Нямало как да откажем да внасяме отпадъци от Европа

България обаче изнасяла много повече, отколкото приемала
Обновена: 4 фев 2020 10:04 | 4 фев 2020 09:33, Камелия Цветанова
70
Нямало как да откажем да внасяме отпадъци от Европа
Снимка: Прокуратура Бургас

България изнася много повече  отпадъци, отколкото внася, но няма как да забраним да приемаме смет от Европа, защото останалите страни ще откажат на горят нашия боклук, смята екоминистърът Емил Димитров.

Той обаче е категоричен, че оттук насетне боклук ще влиза на наша територия само по регламент.

Още по темата

"Останалото ще бъде връщано още на пристанищата. Ако дадена фирма си позволи да докара нещо нерегламентирано веднъж, след това, каквото и да се опита да внесе, то ще стои на пристанището до контейнерите със задържан боклук, докато той не бъде премахнат. Превозвачите да внимават какво внасят, защото то ще се връща за тяхна сметка", категоричен е министърът пред Нова тв.

Той смята, че не трябва управите на всички населени места у нас да чакат "София да им изчисти".

"Влезлите в България количества боклук никак не са малко. И сега започват да се освобождават масово от тях, за да не носят отговорност", смята Димитров.

Екоминистърът коментира и темата с водната криза и отбеляза, че има населени места у нас, които осигуряват водоснабдяването си чрез нелегални водопроводи.

Той настоява да бъдат сложени водомери и на местата, където в момента липсват.

"Ще искам те да се проверяват през 10 дни. Единствената цел е не да накажем някого, а водата да стигне за цялата година. Тя не трябва да се източва за няколко месеца и после да се задава въпросът: "Къде ми е държавата?", категоричен е екоминистърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другариииии! Защо в коментарите думата *** е цензурирана и излизат завздички, а във статията която се коментира същата дума сте пропуснали да я цензурирате?
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, верно ли тоя *** е казал че"...няма как да забраним да приемаме смет от Европа, защото останалите страни ще откажат на горят нашия ***, смята екоминистърът Емил Димитров."????? Ами на такъв министър разстрел му е малко! Я му сложете няколко бали вносен *** в апартамента и на вилата, да видим каква песен ще запее тогава?
55
1
 
1
 
! Отговори
Спас преди 4 години
До *** на днес. Умни ли сте много или какво ? Защо думата "***" и с цензура? Ама че гении. Иначе този т.н. "ревизоро" не може да свърже речта с логиката. Все пак е от ГЕРБ тъй че не се учудвам, техния критерий е да ди с iq<50, инак никакъв министър не може да бъдеш. Това кой чии б оклук трябва да гори вчера ли го сътворихте, понеже темата е от време оно, но чак сега решихте да кажете, че А трябва да гори б оклука на Б, тъй както С на А и Б на С ? Че вие за нобелов лауреат по логика
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде накъде ще се внася *** бе! Това да не е стока или суровина!!!!Трябва да е абсолютно забранено!!! От какъв зор ще се тровим ние и природата ни с *** на богатите страни, от които те бълват планини!?!!?Тая територия съвсем я обърнаха на kенеф!!
53
1
 
1
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Явно Бати Боко не само на Мишо бирата е обещавал... И не може да откаже!Ако бяха читави отпадъците - кой луд ще ги кара някъде другаде да ги гори? А това че 'изнасяме повече отколкото внасяме' си е една друга далавера - уж 'отпадъци' изнасят - да не плащат каквото се полага, а то си е напълно редовна стока и суровини! Сигурно и "Дънди Прешъс" изнася от България 'отпадъци', нали така?
52
0
 
13
 
! Отговори
Тато преди 4 години
Безгръбначни мекотели управляват територия с и без това умствено изостанало население. Трудно ще се развием..
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези велики речи,иде реч,че италиане-цът е натиснал,а може би и повдигнал малко чипа.Оттук насетне,няма даможем да се бъркаме в боклученатаполитика на минпредателя. То ,кага линещо сме спрели,което нему изнася. Важно е главата да се гали.
50
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
какво още не бихте отказали А ............
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да излизаме от ЕС щом ще внасяме техните ***. И какви *** изнасяме по точно , нека да уточни ? Явно има предвид генеричния *** , дето ни приема Германия ли ?
48
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като кажат господарите всичко ще внесат тия продажници проклети !
47
2
 
21
 
! Отговори
шерлок холмс преди 4 години
Някой да каже какъв *** изнасяме че този който го събират във кофите не се изнася според мен става въпрос за *** от някоя конкретна фирма или фирми които са намери евтин начин вън да иго преработват тоест пак стигаме до чисто финансов интерес на някоя фирма
46
1
 
33
 
! Отговори
хах преди 4 години
Внасяме битови, опасни отпадъци и таралясници на 30 год, изнасяме метална скрап.Всеки нормален човек ще види, че не е са едни и същи отпадъци.Откакто Китай и Малайзия отказаха да са сметището на света, България и други подобни "държави" заеха тяхното място
45
0
 
5
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
60-тона отпадъци само пред вашия блок.. ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА..После---"кой ми *** у гащите"...!!!!
44
4
 
3
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВЕЖДА НАЙ-МНОГО ОТПАДЪЦИ НА ГЛАВА. ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.ОГЛЕДАЙТЕ СЕ.... И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ!!!ОКОЛО КЪЩИТЕ ВИ Е ПЪЛНА ***!
43
0
 
14
 
! Отговори
Я преди 4 години
Направо сме си за взрив!
42
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как хитро ни лъжат.Нямало как да откажат внасяне на отпадъци?!???Ами вкарайте ги в затвора, тези, които го разрешават. Да видим има ли как или няма.Хоратат на ндрангетата в България много нагли. Поставят ни пред свършен факт - ще внасяме и не ни интересува.Ами махнете им разрешенията, вкдарайте шефовете на фирмите вносители в затвора, да вадим как ще внасят после.Направихте България бунище и твърдите, че така тряба и така ще бъде?
41
1
 
36
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
На дали в така, ако ще си изнасям *** от къв зор ще вкарвам чужд. Кво италия ни дава 1тон а ние на тях 2т (примерно).... ревизоро кви ги блещиш
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Етимологията на думата бо*кл*ук произлиза от турската дума (тук ще помоля за извинение) "bok" - лай*но, или в буквален смисъл това ще рече "Лай*нарлък". Това е останал турцизъм в разговорния български език, а вече се наложи и по медиите след ставащото в държавата ни. Е сега знаете какво се внася в България, вместо инвестиции, нали!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,нашата страна изнася повече отпадъци под формата на *** отколкото внася тези отпадъци от други след като тя е бедна и малка по население съответно по потребление на продукти в такива и подобни промишлени опаковки за да се съберат тез видове отпадъци,че още да се пакетират,балират за транспортиране в чужбина за горене става въпрос,а не за престой,сортиране,първична технологична обработка,дезинфекция и други действия по предназначение за експорт в трети или обратно експорт-импорт за горене.
38
0
 
42
 
! Отговори
SDI преди 4 години
Проблемът е, че ние изнасяме в чужбина нашия качествен ***, т.е. този при преработката на който може да се извлече някаква суровина, а внасяме некачествения и токсичен *** от чужбина, който само ни трови и ни превръща в бунище. Това е цялата схема и недостатъка на това да сме бедна и корумпирана държава, която не може да защити интереса на гражданите си.