Нено Димов в ареста за 72 часа, защо? Говори прокуратурата

Бившият вече министър е задържан вече за 72 часа
Обновена: 10 яну 2020 16:18 | 10 яну 2020 15:28, Александър Попов
190

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нено Димов е привлечен като обвиняем в умишлена безстопанственост. Той е задържан за 72 часа, тъй като според прокуратурата има опасност да извърши ново престъпление.
 
Министърът на околната среда и водите, в разрез със Закона за водите, е разрешавал водоползване от язовир "Студена" за промишлени нужди на определени дружества, въпреки че е бил надлежно информиран писмено, че нивото на язовира намалява, заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
 
"Водният ресурс на "Студена" значително е намалял до така наречения мъртъв обмен, при който не може да бъде установявано водоподаването за питейна и промишлена дейност. Нивото му се наблюдава от ВиК-Перник. Същият докладва за състоянието на министъра на околната среда и водите.
Още по темата
От началото на 2013 нивото на водата значително е намаляло, за което ВиК е уведомявало общината, областната управа на Перник и министъра. Той ежемесечно е утвърждавал графиците и е разрешавал водоподаването. Не е положил грижи за стопанисването на водния режим на "Студена", въпреки наличието на налични доклади от институции", уточни тя.
 
Предмет на проверка е и ремонта на стената, изясняване всички обстоятелства с управлението на водния ресурс на МОСВ, 51% от ВИК дружеството е на МОСВ, каза наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. 
 
По думите му има събрани 48 тома доказателства, които сочат, че има престъпно деяние.
 
"Считаме, че министърът на околната среда и водите е осъществил умишлено това престъпление. Събираме доказателства, извършени са претърсвания във ВиК, МОСВ, бившият областен управител на Перник Ирена Соколова. От МОСВ, кабинета и дома на министъра са иззети документи от дружество "Юлен", добави той. 
 
"Нено Димов е привлечен като обвиняем в умишлена безстопанственост. Въпреки намаляващия приток на язовира, е продължавало да се подава вода към "Стомана Индъстри", каза още Ангел Кънев. 
 
Според неговите данни, които все още са сурови, причинената щета е за над 11 млн. лв.
 
"Ако министърът бе изпълнил задълженията си и не бе отпускал този обем вода за промишлени нужди, язовир Студена щеше да има над 7 млн. литра вода - достатъчни да няма бедствено положение", добави Кънев.
 
"Нено Димов задържан за 72 часа. Налице е опасност да извърши ново престъпление и да повлияе", каза Ангел Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: Нено Димов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Нено димов да отговаря за водата и за *** , щото се оказа , че той е най- големия *** ! Колко милиона задигна от народа откакто е министър и ги разпредилиха с Каракачанов , който така усръдно го защитава !
172
1
 
5
 
! Отговори
Мирко преди 4 години
Тепърва ще Има неприятни изненади всеки ден.Доката народа не се научи да стачкува, протестира и да гласува, всякакви .иоти ще управляват
171
0
 
3
 
! Отговори
*** преди 4 години
Значи, б0клуците идват от света с един код, на митницата им слагат друг код и Агенцията на Димов - трети код.Така хаоса е пълен, няма контрол за опасни и вредни отпадъци, което е целта.Даже и Китай преди две години спря да внася срещу заплащане, всякакви отпадъци, че много смог има вече там.Абе Нигерия не иска да ги гори в пустинята и плаща да ги изпрати тук.Шайката се оля доста май.Гледайте предаването на ДИКОФФ
170
0
 
2
 
! Отговори
.... преди 4 години
Нено е в ареста по много причини.Показваме на народа, че все още има здрава ръка и тя е на Тиквата,Обискираме кабинета на Нено, да се елиминират доказателства за боклукджийските фирми, както и да го сплашим да не си отваря устата.Каналите за бок.ук може да са прекарвали и наркотици, невъзможно е да се открият, и става дума за много пари
169
0
 
2
 
! Отговори
Любезния Лос преди 4 години
Към днешна дата моя уикенд със сигурност е по-добър от този на лицето Нено Димов!
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече спя да се хилиш костовистка крадлива булонко хахахаха !
167
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Гущерът си откъсна опашката.Нищо ново.
166
6
 
9
 
! Отговори
не минава преди 4 години
Президента се е скрил в миша дупка. Той също е в играта. Нинова не може да ме излъже.В замяна на това искам най-строги наказания за извършителите!
165
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хайде сега КОНПИ да конфисгува всичко на заспалият минисхър а на областната управителка на Перник.че апартамента и по-хубав и по-скъп от на Цв.Цветанов.
164
0
 
10
 
! Отговори
Шушумиги ниедни преди 4 години
Аз да питам *** гласували за патрЕоторците? Ко стана...бе майни? Нима гласувахте за патреотарците та да ви тропосат министер от котилото на психоджендърската шайка на Костов? Затова ли ручахте жабетатаБ Нали уж номерът беше да се изпъдят скакалците на Костов и ДПС? Еееее...много патриотично скакалецът на Костов ви докара до епидемиологична криза. Дерзайте патреотарци,шушумиги ниедни.
163
15
 
8
 
! Отговори
История на БКП преди 4 години
Терористичен акт Света Неделя. Септемврийско въстание. Тероризъм с човешки жертви. Партизанско движение. АБПФК. Надписване на сметките за ток през Януари 2013. Водна криза в Перник 2020. Очевидно социалитическите идеи са вредни за обществото. Крайно време е да се извърши декомунизация в обществото!
162
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има един екземпляр - Борисов се казва , който от 10 години на власт се оказва постоянно невинен за всичката смрад около него ! Докога бе ...
161
2
 
30
 
! Отговори
ево преди 4 години
Покрай водната криза в България управляващите гробари взеха да миришат на лай....
160
1
 
34
 
! Отговори
ГОШО преди 4 години
Един търтей по-малко в кошера!Временно!
159
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
едно време си играехме на стражари и апаши като малки след играта пак си ставахме приятели сега е същото апашите си правят каквото си искат стражарите ги ловят наужким после ги пускат и накрая пак стават приятели, ;Докога. НЕ вкарате ли някои в затвора от големите апаши а те са бол по всичките етажи на власта БЪЛГАРИЯ никога няма да се оправи
158
25
 
9
 
! Отговори
Отговорчо преди 4 години
До Въпросчо 155А бе, и аз питам прецедента Радеф за какво отговаря , че има най-голямата заплата в държавата ? Отговаря ли той за България и ако отговаря , да носи отговорност за това , че цели области в държавата бедстват за вода ! Нали е длъжностно лице ? Или сега ще удари едно ВЕТО на водата ?За парлама на БКП, включващо всичките партии до момента.
157
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО- Там *** всякакви, от шкембе патриота ...до Карлос Контрера
156
9
 
1
 
! Отговори
Mdaaa преди 4 години
До ВъпросчоВ Десетката! Браво за коментара!
155
7
 
11
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Този Ковашки не беше ли един закоравял социалист?
154
18
 
6
 
! Отговори
в затвора преди 4 години
Чиста проба диверсия. Така навремето надписаха сметките за ток през януари 2013 за да има протести през февруари и сваляне на правителството. Мая в конспирация с Цацаратурата направи шоу в деня за размисъл и не беше привлечена под отговорност. В резултат си купихме реактор и платихме 650 милиона неустойки на Русия. После КТБ и т.н.