Захариева: САЩ не действа срещу интересите на България

Американските власти имат достатъчно данни за корупцията у нас
6 фев 2020 13:25,
124
Захариева: САЩ не действа срещу интересите на България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Действията на Америка не са срещу интересите на България.“, каза министърът на външните работи Екатерина Захариева относно забраната за влизане в Америка на български гражданин, предаде Агенция „Фокус“.

Още по темата

„Не мога да направя такива констатации, че корупцията тръгва от където и да било. Знаете, че борбата с корупцията е основен наш приоритет. Трябва да се борим където и да било“, допълни още тя.

„Нашата оценка като външно министерство е, че това в никакъв случай не е срещу интересите на България. Напротив. Знаете, че в началото на януари имаше първия стратегически диалог, той беше договорен при посещението на премиера Бойко Борисов през ноември месец във Вашингтон“, подчерта Захариева.

„След като са обявили това име означава, че американските власти са имали достатъчно данни за извършване на тези действия, сега на ход са българските власти", каза още външният ни министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
19
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Еее те само 30г вече ни "съветват" как да сме по добре
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая какъв заместник министър председател е че отговаря и за съдебната реформа, че и външен министър. Влизала ли е някога в съдебна зала. Доста стаж натрупа в държавната администрация и от 10 години ми говори за съдебна реформа дето не се случва с една дума посредствена КАЛИНКА най слабия министър в правителството!!!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В грамата се посочва , че Борисов е свързан със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и с контрабанда на метаамфетамини. Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грамата е колективен труд на почти целия дипломатически екип на посолството. Освен това за достоверността на информацията е посочен и конкретен източник, на който Байърли се е позовал. Това е загадъчното SIMO, което потвърждава оперативните данни за участието на Борисов в сериозни криминални структури и деяния.SIMO е американска държавна агенция, свързана със сигурността и информацията.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че САЩ са обявили дадено име, не означава нищо, освен факта на обявената забрана.От няколко дена, никаква конкретна информация. Само сплетени и намеци.Това обижда мислещите хора!
21
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
чест е за всеки бълг гражданин без крим прояви да получи отказ за виза нито меинтересува нито горя от желания да им посетя краварника да престанат да се месятв живота на хората и да налагат някакви измислени стандарти с русия няма да нискарат колкото и да се стараят
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше ли проведено разследване по секретна грама на американския посланик Джон Байърли от 2006 г. в която се описват сенчестите връзки на бъдещия тогава премиер Бойко Борисов и се говори за участието му в незаконни дейности .Тя е една от малкото в масива от 978 доклада от София, която е прегледана и одобрена едновременно от политическия съветник, военния съветник и съветника по сигурността на американското посолство, както и от посланик Байърли.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В продължение на години в докладите на Държ.департаменнт на САЩ се посочва като установен факт наличието на корупция в България.След като за няколко месеца САЩ установи, че съдия Миталов е корумпиран, естествен е въпроса проведени ли са разследвания за корупция, установена години по- рано и обявена в годишните доклади.
18
1
 
22
 
! Отговори
аха преди 4 години
САЩ въртят кампания за набиране на дупедаващи и наведени напред. Създават Източна Ос. Вече са включили Прибалтийска група ***, украинци и грузинци. Сега се пробват до колко сме идиото-послушни, за да ни включат и нас там.А щом ни класират като дупедавни, съответно и така ще се отнасят към нас.ЕС трябва да се намеси, да отговори на американските опити да контролират държава от ЕС. А ЕС трябва да свали доверието си от това българско правителство, което допуска това.
17
1
 
21
 
! Отговори
така е преди 4 години
Само с това - "Американските власти имат достатъчно данни за корупцията у нас", се съгласявам.Още от грамите изтегли 2011 и ние имаме инфо какво знаят САЩ, но държат корумпираната шайка на власт, защото този шайка обслужва интересите на САЩ и им е угодна.Освен това тази шайка си плати и индулгенция от милиарди за 8 самолетчета на чертеж.
16
0
 
23
 
! Отговори
аха преди 4 години
сега на ход са българските властиА това как трябва да се разбира. Според и.д. Министърка, ние сме американска колония? Така излиза от нейното изказване. Американските проблеми не са наши проблеми. Да си наказват на тяхна територия когото си искат и за каквото си искат. В България това трябва ли да ни интересува. И защо тази "дама" не протестира за вмесването на САЩ в българските вътрешни дела. Какви са ни САЩ та ще ни задължават за каквото и да е.
15
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ще воюват с Русия до последния бъгларин.
14
0
 
22
 
! Отговори
Овца стръвница преди 4 години
Веднага посланик в Афганистан! Да има малко радост и за талибаните, а белким я кротнат.
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо Захариева, изявлението на Помпейо е пряка политическа намеса във вътрешните работи на друга държава. Няма друго тълкуване на официалното му изявление. А обвинението на съдия по този безсрамен начин, без грам доказателства, е директно обвинение на съдебната ни система. Не може чужд дипломат да говори по подобен начин. А вие, вместо да защитите съда (нищо, че си има доста кусури, ама са си наши), сте залегнали да обяснявате какво искал да каже нЕкой си,който знаел... Какво знае?
12
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев за министър председател на България!!!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как бе,щом калинка Захариева го казва,значи е така.Вервайте и.
10
0
 
26
 
! Отговори
ВЪНШНО КОЛОНИАЛНО преди 4 години
министерство, ръководено от една МИСИРКА, преродила се от КАЛИНКА, съставено преди всичко от ПАУНИ, ЩРАУСИ и други пернати индивиди, но най-вече ПАПАГАЛИ, повтарящи опорните точки на Държавния Департамент и АМБАСАДАТА
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ действат по техните си интереси, а българските лизещи пуделчета ще въртят опашка и ще се радват да им хвърлят някоя изреска....
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така Тръмп го каза пак вчера сащ над всичко
7
0
 
28
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
Точно така! Те не действат против нашите интереси, те действат спрямо техните си интереси. Ние просто не ги интересуваме! Не винаги когато не действат срещу теб, не ти причиняват вреди! Обаче откъде толкова акъл в нашето министерство. С тия калинки начело с главната калинка по-напред от огледалцето за грим не могат да видят.