физиономия.Заради слугинажа му платихме и 2.5 милиарда за никому ненужни стари краварски самолети.Цвъко трябва да виси на стълба с главата надолу.За държавна измяна присъдата е само една.
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецооо, ти по-добре пали свещи и се надявай да не се промени статуквото, че стане ли тая работа, ти с бързи крачки ще се отправиш към пандиза! През 2014 не стигнаха няколко месеца този наглец да бъде осъден на ефективен затвор от 4г. за престъпления по служба докато е бил шеф на МВР. Делото беше минало на 2 инстанции и тъкмо , когато дойде време за последната и наш Боко се завърна на власт. Съответно и делото замина в канала..
51
1
 
24
 
! Отговори
МАЛКО МУ БЕШЕ преди 4 години
Да го вкарат в затвора американския агент
50
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цветанов,откакто ти влезе във властта,България върви скоростно към дъното и умира,не се надявай,няма да продължите да управлявате,БСП трябва да се върне на власт!
49
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДрОгарЕ, г-н Цветанов много обича да разтрива и масажира кирливи червени вратова под ***!
48
1
 
20
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Квазимодо Генчев Цветанов ,това е истинското име на завършилия задочно ВИФ ,бивш милиционер и син на агента от 6 отдел на ДС , Генчо.Иде ми да повърна ,като му видя кривата глава и стъкления поглед.
47
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно нагъл и противен тип, с две думи - типичен гербаджия.
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледаш държавните мижитурки как всяка година си декларират доходи и имущество, някои с по- нови коли писаха обяснения, а министъра Цецо Ухото с 6 апартамента в София и никой не знае от къде ги има...СМЕХ!!!!
45
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДокторЯ ! Тоя още е жив ! Нали го натириха извън софрата , пак ли напира да се връща ? -----------------------------Даааа, връща се - треперете тролчета -или всъщност - не, ще имате материал да заработвате . Ха-ха-ха
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разпърдяха се топлите дрОгарски отношения с Борисов, що тъй?Покрай Ушев Цецо никой не прокопса, дори и семейната приятелка Владимира Янева.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До menМного интелигентно
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецо Имотния да каже как се разходжаше с Цецо-Мобила със техниката за подслушване....И понеже масово се слухтеше, разговорите в МВР завършваха с "Поздрави за г-н Цветанов!"
41
2
 
16
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Най-грозния и противен тип във властта за последните 30г , който колеше и бесеше безнаказано почти 10г.Дано се задави с откраднатото ,този нагъл ,алчен и гнусен милиционер.
40
1
 
13
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Я ! Тоя още е жив ! Нали го натириха извън софрата , пак ли напира да се връща ?
39
1
 
22
 
! Отговори
PinCode преди 4 години
Доста нелицеприятна душица. Странното е, че с малки изключения в БГ политика болшинството са такива като него ..... Ама така е след черирсет години комунизъм .
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономическия и политически преход на България от 1989 година са базирани на статистически данни и факти с които бяха подведени милиони хора , а за Цветанов политиката е спортно състезание ,където надмощието се изчислява по ликвидацията на държавността , традиционната бедност и мислено, ако се насочим години назад може би ще установим още неразпродадени парчета от националното ни богатство!
37
1
 
19
 
! Отговори
men преди 4 години
какъв робовладелски строй, превърнаха ни в бетер бананова република. ама тука дори едно ябълково дърво не остана за банани да не говорим. оглозгаха всичко и сега и от кокалите ни курбан правят. българия наистина е свършена. ще сме малцинство в държавата на следващите обитатели. най вероятно турци.