БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!

Взимали се парите на бедните, за да отидат при определени хора
119
БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!
Снимка: БГНЕС

След като парламентът прие предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов и реши, че лотарийни игри вече ще бъдат организирани само от държавата, БСП поиска да се забрани напълно рекламата на хазарта.

Поправката ще бъде внесена между първо и второ четете на промените в Закона за хазарта.

Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено.

"Ние казваме всяка реклама. Нашето послание е много ясно, ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората", мотивира се той.

Още по темата

Преди да бъдат приети новите текстове от Закона за хазарта и Валери Симеонов внесе нови поправки.

Той иска да бъде забранено организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях.

В мотивите си той посочи, че в момента има "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти" трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост. Т.е. необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, Валери Симеонов и съпартиецът му Християн Митев предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

"Смятаме, че щом е забранено организирането на хазартни игри в училища, за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом", посочват депутатите в мотивите си за предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Alastair преди 4 години
Няма нищо крайно в това. Рекламата - ето това е крайното !Хазартът е нещо изопачено, което може само да изкриви човешкия разсъдък. Това не е в полза на прогреса на държавата. Рекламата има таргет група и тя е възрастното население. - Отвратителна мерзост е старанието да крадеш отците си, от които ние произлизаме. Писна ми да ви гледам усмихнатите долни физиономии по телевизията как - продавате фалшива надежда и лъжи на хората.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За секунди да приемем, че народът е дете, а управляващите родители. В момента имаме нарцисистично семейство родителите са нарцисисти, които очакват децата да им слугуват и да са лесноконтролируеми. Естествено част от децата се противопоставят и протестират, друга част не осъзнават, че цялата тази ситуация е ненормална и започват да търсят всякакъв начин да затъпят болката, защото дълбоко в себе си усещат, че нещо сериозно не е наред. Резултат - дрога, пиянство, хазарт, проституция...
102
0
 
0
 
! Отговори
Утре преди 4 години
Сега националната лотария и тотото ще дават парите ми на ритни-топковци, опери и разни институции. Докога ще плаща държавата на всеки продаден билет.
101
1
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Това се отнася и за банките също
100
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА СЕ ЗАБРАНИ БСП!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРА ТЪРГОВИЯТА С НАРКОТИЦИ ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА СПОРТА ОТ ТОВА.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО!
97
1
 
3
 
! Отговори
Татанка Йотанка преди 4 години
Комунопитеците пак се правят на по католици и от папата. Сега като дръпнаха килимчето на спонсора им Черепухата искат и другите дето си плащат данъците да не печелят.Ама ми дреме - да им забранят всяка реклама освен на държавното тото. там поне изплащането е сигурно за разлика от фалшивите милионери на Черепухата.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абсолютно съм за. хазарта е дрога, стимулира допаминовите рецептори и който не може да се контролира е жертва, точно както с хероина. никакви реклами, маниаците да си ходят по клубовете да си играят, но това да не е на обществен показ и да ни се набива в главите. все едно да рекламират колко е яко да се бодеш и да си даваш парите на дилъра си. хазарта трябва да е за кеф, умерено, а не да ставаш роб на слабостите си.
95
0
 
12
 
! Отговори
знахар преди 4 години
Да се забрани и рекламата на лекарства,че народа пощуря да купува хапчета за щяло и нещяло.
94
0
 
6
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Не са крайни , а НАЛОЖИТЕЛНИ!Да даваш последно левче за да търкаш.....УЖАСНО Е!
93
1
 
9
 
! Отговори
$идни преди 4 години
В Австралия са най-големите и луксозни казина в региона, от цяла Азия идват за да залагат и играят, но няма реклама по медиите, няма билбордове. Преди 7-8 години задължиха и всички произвоители на цигари да ги произвеждат и продават в бели кутии, защото излагането им по щандовете се смята също за реклама.
92
8
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
За това аз съм твърдо, за забраната на пенсионерите да гласуват. Дърти, изкуфели, социалисти, не ни трябват.
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти по цял свят рекламата на хазарт е забранена, но у нас нали трябва да подпомагаме Гелосаният любимец на власта
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава работа, ама партизанска
89
1
 
8
 
! Отговори
видинчанин преди 4 години
Само видинските пенисионери са изтъркали повече билети отколкото Бил Гейтс би могъл да купи! Наскоро едни такива се оплакаха,че имат 2 кутии от обувки пълни с билети и не са спечелили нищо.Иначе нямали пари за хляб,но няколко хиляди лева за билети видиш ли намерили!Малко повече разум трябва да имат хората за всичко което вършат.Би било много добре.
88
1
 
3
 
! Отговори
F5 преди 4 години
А каква беше тая просттоттия в опакованите храни да има Солиан в предозирани количества , който е строго забранен за бременни и подрастващи, и за възрастни е много вреден и е повече химическо оръжие отколкото медикамент!
87
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една лява партия трябва да подкрепи държавния монопол върху лотарийните игри. ГЕРБ играе лява и дясна партия и БСП става излишна и със съмнителна ориентация. Подкрепата за Божков и неговия хазарт, приемането на данък десятък, поръчването на ядрена електроцентрала от Уестингхаус показва една объркана партия.
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП - щом Божков не печели, забраняваме
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега се сетиха . Защо по рано нямаха нищо против и през ум не им минаваше да повдигнат въпроса . И това ми било социална партия . Качват се накрая във влака . Това показване на хора спечелили от лотарията си е директно зарибяване . В допълнение , това е насока за бандитите в държава която не може да защитава гражданите си