Задържаха Нено Димов, ще нощува в ареста

По-рано той беше отведен за разпит в спецпрокуратурата
Обновена: 9 яну 2020 19:22 | 9 яну 2020 18:15, Красимир Ангелов
232
Задържаха Нено Димов, ще нощува в ареста
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, съобщава Нова телевизия, като се позовава на говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата
По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Малко след това премиерът Бойко Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите като коалиционен въпрос.

Нено Димов е член в третия кабинет на "Борисов" от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО.

Същевременно бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов бяха разпитани и освободени, съобщи Сийка Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
1
 
6
 
! Отговори
ТОЗИ... преди 4 години
ТОЗИ ГОСПОДИН СИ МИСЛЕШЕ ЧЕ РАБОТАТА МУ Е ДА СТОИ НА СТОЛА И ДА ВЗЕМА ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ЧЕ И ДА ГОВОРИ ЧЕ НИНОВА ЛЪЖЕ Е СЕГА ЩЕ ВИДИМ КОЙ ЛЪЖЕ
190
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз си мислех, че тоя е за затвора заради вредните отпадъци от целия свят, които мъкнат тук над 700 фирми, на които е дал разрешение, без да му мигне окото.А те за водата уж нещо го разпитвали...Цирк!
189
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
И прокуратура и данс и манс и каквото се сетиш са едно и също. Не унищожават никакви доказателства.За какво трябва да унищожават каквото и да е , нали са си те......
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
23 години след щурма на парламента, един костовист преспа в ареста, а завряният зет кога?
187
0
 
7
 
! Отговори
ПИТАЩ преди 4 години
Тез прокурорски кадри как не се сетиха по-рано да затворят Нено, и сега язовирът щеше да бъде пълен! Защо трябваше цар БОКО I да каже кога?
186
0
 
7
 
! Отговори
Ей преди 4 години
На става ясно че ще нощува в ареста. Много спекулативна статия! Просто ще бъде разпитан! Ба си манипулантите са тия ***!
185
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И сега ако това правителство не падне, значи имаме парламентарен картел!
184
0
 
19
 
! Отговори
студено управление преди 4 години
У нас една трета студуват през зимата, във Финландия едва - 2%.
183
0
 
18
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Оправете си заглавието, той вече пренощува!
182
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По тв ми говорят за загуби по ВИК МРЕЖАТА,А АЗ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ТЕЧОВЕ ПО УЛИЦИТЕ ОТ 90-ТЕ ГОДИНИ. Пълни лъжи. Водната криза е умишлено създадена,за да не се бунтува населението когато в следващите години водата стане 8-10 лв за кубик по заповедна Световната банка. И,за да се приватизират ВИК дружеставата и цялата бг вода от чужденци,за да ни изнесат водата,а ние едвам да си плащаме водата и да пестим.
181
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега шпиц командата на ГРОБ го обработват в мазето за да си даде оставката. Ама Нено като истински ятак не се дава и затова може да го оставят в затвора още
180
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
политически номад естествен завършек на кариерата
179
1
 
39
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Цялата тази акция е цирк за деескалиране на напрежението на гражданите! Единствената цел е да се създаде илюзията в гражданите, че държавата уж мисли за тях и да им попречи да излязат на масови протести! След 5 дена ще ги пуснат поради липса на доказателства (защото им дадоха предостатъчно време да ги заличат) и като компенсация за тези тежки 5 дена ще ги пратят я консули, я на някоя друга сладка държавна службичка, а хората ще си останат без вода! Прокуратурата ни е порнофилм!
178
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Това е доказателство, че не са били потайни.Издали са се и сега покриват положението. ДА ама НЕ
177
1
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Единствения въпрос е дали прокуратурата даде достатъчно време на всички които евентуално ще бъдат обвинени да унищожат доказателствата? Къде спаха от прокуратурата 4 месеца? От октомври 2019 до януари 2020! 4 месеца дадоха време на виновните да заличат следите си! А дали са дали и списък с какво евентуално може да е доказателство за да знаят министри, бивши ВИК началници и кметове какво точно да унищожават? Такива арести се правят в ден първи, за да няма как виновните да заличат следите си!
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът с водата засях 50 000 души,но проблемът с горенето на *** засяга млн бг,и туристите посещаващи БГ. Димов за водата или *** е задържан,или и за двете? Борисов нямали да даде изявление за кризите,които ни докара с въздуха и водата? Не мисли ли,че трява да подаде оставка,и да дойдат хора,които да решат тези кризи незабавно. С полицейски акции и арести няма да стане.
175
8
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До на въпроса 193 Успокой се. Бойко работи по въпроса , но не става за 2-3 дни.
174
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А министърката на регионалното развитие защо и тя не е в затвора, само по мазния си вид заслужава да е на едно с тоя изкелефенчен псевдо-десен
173
1
 
9
 
! Отговори
на въпроса преди 4 години
Много внимателно слушах главния прокурор - те не можели да помогнат за водата, а само да решат правния въпрос. А кой може да докара вода в Перник и кога ще го направи? Институции, организации, фирми? Кой? Кои сах най-близките водоизточници и как да се докара вода до Перник? Вода трябва! Вода! Какво седите и злорадствате кого са арестували! Кой прави нещо, за да има вода в Перник?
172
11
 
5
 
! Отговори
пу на БСП преди 4 години
Корнела се кани да прави вот на недоверие заради водата в Перник. Като някой лешояд, гледа как да се възползцва. И не си смени прическата тая жена, брей! Косата и стои като кошница. Освен дето нямя вкус как да се облече и за прическата си, Корнела е и политически всеядна. Хайде да се възползваме от водната криза, като само говорим на будалите сладки приказки. Бойко е длъжен, а ние, БСП, докато сме опозиция, сме сеирджии.