Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?

Приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта.
Обновена: 7 фев 2020 10:19 | 7 фев 2020 10:14, Александър Попов
221
Депутатите решиха - лотариите само държавни. Какво предстои?
Снимка: БГНЕС
Лотарийните игри вече ще се организират само от държавата. Дейността ще се прехвърли към "Държавния спортен тотализатор", след като депутатите приеха на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за хазарта. 
 
Поправките бяха вкарани извънредно в дневния ред на Народното събрание.
Още по темата
Те бяха приети със 135 гласа "за", 0 "против", а 12 се въздържаха.
 
С измененията в Закона за хазарта се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги без съответния лиценз.
 
От деня на влизането в сила на закона лицензите за организиране на лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавното предприятие "Български спортен тотализарор", се прекратяват. 
 
Билетите и фишовете, които не са продадени до влизането в сила на закона, ще се унищожат до 31 декемрви 2020 г.
 
Законът предвижда в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чийто лиценз ще бъде прекратен, да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент.
 
Промените предвиждат забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще е супер лесно в бездънната яма. Ще могат да си ги харчат безлимитно и безотговорно както си поискат.
177
2
 
0
 
! Отговори
Госпожице Потс преди 4 години
Госпожице Евърдиин бихте ли звъннали на господата от Ротари клуб да ги уведомите, че известен общественик ще му бъдат отнети някой негови привилегии в най-скоро време .... Нали те много са дяволските яйца тия дни за което аз нямам абсолютно никаква отговорност , но моята отговорност ме задължава някой работи да правя. Като например един доказан местен феодал и плейбой да му бъдат подрязани крилцата омнислашно някак!
176
2
 
0
 
! Отговори
Викторееее преди 4 години
Нали не мислиш, че съм ви забравил господине? Драги ми господине свършва ти царството! Ей Ротари ще получат някое обаждане до дни ... Влизам и излизам в гузната ви съвест както си искам ....
175
2
 
0
 
! Отговори
А аз ... преди 4 години
Съхранявам едни доказателства и едни предмети от посегателства .... Сега много хубаво си помисли, коя е истинската госпожица Фюри и защо сте я превърнали в обект за назидание в публично порно пространство!!!
174
2
 
0
 
! Отговори
Започваш да говориш: преди 4 години
Записвайте внимателно и да се подпише, аз се признавам за виновен за .... , аз се признавам за виновен за, аз се признавам за виновен за ... , аз признавам, че съм долно животно, което разруши живота на много хора. Правя пълни самопризнания за всичките си долнярщини и ми е пределно ясно, че заради една пикла откраднах едни работи, заради което много хора пострадаха. Аз съм изнудвал, рекетирал, говорил лъжи, уронвал съм авторитета и престижа на много хора ... аз съм нищожество .... И се подпиши!
173
3
 
0
 
! Отговори
Виж колко е лесно: преди 4 години
Айде сега всичките, чуруликай, чуруликай .... И влизам и излизам и влизам и излизам в главата ти както си искам и когато поискам и единствения начин да ме изгониш от там нали знаеш какъв е .... Защото си долно животно!!!
172
3
 
0
 
! Отговори
Предай се бе парцал: преди 4 години
Друго освен да краднеш не моеш! Немаш и една стотна от способностите на госпожица Ярост, а и за един път не ставаш. Лъжливата госпожица Ярост нали не си мисли, че ще може да се справи със Страйф. Не ме карай да правя неща, които не искам да правя!
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата не си събира данъците и вземанията, не защитава интересите на населението. Когато пенсионерите протестират заради ниските пенсии им се отговаря: От кого да вземем? От майките с деца ли? От инвалидите ли?
170
3
 
0
 
! Отговори
Няма как да не е тя! преди 4 години
Айде идвайте си вкъщи госпожице Ярост, защото направо ще умрем от скука!!!
169
3
 
0
 
! Отговори
About Rampage преди 4 години
Nothing I can do!
168
3
 
0
 
! Отговори
Do you hear me Fury? преди 4 години
You have been greedy, deceived, proud and sick! Me heals you to do your damn job! Return home and there will be a place to heal, restore, work ...Дължите ми гооооо ? Много ми го дължите? Ама мнооооооооо .... Ще се оправиш за две-три години ...
167
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека не забравяме как изтеглиха 2 пъти подред еднакви числа в държавното тото! Да ни е честита новата далавера!
166
2
 
0
 
! Отговори
Да обяснявам ли? преди 4 години
Защо ми го дължите или е безмислено? Какво ще кажеш Тошко? Да обяснявам ли? Задето ме прецакахте неоснователно едно време сега трябва да си го изтърпите!
165
1
 
7
 
! Отговори
dr. Dre преди 4 години
Te си вдигнаха палати за милиони на гърба на пенсионерите с 200 лева пенсии. Да не мислите че им пука вече.
164
2
 
1
 
! Отговори
Последно моля: преди 4 години
Гледайте да има едно свободно място ... някъде ... с прилична заплата и възможности! Дължите ми го!
163
3
 
1
 
! Отговори
ВИКАМ: преди 4 години
Аз познавам всички неща на този свят има неща много по-страшни от самата смърт. И познавам всички тях ... Още ли бой искаш да ядеш?
162
3
 
0
 
! Отговори
Наказанието ти: преди 4 години
Е такова каквото си сял, такова си пожънал, такова каквото ще бъде, такова каквото ще си .... Билиииииии
161
4
 
0
 
! Отговори
Зън, зън, зън преди 4 години
Дзън, дзън, дзън, дзън .......
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм ЗА! Само така ....хазарта е печаливш бизнес и държавата трябва да го монополизира.... парите трябва да отиват в Спортен Тотализатор и от там за спорта...за нови зали игрища......а не за частни колекций на милионери !
159
4
 
0
 
! Отговори
Нечия: преди 4 години
"Държанка", "Прислужница", "Годеница", "Собственост", "Кухненска принадлежност" още ли да изброявам? Ама много внимателно отваряте клетката на канарчето. Много внимателно взимате канарчето и го пускате на свобода вкъщи или много невнимателно .... Все ми е тая, аз съм тренирал социо-културен боец, а не нечии предмет и собственост ... И не се поддавам добре на изнудване, всеки човек си има граница, аз също ... но имайки предвид случилото сте бих казал, че сте повече от длъжни ...