От днес: Радев официално сне доверието си от кабинета на Борисов

Правителството не работело в интерес на хората
Обновена: 4 фев 2020 13:03 | 4 фев 2020 12:09, Камелия Цветанова
1260

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев обяви, че от днес официално снема доверието си от правителството.

Държавният глава оповести новината в специално обръщение към народа.

Според него кабинетът на Бойко Борисов не работи в интерес на българските граждани, въпреки че то носи отговорност за острата криза в нашето общество.
 
"От три години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на хората и не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на страната. За съжаление това не се сбъдва", отсече Радев.

"Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива. Липсата на воля за реформи и за справяне с проблемите с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа за цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход", обвини още той.

Като пример за лошото управление Радев посочи водната криза в Перник, за която обаче правителството отказвало да поеме политическа отговорност.

"Разследване на чужди медии и нституции осветлиха разхвърлянето и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да излага на риск здравето на хората, за да извличат печалби шепа бизнесмен", скочи Радев.

Според него сега правителството тихомълком прокарва промени на валутния борд, а законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси.

В същото време бедността и неравенството се задълбочават, търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

"Институции, призвани да бъдат независими, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта.  Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи", смята държавният глава.
 
Според него кабинетът на Борисов и неговото управление водят до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

"На всичко това трябва да се сложи край. Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи в борбата за отстояването на нашите права. Скъпи сънародници, аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресии, а се уповават на закона и морала, това е бъдещето на смелите и достойните, на младите и просветени, на възрастните, честните и отрудените, на всички които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Четейки форума, наблюдавам Криза - ИНТЕЛЕКТУАЛНА.
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щях да повярвам на ГРОБ,ако бяха подобрили живота ни...в сравнение с комунистическото минало...а то във всички класации сме на последно място...и на какво отгоре ми се пъчи Бойка тиквата и неговите мекерета....Затова президентска партия и Радев да ни управлява...герберастите отдавна загубиха доверие,но какво им пука...те гледат колкото се може повече да се задължат,за да скубят от обществените ресурси за частна полза като Цветанов и много други техни издънки...и калинки ,с които са се обградили
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко ревете тук, но забравяте, че в моемтна Ина огромни разделение в народа ни. Да речем, че вие, които и да сте, сте пояече и ще смачкате другите. В Държава, която изгуби 1/3 от населението си за четвърт век, по-пагубно ще е само, да взривим АЕЦ-а и да обявим война на САЩ, Русия и Китай едновременно. Вместо да се опитаме, да си подобрим ситуацията, ние гледаме, да се скараме и са се нароим на още подгрупи ...
6
 
12
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Дълго е търпял човека. Този кабинет е абсурден
14
 
5
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Румбата,награби го първо Miss Мустафа,после го грабна Гл. Прокурор.Изтрещя горкия.И излезе смело и заяви на Борисов:- Аз пък вече с теб,няма да си играя :)
4
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
До Хм,Кой подскача е червен.
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да гласуваш за БСП е все едно да се натровиш от гъби,да те спасят и отново да ядеш от същите гъби,обвинявайки лекаря,който те е спасил,че точи здравната каса за лечението ти.
1
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
До България квабила (1064)Те Грипените не били оборудвани, явно ракетите ще купуваш от Тръмп
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Следва политическа криза, предсрочни избори и доста шарен парламент. Стартът ще бъде даден от Херо Мустафа с обявяване името със забраната за пътуване.
0
 
8
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Ех Радев, Раде-е-ев!
2
 
10
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Тръмп вече го е задраскал с дебелия флумастер .
2
 
5
 
! Отговори
СССР и НРБ преди 4 години
Не може без бой .Боя настана лъскат щитове !Другари да избием рибатъ !
999
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагло и ненормално е партия,довела до ФАЛИТ държавата да говори за криза !Нямам думи.....И ако днес сме в криза,какво трябва да е било през 96год- Виденов,2006-Станишев,1999-Луканов.Наистина нямам думи ....
998
2
 
13
 
! Отговори
6-то Главно преди 4 години
Преброих нервните, не стигате и за една барикада!
997
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Важното е кой ще поведе народа към барикадите"Рейгън ги поведе, разпадна ссср то и осводи Източна Европа без пушка ***.......други въпроси?
996
10
 
16
 
! Отговори
й.ж. преди 4 години
Радев съвсем истеряса. Особено след съобщението на американския посланик. Не е на себе си. Змията хапе силно, когато умира.
995
1
 
9
 
! Отговори
до Клакьорите преди 4 години
Защо сте толкова нервни?
994
0
 
2
 
! Отговори
ОЧЗ преди 4 години
България на три морета .Може но само със танкове !
993
1
 
3
 
! Отговори
6-то Главно преди 4 години
опа и какво правим сега?
992
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президенска държава се става лесно !Важното е кой ще поведе народа към барикадите .И кога Русия ще ни анексира с мост до Крим.