Юлий Москов: Най-недосегаемият човек у нас е президентът

Водната криза в София през 1995 г. беше много по-страшна, припомни той
28 яну 2020 11:11,
44

"Никой никога не е говорил за държавна измяна на президента Радев, това е спекулация. Главният прокурор отправя питане напълно в неговите конституционни правомощия. А причината е ясна - Конституцията не дава конкретност на тези свои текстове. Най-недосегаемият човек в държавата не е Иван Гешев, когото всички оплюват, а е президентът, независимо кой е", каза журналистът Юлий Москов в ефира на "България сутрин".
Още по темата

Политологът доц. Румяна Коларова смята, че президентът не е недосегаем и е хубаво да се регламентира тази дейност: "Конституционният съд може да каже, че такъв тип финансови разследвания срещу президента противоречат на Конституцията. Има многократни запитвания за дефиниране за правомощията на президента."

Тя коментира и поредния вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" и отбеляза, че до края на този мандат ще има още много такива.

"В момента по-драматично преживяваме тази криза, макар че всички кабинети на Борисов преминаваха през подобни кризи. Нито едни предсрочни избори не бяха предизвикани от разпад на парламентарното мнозинство. Този кабинет ще си отиде, когато те решат", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Юлий Москов добави, че управляващите търсят решение на всички проблеми, които има в държавата, а на повечето проблеми го намират.

"Винаги съм се възхищавал на безкрайно късата памет на българите. Водната криза в София през 1995 г. беше много по-страшна. Сега никой не си спомня за нея", допълни той.

Фандъкова: Язовирите за София са пълни, има вода за години напред

Двамата не пропуснаха да коментират и водната криза в Перник, която предизвика трус в държавата.

"Проблемът в Перник не е в питейната вода, а индустриалната вода. Ако трябва да се гарантира някакъв достъп и водопровод, той не трябва да се плаща с парите на данъкоплатците за питейната вода, а трябва да се плаща с парите на бизнеса за индустриалната вода", категорична е проф. Коларова.

А Москов попита защо никой не споменава кой е собственикът на "Стомана-Перник" и чие име се свързва с него.

"До този момент всички правителства си отиваха послушно или безпомощно, когато бизнесът, който беше обслужван с публичните пари, решаваше да разклати ситуацията", допълни политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Москов преди 3 години
Не съм виждал и чувал по противен ......от ЮМосков!Да е жив и здрав!
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-недосегаемия е главния прокурор, и това го знаят тия които го издигат, а той също знае кои го издигат за тоя пост. Качи ли се, няма мърдане 7 години.
36
7
 
3
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Когато седна на магическия стол той брутално погази своите задължения и вместо безпристрастен, стана силно пристрастен към определена политическа партия. Нека само си спомним че още с встъпването си в длъжност временно изпълняващия длъжността Президент, заплаши депутатите че им дава една седмица.
35
10
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен20 написал си абсолютни глупости. пРезидентът е като паленце, което лае покрай минаващия керван. От началото на мандата си той непрекъснато нарушава конституцията с безкрайни опити да заграби повече власт отколкото му се полага според върховния ни уж закон. Горкият *** беше избран с препоръките на г-л Решетников и непрекъснато се напъва да заслужи оказаната му чест-да служи на империята на злото.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 36 - възможно е да използват тълкуванието на КС с такава цел.
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти май, че нещо си загазил! Не е лошо и теб да проверят!
32
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
всеки наемен убиец си казва : " егати смешката " !!!!!!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
но на практика някои конституционни свободи му дават възможост да боде с остен самозабравилата се власт. Сега се опитват да му ги отнемат-------Аз не виждам някой да иска да му отменя права.
30
7
 
1
 
! Отговори
Еврогеец преди 4 години
Искам гейканали на корем!!!!
29
2
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Сутеньор с десет к...ви в Германия на 25г с имоти за милиони. Нормален образ на недосегаем по нашата територия.
28
13
 
5
 
! Отговори
пРезидентът преди 4 години
Е уличен в държавна измяна заедно с КурНелаИскат да ни подарят на кремльовския *** За тях всички ще е като преди - от всичко най хубаво плюс достъп за ЕвропаА за нас телени мрежи и руска телевизия на коремТова ли искате :)
27
7
 
19
 
! Отговори
ас преди 4 години
Гешев, нали е голем мъж. Що не погони тиквоний?
26
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-недосегаема в България е мафията. Вече 30 години управлява мафията.
25
6
 
26
 
! Отговори
А бе, Москов преди 4 години
Какъв готин веселяк беше начело на спортен отдел във вестник преди 35 години, какъв мушморок стана, откакто се преквалифицира в тапа на всяко шише, сиреч нагаждач към силните на деня. Много лош пример как човек може да остарее, без да помъдрее.
24
5
 
19
 
! Отговори
Румяна Коларова преди 4 години
е едното ***... интересно къде е другото - Проф. Константинов
23
18
 
12
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Г-н Президент,Защо когато бяхте действащ офицер ВВС Ви плащаше наема на жилището от 120 кв.мкоето ползвахте?Май, че крадеца вика дръжте крадеца!
22
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президентът Плевнелиев работеше неуморно за дестабилизацията на страната. Беше си чиста проба национално предателство. Подпомагано явно от чужди посолства. Мандатът му мина. Не се чува да са го подвели под отговорност.
21
6
 
6
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Да бе, толкова време и няма гафове. Дайте поне да го оплюем.
20
8
 
23
 
! Отговори
жж преди 4 години
"Главният прокурор отправя питане" щото не знае. А не знае, щото няма юридическо образование. Цацаров що не питаше, нали и той беше техен? Щото знаеше. А тез въпроси на толкоз висок глас имат за цел да разклатят доверието в президента, да хвърлят кал и да търсят начини да му затворят устата. Всичко е повече от ясно.
19
8
 
19
 
! Отговори
Карльуково преди 4 години
Отвличат в вниманието на населението, понеже в момента са се ос... ли